GPS i mobiltelefon

Går det att kör bil till det? Finns det mobiler som talar till GPS? Köpråd runt 1000-2000 kronor.



Svar på inlägget: GPS i mobiltelefon



Jag använder min Nokia N95 8GB till att skicka NMEA-0183-data från dens inbyggda GPS till en extern logger/kartprogram över bluetooth. Funkar hyfsat, fast GPS'en i den är urusel jämfört med den jag har i min TomTom 730. Jag rekommenderar att istället köpa en dedikerad GPS, som tillexempel en Holux för några hundringar istället. -- K


använder TOMTOM app till min iphone. funkar klockrent! nästan bättre än min Tomtom 930GO men den några år på nacken nu.


Ska köpa ny mobil och en bil till så vore smidigt med GPS i mobilen. Framförallt då jag sällan kommer använda GPS. Kanske även bra om man går vilse i skogen när man är på rally?


Har en N8. Väldigt nöjd med telefonen, och dess GPS. Använt den några gånger i bilen och den funkar fan bättre än min Garmin. Använde den även inne i stan då jag inte hittar där så bra, hittade på pricken rätt med hjälp av mobilens GPS. Smidigt då du kan logga in på datorn, lägga in punkter, favoriter, rutter med mera och sen så loggar man in i mobilen och så finns det där. Men funkar givetvis väldigt bra att göra i telefonen också, men om man ska lägga in mycket så går det snabbare på datorn.


Jag har en Nokia 5230 med GPS, ett bra budget-val http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=477727 Det ingår navigerings-program och kartor. Har använt min i både USA och Europa, och med ett 16Gb minnekort får man in en hel del musik. Just nu verkar phonehouse ha kampanj på den http://www.phonehouse.se/Mobiltelefoner . Nokia-5230


Tack för tipsen! Den jag fick länkad var ju riktigt billig! Jag behöver bara en enkel telefon att ringa och skicka sms med egentligen men gärna med inbyggd GPS. Är mobil-GPSer talande eller får man sitta och titta på skärmen? Men de få gånger jag använder kan jag ju stanna till och titta visserligen. (Några tittar per år som mest.)


De med Ovi Maps (Nokia) pratar på svenska iaf. Helt OK röst också för den delen.


Okej, få besöka lite hemsidor och försäljare för att se vad som finns. Trodde inte det skulle fungera alls och absolut inte att det fanns mobil-GPS med tal men nu är det värt att kolla upp.


Här är mer info om telefonen du tänkt på: http://shop.nokia.se/webapp/wcs/stores/ . nhp_190x90 Mer info om kartorna: http://www.nokia.se/tjanster-och-applik . ovi-kartor






Tack! Har bra erfarenhet av diverse Nokia, brukar tåla om man råkar klanta sig lite.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka