Köpråd: Corrado

http://www.blocket.se/stockholm-angrans . &md=th Bra eller dåligt köp? Med tanke på felen? Vad kostar en ny vattenslang? Kompressorn- dåligt eller bra? Samt dem andra grejerna som behöver fixas Mvh the_lion



Svar på inlägget: Köpråd: Corrado



En vattenslang kan nog inte kosta så mycket, men beror på vilken som är dålig. Kompressorn, eller G-lader är ju aldrig fel om man vill ha en pigg bil:) Dock har jag hört att det är sjukt dyrt att renovera dessa, och väntar man med det så kan den rasa och skicka metallbitar in i insuget: rasad motor på en blunk. Justera tändningen är väl inte svårt om det är fördelare. Köper du den bör du gå igenom bromsarna, kan börja kärva efter att den stått två år...


Har han sänkt den från 25k till 10k på en gång kanske någon spekulant påpekat stora brister för honom? Jag har ingen aning om vad en sådan racer-cart ska kosta egentligen, men att den stått två år låter ju inte så förtroendeingivande. Och nog vill man väl att den ska vara i skick att provköra ordentligt. Alltid när någon skriver i en annons att något behöver fixas som sägs vara enkelt undrar jag varför inte säljaren gör det själv så att denne kan ta några tusen mer för den felfria bilen.


Klart det förekommer men få låter sina bilar stå i 2år för skitsaker, antingen var det betydligt mer omfattande problem som fick honom att ge upp eller så kanske den helt enkelt är så sliten i övrigt att han inte tyckte den var värd det? Klart det kan vara en fin vagn men det kan lika gärna vara ett vrak, jag hade nog inte åkt någon längre sträcka för att titta på den.


Jo, lurigt att provköra en bil som enligt säljaren inte går 100% bra. Beror det på att bränslepumpen är på upphällningen, spridare igensatta, taskigt spjällhus, dålig toppackning eller är det bara att byta stift? Som jag fattade det är delarna till dessa motorre inget man knallar in på närmsta skrot och hämtar. Skicket kan man alltid kolla, men går den illa finns det ju så många både dyra och billiga tänkbara orsaker. Att säljaren skulle ha koll på exakt vad det beror på känns inte troligt. Varför ställer han inte bara in tändningen om det är så enkelt och får kanske 10k till? Känns mer som att han blev lurad av sin "kompis" och nu vill göra sig av med liket.


så jag ska skippa den, och leta efter en i bättre skick? tack förresten för snabba svar


Som sagt står den en kilometer iväg och du inte har något bättre för dig så kan du lika gärna ta en titt kanske, men jag hade inte kört ett par eller till och med 10mil eller uppåt för att möta vad som troligen är ett renoveringobjekt för att vara lite snäll vid den.


Du kan ju titta på den. Den kan ju vara kanon om man fixar det som behövs. Hade jag spekulerat på den hade jag som sagt tyckt att det största problemet var att jag inte visste vad som behövs fixas för att få den att gå bra. Eftersom den antagligen ligger rätt lågt i pris kan det ju vara en kanonaffär, men det kan ju också bli dyrare om man måste in och gröta med toppackningar och grejor då det kanske hade lönat sig att köpa en perfekt fungerande från början.


Är det bara jag som tycker det är lite komiskt att bilen står inne på en verkstad ändå skriver säljaren att det "bara" är en vattenslang som är trasig och att han inte har kunskap och lämnar över det till någon annan... Aja kanske bara jag


Tänkte inte på att det var en verkstad, men nej, inte bara du som är misstänksam Något besked måste han ju fått som fått honom att sänka priset från 25k till 10k rakt av






A jag är också tveksam till den enorma prissänkningen, men då skiter vi i den, och kollar på andra. tack för hjälpen grabbar!


Det stämmer jag är misstänksam, tror att säljaren vet mer en så. Men å andra sidan kan man mecka så är det väl inga problem


nä nu struntat vi i den, för riskabelt


Men så var det ju det här med utbudet av delar Spelar ingen roll om du är en hejare på att mecka om du inte har delar och de som finns värmer hyllor hos entusiaster som vet att ta betlat.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka