Köpråd SAAB 96 de luxe 1962

Tjenare, jag ska förhoppningsvis köpa en SAAB 96 de luxe från 1962, vad ska man tänka extra mkt på när man är iväg och tittar på den? vanliga fel osv. tack på förhand för svar!



Svar på inlägget: Köpråd SAAB 96 de luxe 1962



Rost, rost och åter rost. Golv, torpedplåt bakom pedalerna, innerskärmar fram och bak, dörrar. Lyssna på motorn efter knack och kolvskrammel. Kolla så generatorn laddar. Att vattenpumpen inte läcker. Är alla inredningsdetaljer från 62 och inte bytt till nyare. Och dom är inte av guld, vilka en del säljare tror......


jo, rost lär ju finnas. hade tänkt ha bilen som ett långtidsprojekt om den inte är alltför röten


Kan inget om dessa elelr något om renovering men gäller det en såhär pass ovanlig bil är nog det viktigaste att det är ett utgångsobjekt du gillar. Resten löser sig om du har ekonomi, kunskap och intresse. Inte för jävla rostig och en motor som är okej är nog det viktiga. Fränt val av bil! På med rätt avgassytem så den låter lite tufft med!


jo, det är ju tänkt att det ska va ett långtidsprojekt, med en början att få den besiktad, att kolla rost på en sån gammal bil är ju en självklarhet, om motorn går runt så är jag nöjd. det ska självklart höras att det är en 2taktare som kommer



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka