Köpråd: Vilken Familjebil?

Nu har det visat sig att det blir tillökning under 2011 och jag behöver således börja försöka hitta en rymlig bil där man får in barnvagn å hela baletten. Sambon tycker en Kia Soul hade funkat, jag har ju ett stort intresse i bilar och har svårt att se mig själv köra runt med gott samvete i en sådan bil. Jag vägrar ge upp bilintresset för att man får barn, vill köra något jag trivs med och som jag bryr mig om. Några kriterier vi har: Bilen får inte vara äldre än 2009 Den skall helst inte ha gått mer än 2000 mil om inte den är i exceptionellt bra skick. Pris: 150 000:- / 350 000:- Kanske kan slänga på 20-30 000:- till om det gör någon större skillnad. De bilar jag funderar på är följande. -Audi A3 Sportback "får man in barnvagn?" Ca: 300 000:- -Audi A4 Avant 300 000 - 350 000:- -Saab 9-3 x 300 000 - 330 000:- -Mini Countryman S 300 000:- Förslag och synpunkter uppskattas!



Svar på inlägget: Köpråd: Vilken Familjebil?



Av dom du räknat upp så skulle jag satsat på a4, helst med quattro, eller saaben, känns som trygga familjebilar. Med rätt motor och drivlina kan dom dessutom vara ganska underhållande att köra. Fyrhjulsdrift ger en stadigare känsla och kan vara bra vintertid. Skulle dessutom vilja påstå att båda tillverkarna har ett bra säkerhetstänk. Minin kan ja inget om, men nja... Är nåt med namnet å familjebil ja inte får ihop... Kan kanske funka med en a3, men du lär nog inte få nån plats över...


Var och provkörde Mini countryman och det är precis som dom andra mini cooper bilarna en mycket tilltalande körupplevelse, oklart om man kan trycka in barnvagn då jag inte provat/frågat. Lutar väl mest mot A4, kör hellre Audi än Saab, känns bättre tycker jag. Kommer försöka få till provkörning på lite olika bilar nu i Januari. Fyrhjulsdrift är inte nödvändigt, dock är automat ett önskemål.


saaben borde du väl få in en barnvagn? eller nyaste V70 kanske?


nej fy bövelen, inte Volvo om inte jag får den till skamligt lågt pris Saaben är nog inga problem med barnvagn men för samma pengar får jag en välutrustad A3 Sb men som sagt, barnvagn kanske inte kommer in.


kanske fundera på en liknande crysler eller nått? xD ^^


Ingen av de bilarna rekommendras för barnvagn och normal packning vid lite längre resor, om du frågar mig för med en normal barnvagn i de bilarna, så har du inte mkt plats kvar... Visserligen har väl A4 Avant växt lite på de senaste generationerna, så den ligger väl i gränslandet men jag rekommenderar större combibilar som Volvo V70, VW Passat, Audi A6, Subaru Legacy, BMW 5 osv. En barnvagn stjäl mycket plats och vi har valde ändå en av marknadens minsta barnvagnar... Mitt råd, köp den barnvagn du vill ha först och prova i de bilar du är intresserad av. Kan med fördel göras före barnfödelsen.


Oj då, hade ingen aning om att A4 var såpass mindre än V70 t.ex...där ser man. Bara fula bilar kvar att välja på då...kul A6 funkar ju men då sticker prislappen iväg en del också.


Inte funderat på BMW? De du söker kanske du hittar i 5-serien, tror de hade varit perfekt. Rekomenderar BMW starkt faktiskt, enorm körglädje, komfort samtidigt som de finns bra med utrymme


Inte tittat på BMW men det är bara för att jag tycker det är en gubb bil men skall ta en titt även på den...börjar ju bli gubbe Kollade 5 serien, mycket fin men börjar på 368 000:- då är man snabbt och snärtigt lätt uppe i över 400 000:- och budgeten är då spräckt. För att komma ner i 350 000:- så behöver den då ha några år på nacken eller mer mil än vad vi önskar är jag rädd.






Inget fel med en 5-serie men om den hamnar för högt så varför inte en 3-serie? Matchar i alla fall övriga modeller du är ute efter, finns med fyrhjulsdrift den med. Vill du ha lite mer SUV-stuk finns även X1 inom budgeten. Av de alternativen du radar upp ovan hade jag dock valt Audi A4, helt enkelt för att A3 och Clubman är för små utan att ha några direkta fördelar att sätta mot A4 (Mer än Mini´s körglädje då). Saab är långt ifrån samma klass som Audi och en gammal 9-3 hade jag aldrig övervägt oavsett hur många facelift´s eller X de trycker in i beteckningen. Vill du ha samma stuk är A4 Allroad en bra mycket bättre bil. Lycka till med köpet!


Kör sällan med packning så det borde väl räcka med en A4, det är ändå den som lockar mest, skall in till Audi och klämma och känna så kan man bilda sig en uppfattning om den. Kommer kolla på övriga bilar också. Det var förövrigt inte clubman jag var intresserad av utan countryman, Minis nya crossover som enligt mig är mycket fräck.


Ok, vet vilken modell du menar men tänkte (Läs som "skrev") fel! Jo Countryman är riktigt fräck, lite för fräck inredning tycker jag personligen men att design går före funktion gäller alla Mini tyvärr. Men upplevde själv den för trång för en barnfamilj?


Kan hända att den blir i minsta laget för en barnvagn, dock bara en unge påväg såvitt jag vet Är lite trött på Mini då jag har försökt sälja min ett bra tag så vill nog inte ha en mini till om de skall vara så svårsålda.


audi a4 borde väl vara perfekt? Saaben går och lasta rätt så mycket endå. Testa båda bilarna och känn dig för! Båda bilarna är bra, saaben har kedja istället för kamrem, vilket är skönt tycker jag, en mindre utgift o du slipper byta den på många mil


Plockade ihop denna på Audi.se http://www.blocket.se/gavleborg/A4_Avan . 11&w=3 Slutade på 468 000:- Känns som ett bra pris. Den har väl allt jag behöver till också.


Den ser vettig ut, bra med lastutrymme, sköna o köra/åka i, och sen nersatt pris till och med, 370k, bara slå till säger jag!


Hittade den här nu som ser väldigt fin ut http://www.blocket.se/stockholm/BMW_330 . 14&w=3 Blir den också för liten för en barnvagn? Andra erfarenheter av bilen? Om jag vill få fram tidigare ägare av bilen genom regplåten, hur gör jag det?


Skoda Superb Kombi? Eller Citroen C5? Mycket bil för rätt peng, nya Skoda Superb -11 med 170 hästars diesel kan du hitta från ca 220" på mobile.de... http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD . geNumber=1


Eller för ganska exakt 350", en sprojtans ny BMW 520D -11 med hyffsad utrustning? http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD . geNumber=2



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka