Varför Tyska bilar så populära när det gäller lyx och komfort, samt sport?

Varför Tyska bilar så populära när det gäller lyx och komfort, samt sport? Läste i aftonbladet om Sveriges rikaste personer och där var det Porshe som var Nr 1. Sen var det mycket Mercedes och BMW. På blocket så ser man ofta dom dyraste lyxbilarna är Mercedes och Porshe, BMW och VW. Men samtidigt så ser man att Bentley, Rolls-Royce, Cadillac, Lincoln och alla dessa dyra och styra bilarna är inte så populära bland svensken. Varför är det så? Jag har alltid undrat det varför folk köper en BMW istället för en Cadillac, än fast dom kostar lika mycket och är från samma årtal typ. Kanske skiljer något år.



Svar på inlägget: Varför Tyska bilar så populära när det gäller lyx och komfort, samt sport?



Finns väl fler firmor som säljer BMW i vårat land? Sen vinner tyskarna på på utseendet för min del:P


Min personliga åsikt när de gäller en BMW före Cadillac är helt klart körkänslan och utséendet givetvis, men tycker BMW är bra fan mycket bättre bilar än Cadillac ! Mycket bättre motorer, chassi, proportioner osv. Motorn är placerad perfekt i BMW med tanke på chassit och hjulupphängningen, så det inte bara gungar som en jävla båt vilket amerikanerna failat grovt på. Känslan att gasa sig ur en kurva är det bra skillnad på vilket har att göra med motorns placering, chassi, hjulupphängningen och givetvis många andra faktorer ! Mvh


Jänkarna gungiga? Nee Gamla ja.


För att tyskarna kan bygga bilar Dels så har BMW världens bästa ingenjörer som kan bygga bilar, körkänslan och helt klart motorerna som är perfekt placerad. Sen är det klart att de tyska bilarna vinner väldigt mkt på utseende jämfört med "jänkare" som gungar alldeles för mkt oavsett årsmodell.


Som sagt, tyskarna är helt enkelt bättre på att bygga bilar. Rolls Royce, Bentley och Maybach med flera bygger på samma grund som Bmw 7-serie, VW Phaeton och (förra generationen) Mercedes S-klass. De som betalar dubbelt så mycket för samma bil men med ett annat emblem är som du märker ett litet antal, de med mer pengar än de kan göra av med eller de som söker högsta möjliga status. Annars får de lite mer ekonomiskt sinnade mer bil för pengarna i en Bmw, Mercedes eller Audi/VAG. Angående Cadillac så bygger de helt enkelt inte bilar med i närheten av samma kvalité, utförande eller köregenskaper som tyskarna gör. Framför allt utförandet skiljer och är det som definierar en premiumbil, knapphysteri eller oergonimiska funktioner accepteras inte av lyxbilskunderna. En vink till Cadillac som till exempel är skydliga till att monterat knapparna till bakrutetorkaren i taket över föraren... Att de sedan är snygga, det spelar ingen större roll. Det är tyska bilar med i de flestas ögon, men under ytan är de sistnämnda så mycket bättre.


Varför bygger inte USA bilar som konkurrerar ut tyska bilar?


Varför sluter inte Israel fred med Palestina? Samma kategori av fråga, jag tror helt enkelt att amerikanarna som bekant har ett gott självförtroende och således var alldeles för övertygade om sin egen briljans för att inse att de hamnat på efterkälken. Nu efter att hela den amerikanska bilindustrin höll på att gå under får man hoppas att de öppnat ögonen, för bygga bilar kan de göra. Vi får väl se om de hinner ikapp den tyska industrin som har ett rejält försprång...


Grannen min har en Cheva Pickup. Vet inte årsmodell, men den är ganska ny. Kanske 5 år gammal. Den är mycket skönare att köra än pappas mercedes. Sen tycker jag att MB har alltid haft dåliga säten. Hårda. Kul


Du vill inte åka långt i en bil med mjuka säten. Jätteskönt att åka ner och handla men vid längre sträckor får du ont i ryggen. Kolla på en lastbilssäte tex. Stenhård, du kan åka genom hela europa utan att få träsmak. Mercedes har en bra kompromiss tycker jag.






Håller med Aha_100, sedan måste jag nämna att visst har amerikanska PU en skönt gungig karaktär men få skulle kalla en arbetsbil som dessa bekväm. Fjädring och dylikt är anpassad för tung last och inte komfort, styrning och så vidare är inte bara omodern utan antik och så vidare. Men visst det finns dem som föredrar gamla veteranbilar över moderna personbilar med.


tyskar bilar håller grymmt bra kvalitee på bilarna gämfört med tex amerikanska bilar som är mer plastiga


Mercedes lyx och BMWs sport har varit med årens gång, amerikanska bilar kom med v8or som standard, servo och AC men hur mycket mer fick du? Vart tog väghållningen vägen?


LYX:Tyska "lyx" bilar är bra mycket dyrare än amerikanska cadillac... Jag väljer Ford f350, dodge ram 2500 över en tysk lyx bil, finns fan inga säten som är lika sköna som dem. Sen att inredningen inte är gjord på valpenis hud skiter jag blankt i. Bilar ska köras inte sitta o smeka paneler o få mini orgasmer. En riktigt fin lyxbil är Royce rolls, där snackar vi perfektion något som tyskar aldrig kommer uppnå. Sport:Corvette är billigare än BMW m3, mer prestanda, snabbare runt ringen osv... Camaro,Challenger,Charger,Mustang,Corvette ALLA talar sitt klara språk! Muskler! det är attityd,rå styrka och en djävulsk åktur. Det mest ökända är Dodge viper men den spelar i den "större" ligan och räknar inte med den. BMW bilar är fina och roliga att köra men designen på bilen är så tråkig! e30,e34 hade attityd nu ser man knappt skillnad på en sketen 325 o en m3. Designen är TRÅKIG!!! Mercedes är fina, älskar deras AMG motorer samt att de har fått ordning på designen som tilltalar en mer och mer( kanske har med åldern att göra???) Komfort:Definitions fråga, för mig är komfort stora bekväma stolar som inte tillåter ojämnheter i vägen att märkas. Tyvärr har Sverige så dåliga vägar att jag tror inte det spelar roll vilken bil du sitter i.


Anledningen till att folk i sverige köper mercedes och bmw före cadillac e för att det bara finns en lr kanske 2 återförsäljare av cadillac i sverige medans mercedes och bmw kan ha kanske 4 handlare innom en 10 mils radie. Att säga att Tyska bilar har bättre kvallité än Cadillac e fel. Spec om man kollar på Audi! Det så så här, de biltidningar och bilprogram kallar kvallité är kvallitétskänsla, de ska va ett visst motstånd när man trycker på en knapp å så ska de låta på ett visst sätt. Man ska hålla skillnad på kvallité och kvallitétskänsla. Att säga att amerikanarna inte kan bygga bilar med väghållning e en stor lögn. Cadillac CTS-V rastar BMW M5 utan nåra problem, både rakt fram och på bana. Corvette ZR-1 spöar skiten ur dom flesta bilar i alla lägen oxå. Ferarris, porschar, lamborghinis får buga sig när ZR-1an rullar fram. Av erfarenhet så åker man skönare i en amerkansk bil än en tysk. Tex. stolarna i Camaron min, körde 95 mil i sträck med den å man sitter hur bekvämt som helst, va piggare och med utvilad efter resan än innan vi satte oss i bilen. Skulle utan att tveka kunna åka till italiens södra spets och tillbaka i dom. Sen är de mkt så att folk här i sverige, speciellt BMW och Audi älskare, är extremt anti amerikanska bilar då dom inte tål att en amerikansk bil kan vara bättre än deras tyska favorit bilar.


Det säger väl sig självt, tyska återförsäljare finns det gott om Att det ska vara ett visst motstånd när man trycker på en knapp, vad har det med kvalité att göra? Jag vet inte vart du får allt ifrån men den tyska bilindustrin är ju mkt större och har ett stort försprång jämfört med den amerikanska som höll på att gå under. Det är ju sant, amerikanarna kan ju inte bygga bilar. Det enda som finns i en USA-bil är stora, tunga bilar som dricker otroligt mkt soppa som en kamel och så ska det vara V8 hela tiden och transmissionen är bara automatlådor, vad är det som är så roligt med det? På tyska bilar finns det flera tillval och det är ju bra och för att inte tala om att BMW har världens bästa ingenjörer som är riktigt duktiga Det kommer alltid finnas folk här i Sverige som älskar tyska bilar, dels så är de mkt roligare att köra Vill jag ha kvalité köper jag en Audi eller BMW, inte nån jänkare som saknar komfort, väghållning och dessutom gungar de alldeles för mkt. Mvh


Märk att folk inte har koll på de nya jänkarna. Cadillac CTS och CTS-V finns med 6 växlad manuell låda och vanliga CTS finns med V6a, CTS-V har kompressormatad V8 på 6,2L, och att dem inte skulla ha kvalitets känsla är lögn om man inte nu suttit i en och verkligen har känt på knappar och reglage. Och finns även att köpa med Recaro stolar som standard Nyaste tyska bilen jag suttit i är en BMW från 2010, tyckte inte den var särskilt speciell då den som de flesta andra nya premiumbilar har bra känsla i allt.


audi levererar i allt sport lyx och komfort...hitta ngn annan bil som har snyggare interriör än audi...de har allt i ett både på ut och insida


Rolls Royce ägs av BMW



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka