Köpråd: Rolig bil, 50-120.000

Dags att införskaffa en ny kärra! Krav - Ingen stor och prålig 2 sitsare (Skyline, Supra och liknande) - 250hk+ (Lägre siffror går an om jag kan öka utan att bygga om hela drivlinan) - Driftsäker (Viss modifikation som chip, avgas, filter med mera är OK). - Förbrukning spelar inte överjävla stor roll, dock ej mer än 1,6/mil. - RWD eller AWD. - Helst ingen kombi. - Helst vinterkörbar. - INGEN SAAB! - 50-120.000 Har tittat på - Volkswagen Golf R32 - Volvo S60R - Volvo S60 T5 - Mazda RX-7 - Mazda RX-8 - Honda S2000 - Audi S4 Kom gärna med fler förslag. Inga oneliners. Gärna konstruktiv kritik och en kommentar till varför ni rekommenderar bilen i fråga. Den som lyckas pricka helt rätt, får en provåkning när säsongen drar igång!



Svar på inlägget: Köpråd: Rolig bil, 50-120.000



Volvo, Mersa eller BMW har ju duktigt stressade maskiner som tål en del. Ofta har de Automat vilket vissa har problem med. Tänk dock att en automat inte tappar trycket mellan växlingarna... En Wankel (Mazda) Drar sjuka mängder med soppa! Hondan är kul. Audi är jag lite skeptisk emot. De gamla bilhandlarerfarenheterna gör sig gällande här. Golfen har jag aldrig suttit i! Och visst: Ingen Saab låter vettigt...


Trist med automat, men jag kan leva med det. RX-modellernas förbrukning må vara hög, men överstiger ju inte 1,2 - 1,3 vad jag har läst. Det kan jag också leva med. Men lägre gör ju inget direkt. Vad rekommenderar du ur Merca & BMW-segmentet? Har du provåkt Hondan och S60R? Några kommentarer på de?


Ja. Kortare svängar med inbytesbilar bara. Hondan tyckte jag känns kvickare även om den inte är det. Volvon är ju användbar och duktigt snabb. Dessa högprestandabilar är ofta vilt körda så klart och har sjukt många ägare. Inget konstigt men du borde nog prova och känna vad som "passar dig" Jag har för det mesta haft motorstarka bilar som är stora (MB 600, BMW 750) De är och upplevs inte som racerbilar. Men jag vill mer åka bil... Åldern... Dessa hänger så klart med mindre GTi-monster utan problem och du kan äta en grillad med mos från det lokala gatuköket samtidigt utan problem... BMW är klart körgladare men jag är Mercedesfreak rakt av! Varför? Kvalitet... Aldrig kört en C32 AMG men den kan säkert vara kul? En Wankel som drar under 2 l/mil tror jag inte en sekund på! Dessa motorer drar bensin på grund av dess grundkonstruktion! En Wankel är sjukt enkel att övervarva! Den "Slutar aldrig" Den tigger helt enkelt om mer varv då den bara drar och drar! En och annan har nog körts på duktiga varv... Min roligaste bil alla kategorier är en Fiat Uno Turbo I.E. Ca 120-130 Hk på 890 kilo. Skoj. Kaffepengar i sammanhanget.


Har själv haft okey motorstarka bilar. Volvo XC70 2,5T 250hk och Saab 9-5 400hk. Har ägt en Golf V 1,8 också. Det som mest föll mig i smaken var XC70, för komforten, motorn och driftsäkerheten. Golfen var tråkig, Saaben för osäker och okomfortabel. Men XC70 är helt enkelt för stor och farbror Klas-Einar för mig. C32 AMG, där sa du något! Det ska jag ta och kika på. Räknar självklart med att de lite motorstarkare alternativen har busats med. Men har man inte råd med nytt så får man väl helt enkelt leva med det också.


Njae, detdär är en överdrift. Jag ligger kring 1.3 l/milen i snittförbrukning och det är nog en rätt vanlig snittförbrukning med tung högerfot. Källa: http://wankelregistret.se/forum/viewthr . ad_id=4015


Impreza?


För mycket, vad ska man säga, "hej jag har en snabb bil". Vill ha mer bil än racing (sanning med modifikation).


Och du menar att RX-7, RX-8, S2000 och S4 inte utstrålar just det där?


Sanning med modifikation som sagt.






Fabia RS. Driftsäkra, snåla på diesel, snygga, med enbart chip så e dessa kärror helt vilda (måste uplevas innan man tror på det).


Den går säkert som ett troll men Skoda?


Är absolut inget fel med Skoda. Är ju vw i grunden med annan design.


Håller med! Men är du ute efter uppmärksamhet på ICA:s parkering är inte nåt detta för dig! "En Volvo" Går bra. Pålitlig. Användbar. Anonym.


M3? porsche 944 turbo är ju annars en snuskigt rolig bil.


Det finns ju 1000 roliga bilar under 120K, beror ju på vad man gillar men 4wd & turbo kan ju vara förbannat kul på vintern. Jag är ju fullständigt V-8 frälst, men annars är ju BMW jävligt trevliga. Nån gammal amerikansk snutbil kanske?


Mr_Green: Ingen Skoda..... Dansken-: S60R levererar väl det jag är ute efter. Sen så uppfyller den kravet om att vara mer bil än racer också. M_Broberg: M3 är helt klart att tänka på! Råkar ju så vara att jag faller under definitionen "blatte", vilket gärna innebär en stämpel mitt på pannan om man sitter bakom ratten på en sån. Men vad offrar man inte för lite kul på vägen? Gillar gamla porschar, men just den modellen faller mig inte i smaken. RD_87: Spot on! 4WD och Turbo är priceless! V8 är kul, men egentligen vill jag ha något som inte är SÅ törstigt och servicedyrt. Gammal amerikaner petar jag inte ens på. Tungt, fult, dyrt. Jävlar vad kräsen man var. Alla tips uppskattas! Får mer inspiration hela tiden.


Jag hade satsat på Impreza wrx, awd, 4-dörrars, gott ljud och driftsäker.


Ja japanskt är väll billigast, för dom behöver man aldrig laga... Tyvärr så kan det ju kännas plastigt om man är van vid tyskt, även om det håller bättre. Men S60 tror jag inte är ett dumt val! Tyvärr FWD, men nog går det ha roligt utan att sladda också


e39 m5?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka