Köpråd: S60 T5 -07

Hej, Har pratat med killen som har denna, och bilen verkar väldigt fin: http://www.blocket.se/alvsborg/Volvo_S6 . 15&w=3 Men, funderar på om den inte ligger lite högt i pris? Hoppas dock isåfall att kunna pruta ner den till 175kkr. Gjorde en kalkyl som jämför med en annan s60 T5 från -06, totalt sett skiljer det ju inte så mkt om man slår ut värdetappet på 3 år. Saken är ju den att 07an har ju allt jag vill ha, medans en annan bil får man troligtvis lägga till lite grejer i efterhand, såsom chip, avgassystem och ev. toning av rutorna. Köper helst inte en bil som redan är chippad, men detta ska bara vara gjort för 2 månader sedan på den bilen jag länkar till. S60 T5 -06 Inköp: 140000kr Chip + avgassystem: 11400kr Tona rutor: 4000kr Tot: 155400kr Värde efter 2 år: 100000kr (värdetapp 55400kr) Värde efter 3 år: 90000kr (värdetapp 65400kr) S60 T5 -07 Inköp: 175000kr Värde efter 2 år: 140000kr (värdetapp 25000kr) Värde efter 3 år: 100000kr (värdetapp 75000kr) Vad tror panelen, är det värt att lägga den extra summan vid inköpet?



Svar på inlägget: Köpråd: S60 T5 -07



T5:orna från -05 och uppåt är grymt driftsäkra även med trim, förutsatt att det är en seriös trimfirma som gjort det. Men det är ju rätt dyra pengar att lägga på avgas+trim och de 11.400 kr som du räknar för chip+avgas låter lite lite, om du inte köper "fulchip" (som säkert också kan funka)? Bara ett komplett avgas+kat kostar ju så mycket. Enligt mig är det nästan ett måste att åka trimmat med den kapacitet som den nya T5-motorn har Blir mkt trevligare karaktär på bilen. Lite trist med -07an att skinnklädseln i förarstolen är så smutsig och sunkig. Förtar lite av "nykänslan" i bilen. Om du vet vad det är för trimfirma som gjort jobbet och det går fixa till klädseln tycker jag merpriset är värt. Som alternativ skulle jag annars rekommendera att skippa att byta avgas+dp och istället gå på endast programvara och byta till gröna spridare. Klart billigare och i princip samma prestanda som med "vanligt steg3". Jag hade riktigt bra motorkaraktär med originalkänsla med mitt autotech-program med den set-upen.


Det är BSR som har trimmat bilen, steg 2 på BSR kostar 11400kr. Ja, visst ser skinnklädseln smutsig och sunkig ut? Ser också ut som att bilen saknar sportratten med alu-inlägget. Tänkte se om jag kan åka och kika på bilen i mitten på nästa vecka. Hade vart intressant att se den live.


Steg 2 kan ju vara trevligt för motorljudet och ger lite öppnare andningsväg men ger egentligen ingenting i prestandaväg. Steg1 är nog ingen ingen större skillnad mellan de olika firmorna men steg1 med gröna spridare var ett riktigt trevligt program. Den motorkaraktären och effekten, riktigt vass på höga varv, skulle T5an haft original. Jag kan säga att det inte var helt lätt att få till steg3-programmet så att det märkbart gick bättre än mitt steg1+ Visst är det trevligt med nyare årsmodell men det är trots allt trevligare att ha en bil som känns fräsch och ny inuti, oavsett ålder.


http://www.blocket.se/alvsborg/Volvo_S6 . 15&w=2 Vad skulle den kunna vara värd då? Bilpriser.se säger 161000kr hos bilhandlare och ca 150000kr vid privatköp. Min tanke från början var att bjuda 175k om den är fin, men man kanske bara ska bjuda 170k?


Den var då inget att ha, drog olja och var bucklig, med mkt tvättrepor osv osv! Inte alls fin...


Drog olja? Trist. Du får försöka hitta annan bil. Visar ju också på hur svårt det är för många gånger utgår man ifrån att nyare årsmodeller också är finare. Köp min om du är ute efter trimmad bil


Eller min, om du vill trimma själv


Ja, låg oljenivå började lysa efter ett par hundra meter, då berättade säljaren att den drog väl iaf 1liter på 100mil. Inte okej. Har 2 frågor om din bil då, hur mkt vill du ha för den, hur mkt drar den i bränsle blandad lugn körning? pma svaren.


tyvärr har du automat, vilket jag inte vill ha






Givaren för oljenivån kan ibland vara lite känslig och felkalibrerad. Inte ovanligt att kommer upp meddelande om låg oljenivå vid längre uppförs-/utförslut fastän det visar på mitten på oljestickan. Men det påverkar ju inte oljeförbrukningen. Jag pm:ar


Det ville inte jag heller, innan jag provade. Nu blir det inget annat Men lycka till med köpet, får du tag i ett bra ex kommer du garanterat bli nöjd!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka