Köpråd för en TurboX

Funderar på att köpa mig en TurboX men är det något speciellt man skall tänka på med dessa bilarna, typ vanliga fel osv?



Svar på inlägget: Köpråd för en TurboX



Notera att detta är rykten, men jag har för mig att de motorerna lätt fick "oil-sludge", proppar i oljan så flödet hindrades med andra ord.


Nej, det är 9-5 1999-2003 ungefär du tänker på, med T7 motorstyrning. Inga såna problem på TurboX som har Saab/Holdens V6 med Turbo. Enligt alla som har den motorn på STCS så är det en närmast skottsäker maskin med underbar körbarhet! TurboX är ju en djävla nice vagn och en blivande samlarvagn - men du räds inte skenande bränslekostnader hoppas jag? Det är nog Saabs törstigaste någonsin. SKulle gissa att rätt mkt delar är DYRA också, typ bromsarna som är special, avgassystem kanske mm. Bilarna lär ju inte ha snällkörts heller, det kostar ju på. Var själv inne på att köra en TurboX ett tag, tills jag insåg vad den drar, då släppte jag snabbt det.


haha oki nej ja räds inte bränsle kostnaden;)


Var en kille här i halmstad som körde lite rejs med en, kopplingen pajjade andra rejset :p Vet inte om de är någon känd svaghet eller om de var ett måndagsex..


Kan ju bero på killen som körde också.... 4-hjulsdrift, bra med gas och dumpa kopplingen vid rejs är det inte många bilar som klarar särskilt många gånger.


Min klara de ett par hundra ggr i somras


Jag säger bara köp en, du kommer att bli sjukt nöjd. Det går att köra billigt med. Men ränka med 1,2.. Sen att man får ett gött ljud är ju ett stort PLUS. mvh


Ja för du har ju standard saker i din bil också


hahah oki






Automat lådan är skräp, koppling greppar inte förrns 100+


Hög risk för väldigt slitna bilar, skulle jag vilja säga. Maskinellt är dom väldigt bra. Tänk även på att de precis går på minimum 17" fälgar på dom, ifall du tänkt köra på vintern också, så däck blir lite smådyrt Bortse från drivlinan o småsaker i hjulupphängningen så är det ju samma bil som du redan har ( = en Opel = finfina grejer )


Det "tror" jag nog inte.. Bilen presenterades år 2008, så det är nog extrem liten risk för väldigt slitna bilar!


Håller med om att det finns många "slitna" Turbo X bilar. Dom man ska akta sig för är dom som varit demobilar hos bilhandlare, tänk bara vad du skulle göra om du provkör en hos handlare, jo piska livet ur den, jag skulle iallafall. Likaså akta sig för dom som rullat många mil, uppemot 10000mil och över, då dessa troligen varit provkörningsbilar hos Saab, och också fått stå emot en del smisk.


gamalt inlägg men min golf klarar de med ett par 100 gr :p och bara orginal prylar


Från SAAB's sida är den inte godkänd med drag, så ingen bra bil för husvagnsemestern. Annars en mycket fin bil. Firhjulsdriften är mycket trevligt på snö, för det går att sladda rejält :-)


Svar nej. Skvallerkärring


Jodå, det är godkänt att montera drag på den, MEN motorstyrdonets mjukvara ska uppdateras med en för drag = mer momentbegränsning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka