Köpråd: Nya Kia Sportage

Inom en ganska kort tid framöver så kommer jag troligen att byta bil. Känner att jag vill ha en större bil, med lite bättre markfrigång än vad jag har idag, mao högre än en vanlig personbil. Har tittat in mig på SUV:ar, men vill inte betala hur mycket som helst. Såg nya Kia Sportage häromdagen, föll för den direkt. Verkar vara rimligt prissatt också så länge man inte väljer fyrhjulsdrift, och med komfortpaketet för 25 000 kr så har man ju nästan all utrustning. Fyrhjulsdriften känner jag att det faktiskt inte är ngt jag behöver. Kommer inte vara ute och köra i skogen eller dra spceiellet tunga släp. Ni som äger en Kia, hur tycker ni bilen håller ihop, hur är serviceverkstäderna? För och nackdelar med era bilar, hur håller sig andrahandsvärdet?



Svar på inlägget: Köpråd: Nya Kia Sportage



Blundar lite för ämnet och rekommenderar Skoda Yeti istället, mycket mer bil än koreanen. Yeti med 7-stegs DSG automatlåda (FWD då) kostar 208.000:- med högsta utrustningsgraden "Experience". Edit: Säger emot nedanstående, 4WD är ofta överskattat och helt onödigt till vardags. För den körningen du beskriver har du chansen att spara in dyra pengar i förbrukning och underhåll utan att försaka någonting i praktiken.


Skulle väll oavsett bilval rekommendera 4wd... det är ALDRIG överskattat...


Allra nyaste kia bilarna har en rolig sjukdom, dom går ofta i baklås men annars är dom riktigt bra! Rekomenderar den riktigt starkt. Ang verkstad, välj inte svenska bil säger ja bara.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka