Köpråd: BMW 523i e39 (Första bil)

Tjena! Då var det snart dags för mig att skaffa mig en första bil. Har läst mycket de senaste månaderna kring de flesta bilar. Bilen som står högst upp på listan är en BMW e39. Men behöver lite råd. Min budget ligger på 30-35k. Har kollat mycket på olika e39 i den prisklassen men det som oroar mig är milen. Har hittat två exemplar. http://www.blocket.se/malmo/Bmw_523i_Ny . _3&w=1 http://www.blocket.se/lund/BMW_523i__e3 . _3&w=1 Men när många köper bil så stirrar de sig blint på milen och inte skicket. Men är det inte bättre att köpa en bil som har rullat många långa mil istället för en bil som har rullat mindre fast mest inom stan? Sen är det ju klart att om bilen har en komplett ifylld servicebok så borde 29000 mil inte vara några problem? Ska bara ha bilen fram tills sommaren då jag hade tänkt införskaffa en liten finare bil. Skulle uppskatta hjälp!



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 523i e39 (Första bil)



Milen behöver du inte oroa dig över, Bmw klarar mycket längre sträckor än så utan problem så länge de fått korrekt service. Komplett servicebok tyder ju på det senare! Jag hade med tittat på en bil som rullat längre sträckor, dels sliter kortare körningar när motorn inte hinner bli genomvarm mer men sedan skall man inte glömma att räkna timmar med. En bil slits även vid kökörning, låg fart och tomgång. En timme sådan körning blir kanske 1mil medan en timme på motorvägen blir 12mil, och så vidare. E39 är körglad, bekväm och för storleksklassen väldigt ekonomisk. Tycker det låter som ett vettigt val, men hade tittat efter en 528i som är mer motor till samma förbrukning och ägandekostnader.


Milen ska du aldrig stirra dig blind på ! Min 540 hade gått 42000mil när jag hade den å gick som en klocka ! Så länge bilen är i fin skick inga bussningar som glappar eller bromsar som är slut så är de fina bilar ! 523 kanske är lite för liten motor men men det beror ju på vad man prioriterar !


Tackar för svar av er båda, jag har också funderat på en 528 men känns inte som jag hittar något fint exemplar samtidigt som det är en första bil då det blir under vintern med. Ska bara ha bilen i några månader sen sälja och köpa en finare bil till sommaren.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka