Köpråd: VW Tiguan 2011/12 som familjebil?

Hej! Ska byta tjänstebil här inom kort från min V50 -09 till något annat och av någon anledning så tilltalar mig Tiguan väldigt mycket utséendemässigt osv. Men! Till mitt bekymmer, jag vet inte hur väl den kommer att funka när man har barn. V50n är ju väldig trång i baksätet och det är ju inte Tiguanen på det sättet men bagageutrymmet är väl kanske lite mindre fast det är djupare även att man har sätesjusteringen man kan använda för lite mer. Någon här som har en Tiguan där man tex kör på två barn, bilbarnstol i baksätet, samt en stor barnvagn plus kanske en sulky. Skulle vara trevligt att få veta era åsikter eller om jag måste gå mot något Passat/V70 liknande. Tacksam för svar! /A



Svar på inlägget: Köpråd: VW Tiguan 2011/12 som familjebil?



Har inte haft någon Tiguan men provkörde och funderade på en, baksätet är som du säger minst lika stort som V50 så nog bör barnstolar gå in? Skrev dock detta inlägget mest för att tipsa om Skoda Yeti, denna har ett mycket mer praktiskt baksäte än både Tiguan och V70/Passat om det vore aktuellt?


Får inte välja Skoda som bilmärke, endast VW, Volvo, BMW & Audi så det faller bort. EDIT: Hade jag valt Skoda hade det blivit en Superb.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka