Köpråd Bmw 318is coupe -94

Hej jag letar vidare efter en bil och tror mig kanske har hittat en nu , men jag undrar lite över priset ? Priset ligger på 25 tusen som säljare han begärt och jag har inte prutat på den än , ska kolla på den imorgon. Den har gått 16000 mil Komplett service bok , skattad, ej besiktigad dock. AC däck på LM fälj (vad det nu innebär?) Fått se bilder på den och den är riktigt fräsh (ingen rost etc på utsidan vad jag kan se) Ser ut som den aldrig varit använd på insidan. Frågan är om 25 tusen är ett rimligt pris på en sån gammal bil? den är ju ändå ca 17 år.



Svar på inlägget: Köpråd Bmw 318is coupe -94



Jag tycker det låter mycket prisvärt, gamla Bmw är bilar som många upplever som bra och roliga bilar. De är alltså eftertraktade och därmed hålls priserna uppe, trots att de är gamla. E36 är en populär och trevlig modell även om den fortfarande lider lite av en ungdoms eller utlänning-stämpel i diverse trångsynta individers ögon. Det gör att den inte riktigt nått den kult-status äldre Bmw brukar få, men det kommer var så säker och då stiger priserna. Med tanke på hur du beskriver denna 318is (Trevlig maskin, hållbar och eftertraktad) så låter 25.000:- plus eventuellt lite lätt prut som ett klipp. Köp den, håll den original och vårda den väl så kommer den snarare öka än att tappa i värde. LM=Lättmetallfälgar, låga miltal och komplett servicebok brukar tyda på riktigt bra skick då de individer som kör slut på gamla Bmw sällan bryr sig om underhållet. Försök få säljaren att besiktiga den snarare än att pruta stenhårt, får du köpa denna bil nybesiktigad UA för 22-24.000:- hade jag sett det som en mycket bra affär!


Tackar för svaret Rquired som alltid Får hålla tummarna för att den är så fin som jag tror den är imorgon när jag kollar på den !


Var så god! Håller tummarna själv för om inget annat väcker det lite hopp för att några E36 faktiskt överlever.


Precis , själv är jag ju ingen fart dåre på något sätt så den kommer nog överleva mig med hehe Föresten jag satt och kollade runt lite vet du om det är kamrem eller kamkedja på 94 orna ? Blev lite osäker. Iofs jag tror han sa att han hade bytt kamrem förra året.


Är det en 318is har den kamkedja, på den modell som heter 318i var det dock kamrem fram till och med 1994. Den motorn är dock ingen bra sådan och det beror inte på remmen på att toppen är felkonstruerad så att kamaxeln slits ner. M42 i 318is är däremot en bra och stryktålig motor, med kamkedja.


Ahh perfekt ! Tack igen


Fråga igen om han bytt kamrem..säger han ja så hade jag blivit tveksam.Hur bra koll har han då? Fast han kan ju också vara en sån som lämnat in bilen på verkstad för ALLT...men då har de lurat honom om de sagt till honom att de bytt kamrem... Eller också är det en "i", men ägaren liksom många bilhandlare, har dålig koll och tror att det är samma bil i princip..."s" låter ju sportigt och fränt i en annons..Så kolla så det verkligen är en is... För övrigt: kolla läckande stötdämpare, att ev. eltaklucka och elfönsterhissar fungerar, lagerljud från bakaxeln...Allt detta kan bli dyrt...tro mig.. Lycka till! Hoppas det är en pärla för det är en härlig bil att köra!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka