Köpråd: Ny Saab 9-3 sportsedan

Är på väg att nappa på erbjudandet som Saab för tillfället har på 9-3an. Man får en snåldiesel (TTiD 4.5l/100km) på 130hk och en del lull lull (stereo paket 150, regnsensor, backsensor, halvläder säten, ACC, farthållare, el manövrerad förarstol) kort & gott erbjudandet som kallas "black and white edition" hos Saab för 220,000 kr dryga 230 om jag väljer 160hästars alternativet. Saab har ju släppt en uppdaterad version av 9-3 (griffin modellen) som kommer att börja säljas inom kort och vill väl få ut den gamla modellen innan dess. Griffin modellen har fått små uppdateringar både interiört och exteriört men ändringarna är i min mening marginella. Bilen kommer att säljas i två paket där standarpaketet kommer att vara relativt generöst. Som det ser ut just nu ligger utgångspriset för griffin runt 260 tusen och uppåt. Min fråga är enkel: ska jag slå till nu eller vänta på att griffin modellen släpps. Borde det inte vara läge att kunna göra ett klipp (om det nu är möjligt vid köp av ny bil) Hur mycket kan man pruta på erbjudandet som redan finns i hallarna? Jag förstår att de redan har pressat priset en aning men samtidigt rör det sig ju om en utgående modell. Kan ju tillägga att jag är sjukt dålig på att pruta. Tacksam för synpunkter!



Svar på inlägget: Köpråd: Ny Saab 9-3 sportsedan



Nu vill jag inte framstå som anti-Saab, men som du säkert märkt är 9-3 en gammal modell och Griffin gör ingen skillnad utan denna kommer fortfarande vara en gammal modell oavsett hur mycket Saab petar i detaljer. Detta märks om inget annat på försäljningen som kanske inte är det kort Saab skall skryta med. Men! Det har sina fördelar med och ett bra pris kan väga upp även tunga nackdelar. 9-3ss har aldrig varit en dålig modell, att den är gammal gör den inte till en sämre bil utan endast just gammal. Men 30.000:- på en bil för 260.000:- är en prutmån på lite drygt 11%, som en jämförelse kom man fram till att de flesta fick mellan 10 och 12% i rabatt när de beställt nya Bmw X3; Som alltså skall tjäna exemplet som "superpopulär helt ny modell". Att då få 11% för en bil av ett märke som går så segt som Saab känns fel, kom ihåg att dels finns risken att märket försvinner helt fortfarande kvar och sedan har Saab dåligt andrahandsvärde som det är. 220´ är inget dåligt pris i förhållande till vad du får, men jag hade ändå velat ha ner den längre om jag varit dig just på grund av den osäkra framtiden. Även om du är jätte intresserad kan du alltid lossas som om det finns många andra alternativ du kan tänka dig, säljaren har säkert hört argumenten ovan tidigare och ha svar på tal men stå på dig för han måste vika sig någonstans: Få köper bilar utan att pruta idag och särskilt inte av ett märke som Saab.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka