köpråd: vilken första bil???

Ska skaffa min första bil snart och jag är sugen på volvo 740/240 eller golf 2 eller golf 3 eller saab 900. Vilken av dom är bra, lite problen, lätmekad??? Vad tycker ni som vet??Svar på inlägget: köpråd: vilken första bil???Gör en sökning, det finns säkert ett tresiffrigt antal trådar om de modeller du nämner då alla är populära förstabilar.


Volvo 245 såklart Det är den bästa bilen som någonsin producerats


haha aa har funderingar på 245 och 745


Golf 2 eller 3. Lättmekade, billiga delar i mängder. Soppasnåla!


Jag köpte en mazda 323 som första bil, kunde inte vara mer nöjd


Kör på Volvoalternativen. Kul på vintern, tråkigt på sommaren.


240 föredrar jag, snyggare och känns mindre än 740 vilket gör dessa roligare. Köp ett bra exemplar som ingen snus-crille plågat. från 90-talet eller sent 80-tal med insprutningsmotor och fem växlar, snålast. Har mycket erfarenhet av 240 och har kört flera tusen mil i en i många år. Rejäla grejer:) 740 är inget dumt val heller. Vill du ha Golf skulle jag satsa på Golf 3, Golf 2 är lite väl krockfarliga och vill du ha 900, köp en med den gamla korossen. Nyare 900 är känd som en skitbil. Volvo är det bästa köpet. Ska du pendla en massa är Golf det snålaste. Saaben blir över.


Rost, rost, och rost. Köp den fräschaste Volvo 740, VW Golf II / III eller Saab 900 du kan hitta är mitt råd


Vem vill åka runt i en 240 eller Volvo överhuvudtaget? * Var bara tvungen! *


Du har inte något köpråd angående bmw på lager att mässa om?


Tyckte inte det passade in, vadå saknar du ett?


Nej inte jag, men det tillhör inventarierna i en köprådstråd på gorg.


Det är kanske möjligt men TS nämner inga önskemål som passar in på en Bmw och de modeller han är intresserad av ligger i en prisklass där det är mycket svårt att hitta en sådan i bra skick. Så för att vända detta från off-topic så om Henke12 nu har funderat på en Bmw tror jag inte det är ett lämpligt alternativ .


Och det kommer från en som kör BMW.


Volvo 740 är märkbart tystare, säkrare och bekvämare. Volvo 240 har sina ljusa sidor men är i jämförelse en uråldig konstruktion med alla dess nackdelar Jag rekommenderar i alla fall VW Golf. Lättmekade, billiga och lättillgängliga reservdelar samt låg bränsleförbrukning. Nackdelen skulle väl vara att den inte direkt stoltserar med 5 stjärnor i Euro NCAP.


Köp en trabant...


Vill trådskaperen ha en 740, köp runt de år jag rekommenderade 240. Eller kanske en 940? Äldre 940 i okej skick kan man få för nästan samma pris som en fin 740 eller fin 240.


*tystnaden som uppstår när en kille som kör en volvo klankar ner på en bmw*


Skillnaden är dock inte extrem i något mellan 240 och 740 så det är inget som ska avgöra. Bara köpa den men gillar mest. Var lite väl hård i mina ord där, båda har sina fördelar men för mig överväger 240ins fördelar. Dessutom inte lika jobbigt lätt bak, 240 är lättare att leka med och svårare att få ofrivillig sladd med. På tal om ditt inlägg, har trådskapern tänkt på 9000? Säkrare än 900 och det finns säkert en hel del fina exemplar till lågt pris. Eller äldre Mercedes? Finns många bra äldre japanska bilar men de har oftast nackdelen som Golf 2, usel krocksäkerhet. Men det finns diverse större modeller t ex Mazda 626... Sammanfattning Volvo, Saab (ej nya 900), Golf 3, Mercedes och större japanare är väl det som kan rekommenderas i din prisklass som jag gissar på är rätt låg, tryggaste köpen, inte superdålig säkerhet o s v. Olika för-och nackdelar hos alla dessa men ingen är direkt någon skitbil.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka