Köpråd: Audi A4 Avant 1.8T Quattro

Tjenare! Då tjejens bror vill ha tillbaks sin bil snart så står vi utan bil. Har hittat några bilar som jag är redigt sugna på. Hittade tex en Audi A4 Avant 1.8T Quattro -06 som gått ca 9.000 mil. Är det nån som vet eller har hört nått speciellt om dessa bilar? Om det är nått speciellt man ska försöka tänka på? Har pratat med den verkstad där jag hade min VR6a inlämnad. Dom är inriktade på just VW och Audi. Enligt dom så brukar Audi generellt inte krångla så mycket och just årsmodellerna runt denna är dom som har krånglat minst. Antingen säger dom det för att det är så, eller bara för att dom hoppas på att jag ska lämna in den också hos dom Har alltid gillat Audi och kommer nog alltid att göra det. Har dock själv aldrig ägt en. Så ska vi köpa en bil så lär det bli nån sån här. Är väldigt tacksam för svar så fort som möjligt! //Mvh RobinSvar på inlägget: Köpråd: Audi A4 Avant 1.8T QuattroHört av en annan mekaniker, då jag inte har ägt några av dom nyare modellerna av Audi, att man ska köpa en nya audi och sälja den så fort garantin går ut. Ska tydligen krångla en hel del enligt honom. Men man vet aldrig.


Okej. Jo, har också hört nån säga det. Men pratade med en annan som har en Audi A4 Sedan. Tror det är likadan motor och sånt fast han har modellen innan. Det enda han har fått byta på den sen han köpte den är det vanliga slitaget som bromsar tex. Och han har haft den bilen rätt många år nu. Ska iaf ner om en liten stund och kolla på den så får jag se hur det känns. Hur som helst så blir det inget köp idag. Blir inte förrän i mitten av kommande vecka om det blir aktuellt. Så har ett litet tag på mig att fundera, så tar gärna in fler tips och råd tills dess


Tändspolar är ett inte helt ovanligt fel. Bilen börjar hacka, gå på 3 cylindrar eller i värsta fall dö helt. Inte superdyrt och enkelt att byta själv. Tror dom kostar runt 400kr/st (där är 4st) Men ganska läskigt fel och man tror bilen är helt kass.. Kika in på nordicaudi.com och forumet speciellt så hittar du massor av info om dessa bilar (A4 B7-avdelningen).


Okej. Jag va nere och kollade på den igår. Den va i rätt bra skick tycker jag. Stog inte så mycket info om den i annonsen, men när jag kom ner så va det med prosport-paketet. Så det va ju en trevlig överraskning Serviceboken va helt ifylld också. Dom har inte behövt laga den nått alls, det enda dom har fått byta för att det gått sönder är lamporna i fram och baklyset. Så inga större problem med den än så länge iaf. Får tacka för det där tipset! Kan va värt att tänka på om den skulle börja bete sig på det viset. Hoppar in med en annan fråga. En kompis såg en Audi A4 1.8T Avant Quattro -05 (gamla fronten) som har gått 9.700 mil och är ljusgrå. Den finns ca 20 mil längre bort än vad den jag kollade på gjorde. Denna -05 saknar även dragkrok vilket jag gärna vill ha. Det kompisen nämnde va att denna kostade dock även 20.000:- mindre än vad den jag kollade på gjorde. Med tanke på att det är en bilhandlare så kan man nog förhandla fram ett bra pris på att få en dragkrok ditsatt. Den jag kollade på va till salu av en privatperson. Jag har ju fastnat för den jag kollade på (-06an). Dels för att den är nyare, har den nya fronten, har dragkrok, gått lite kortare sträcka, är svart och finns 20 mil närmre. Vilken skulle ni rekommendera att man köpte av dessa två?


Är ju fler skillnader mellan B6 och B7 än bara fronten... Du har antagligen större bromsar på B7an, andra stolar, annan ratt. 2stegs airbag i ratten. Vet inte om bromsarna skiljer på 1.8t bilarna... Nytt ESP system (modernare bara) Sen har jag för mig att det skiljer lite i hjulupphängningarna. Kraftigare grejjer på B7. Sen som sagt det är en nyare bil!


b7an fick väl t.o.m b6ans s4 framvagn?


Det är vad jag hört men vet inte om det stämmer...


Jo, vi såg att den hade rätt så rejäla bromsar fram och lite mindre bak. Sportstolarna skiljer sig säkert en aning mot den äldre. Ratten ser också lite annorlunda ut. Så allt som allt så rekommenderar ni den nyare modellen?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka