Köpråd: Ford Focus 1.8 Flexifuel -06

Tjenamors, nu är de så att svärfar är ute efter en ny bil då han tröttnat på sin Renault scenic (nähä?) Så då funderar han på att köpa en ford focus 1,8 flexifuel -06, den har gått 4000mil och kostar runt 80k. Tycker ni detta känns som ett vettigt köp för någon som sitter och pendlar 70+ mil i veckan? Nu frågorna: *Förbrukning? långkörning, blandad, stad? realistiskt nu då, inte vad ford uppger. *Slitage delar som OFTA går sönder? *Kända fel som man bör kolla efter? *Rostbenägen? *Service intervaller? Vänligen håll er till topic och sväva inte ut i att han borde köpa en ferrari ist för att det är mkt bättre bil. Tacksam för svar av folk som ägt eller skruvar med dessa ofta.



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Focus 1.8 Flexifuel -06



Rosten har jag inte märkt av så groft av än, men jag skulle rekommendera att bilen underredsbehandlas då det äldre inte behandlats. Om nu bilen går halvdant på tomgång, svårstartad är det oftast pga datafel, programmeras om på en halvtimma ( programmering + provkörning ) Service vid 2000, 4000, 6000, 8000, 10000 osv. Små service med olja + filter mellan de större Kan kolla upp närmre vad som ingår i dem om du är nyfiken, jobbar med Ford så


tackar för det svaret, det kan du göra, ja tror dock att svärfar vill att jag servar bilen men jag ska försöka övertala honom att lämna den på en märkesverkstad när den e så ny och kort milad. Ingen mer som har några tips/råd?


Glömde en sak som är vanligt fel på dem..bakluckans knapp, det är mycket vanligt att den slutar funka då Fords konstruktion inte var så bra på den, den får hyfsat med vatten på/i sig så de ärgar sönder Ingen större svårhet att byta, mindre kostnad också Och märkesverkstad, jag lovar dig att byter du kupefilter på den bilen kommer du hata dem Du ska skjuta förarstolen så långt bak som möjligt, vissa bilar går de långt andra inte.. Sen ska du lossa gaspedalen, den sitter med åtklämda 10or så bara lossa och sen skruva för hand funkar inte. Där efter ska ett lock som ligger mot mitt konsolen bort. Att byta de filtret tar mellan 10-30min beroende på hur mycket bilen gillar dig


Svärfars bilar hatar alltid både honom och mig så då får de nog bli inlämning Det är jätte bra att läsa lite om såna saker, men är de ingen som äger en som kan skriva om hur dom är i övrigt?


Äger en Focus 1.8 FFS 2007 11500 mil sen 6 månader, antar att det är samma motor? Tänkte bara kommentera förbrukning då jag ägt bilen för kort för att få några fel. Mätt under ca 300 mil, kör ca 20 mil/vecka (2*20 km/dag) 50% stad + 50% landsväg. 95:oktan: 0.82 l/mil uppmätt (färddator:0.96 l/m) Etanol: 1.0 l/mil uppmätt (färddator: 1.25 l/m) Har kört hyfsat slut ett par ggr efter bränslebyte innan jag mätt, för att undvika blandning mellan bensin och etanol. Läste mycket skräckhistorier om förbrukning och färddatorn visar helt galet fel, men uppmätt är det väl godkänt då det varit -10 grader i snitt och mkt kallstarter/köer när jag kör.


Tusen tacka Skalman och Slickan! verkligen bra svar. Ska förmedla detta till svärfar nu i helgen så kommer han troligen att köpa bilen nästa vecka. Någon som vet vad det kostar att fixa knappen till bakluckan?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka