Köpråd:är det okej första bil?

Cosworth är kanske ett undantag men en vanlig Sierra hade jag inte köpt, inte särskilt rolig bil på någon punkt alls egentligen utan en ökänd skitbil. 30.000:- för en sådan är inte ok, köp en Volvo för en tredjedel av priset eller kanske en Bmw eller Mercedes om du har 30.000:- att spendera? En bil som stått still sedan 2002 hade jag funderat en gång extra inför oavsett märke!Svar på inlägget: Köpråd:är det okej första bil?Håller med om allt.


Sierran är värd max 10 000. Leta upp en original DOHC med fyrhjulsdrift för runt 10 k så har du en fin bil. Dom motorerna går riktigt bra och håller ritkigt bra sålänge servicen sköts, och dom inte går för varma.


tack så jätte mycket för alla seriösa svar!


Tycker att Sierran får oförskämt mycket skit. Har själv en Sierra -88 som har rullat 26k (dock med gamla pinto-motorn) utan några större problem. Det är nu på senare år som rosten har kommit i nedredelen av förardörren, samt skärmkanterna bak. Visst om man inte sköter oljebyten osv så brukar den börja dra olja genom ventiltätningarna. Dock så är 30k för denna alldeles för mycket även om den är fin.


Ja sierran har oförtjänt dåligt rykte. Dom är faktiskt rätt bra, men länken i tråden - den sierran är inte värd 30, hur bra den än är...Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka