Köpråd - Sportig vardagsbil

Hej, Hade tänkt att återuppta mina bilköpartankar efter att vardagen ser lite annorlunda ut nu för tiden. Jag är nog inne på en bil som är rätt sportig men som ändå funkar som vardagsbil. Efter att ha kört farsans Audi (quattro) så blev jag lite småkär i fyrhjulsdrift nu på vintern om man jämför med mitt framhjulskrafs jag har i min gamla s40. Så vad finns det för bilar som är vettiga köp? jag kan inget om bilar själv och lagar inget så jag resonerar som så att det kanske är roligare att ha en driftsäker bil o betala lite lån än att ha bekymmer med den och att den står på verkstaden och kostar pengar, fel eller inte, vad vet jag:)? Det är också viktigt o veta hur de är i service o reperationer, motstånd mot rost, helst inga modeller som massproducerar måndagsexemplar osv.. Modeller som farit runt i mitt huvud än så länge:Audi A3 quattro Audi A4 quattro Golf(R32?) Subaru R(07->) Sabura GT/STI/WRX ///////////////////////// Bilar som inte har 4x4 men som jag tycker ser fina ut:Scirocco Opel Corsa Nya Polo (10->) Min budget ligger på allt emellan 50-150 tkr, kanske även en bit till om jag verkligen hittar något jag söker. Det jag tycker är lite lurigt med Audi är vilken årsmodell, utförande, motoralternativ osv man ska söka efter. Det finns ju allt från 2,0t 2,0 tfsi, 3,2 quattro, 2,0ts osv. Vad skiljer dem emellan? Eller är det bättre att ta en mindre motorstarkt alternativ och chippa? Då är följdfrågan om detta sliter väldigt mycket på motorn och om garantin flyger all världens väg? Frågan är vad som är mest lämpligt att söka efter och sedan vad för utrustningspaket man bör ha med? Vad jag vet är väl s-line mer utvändigt och proline invändigt? har även sett en del som heter prosport men aldrig förstått vad det innebär. Jag tycker också det är rätt viktigt att få den lite tuffare fronten med "flärpar" på framskärmen. Är det s-line och årsmodell 07-> framåt som har detta? Som ni säkert märker känner jag mig lite förvirrad. Sedan är ju frågan om det är något av de andra alternativen som känns relevanta om man ser till pris och prestanda? Vore tacksam för lite vägledning så man har lite mer referenspunkter att tänka på när man kikar runt på ny bil. tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd - Sportig vardagsbil



Vad tänker du dig för storlek på bilen? Är BMW något som är lockande eller är du alldeles insöad på Audi? MVH


Jag skulle tipsa om en Volkswagen Passat V6 4-motion, kanske denna? http://www.blocket.se/blekinge/VW_Passa . 15&w=3


Jag vet inte om jag är så förtjust i BMW egentligen. okej, de nya modellerna är fräsha men på något sätt är jag inte riktigt tänd på den typen av bil. Jag gillar Audi att det är fyrhjulsdrift, känns fräsha och har ett schysst utseende. exempelvis detta utseendet på fronten är jag ute efter:http://www.blocket.se/dalarna/Audi_A3_S . 16&w=3 Men det är lite synd att så få audi har skinnklädsel, kan väl tyckas lite märkligt? Men för att återknyta till din fråga så är jag inte direkt låst över storleken, någonstans runt a3-a4 storlek, inte BMW 5-serien. det blir lite för mycket bil tycker jag..


Ja den hade väl iof det jag sökte efter, men jag hade nog tänkt mig en nyare bil. Kanske 05-07 om det inte sticker för mycket i pris.


Är det någon som har stenkoll på Audis motorer och vilka som är värda att satsa på? Antar att den där med 3,2 liters motor är v6 o därmed dyrare o underhålla?


Det finns förstås fyrhjulsdrivna Bmw med så du inte missat det? Då tänker jag inte på någon av stadsjeeparna utan vanliga 3 och 5-serien med tillägget X i modellbeteckningen. Bmw´s xDrive har visat sig vara minst lika kompetent som quattro i diverse tester, i mina ögon trevligare då du slipper grymt framtunga och understyrda Audi´s. Fyrhjulsdrift har potential att understyra som det är i och med att det driver fram med, det behövs ingen motor framför framaxeln i klassisk Audi-stil så det blir riktigt illa. Även Mercedes har fyrhjulsdrivna modeller att välja mellan, är dock personligen lite tveksam till kvalitén på deras bilar den senaste tiden. Det har varit mycket rost och elfel, men skulle du fastna för en sådan är det inte hela världen.


Men vad kostar en fin bmw av nyare modell med fyrhjulsdrift som passar min budget:)? heter de exmeplvis 320 x?


320 kom som fyrhjulsdriven först 2009, och då som diesel. De modellerna som är inom din budget och den storleken du sökte är nog 325Xi, 330Xi och 330XD. Finns som E46 och den nyare E9x. Sedan finns jeep-modellerna om de var intressanta, dels X3 men även X5? Större och klumpiga men har sina fördelar de med... E46 finns för under 100.000:-, en X5 från 100´, en X3 och en E9x börjar strax under 150´. Liknande priser som Audi i stort sett, "problemet" är att fyrhjulsdrift inte finns till de mindre motorerna som Audi har därför är utbudet större hos konkurrenten. Mercedes alternativ har tillägget 4matic, är dock detsamma som hos Bmw endast på de lite större motorerna och inte till instegsalternativen.


Helt rätt de Rquired säger, BMWs fyrhjulsdrivna versioner som ex. 330xi är enormt bra bil. De 4hjulsdrivna systemet sägs vara bättre än Audi, inget vi privatpersoner märker så konsekvent skillnad på kanske.... men om du tittar på Audis modeller så har dom en bra bit från framdäcket till fronten! BMW har betydligt kortare avstånd, vilket resulterar i att motorn nästan sitter framför hjulhuset på Audi. Detta gör Audi lite obalancerade jämnfört med BMWs modeller, som har motorn placerad bakom/jämsmed hjulhuset, gör att de blir en jävla bättre körkänsla. BMW är som sagt körglädje






3.2 liters motorn är ganska så törstig så den hade jag skippat helt. Jag hade personligen kört på 2.0T mest pga då den drar betydligt mindre bensin jämfört med 3.2:an sen så är 2.0T trimmvänlig. Finns mycket mer att läsa på www.nordicaudi.com


jag gillar ju r32orna så tycker du ska köra på en sådan


Men genomsnittsföraren bakom ratten upplevs troligen quattro och xDrive lika effektiva, den stora skillnaden är hur det uppträder om man kör aktivt. Där quattro upplevs sävligt och understyrt upplevs xDrive mer körvänligt, helt enkelt roligare skulle jag gissa på.


Tack för all fin feedback! Jag vet inte men BMW känns lite halvgammalt på nåt vis. om man tänker sig inredningen har väl den sett likadan ut bra många år? Audi känns mer lyxig och nytt, men det kanske bara är jag som målat upp den bilden själv? När det gäller Audin då, det är motoralternativen som heter 2,0t resp 2,0 TFSI, vet ni om det är någon skillnad på dessa? Sedan om det är några större servicar som kostar skjortan uppåt 10 000 mil? Jag antar att den bilen jag köper kommer ligga runt 10-15 tusen mil. Är detta långt för en Audi eller kommer den gå felfritt bra många mil till?


Har du någon speciell motorgräns (storleken på motorn) eller va den max får dra per mil?


Eftersom jag ska ha den till vardags så tror jag en 2,0t/2,0 TFSI funkar rätt bra. Då är det 200 hk. Vet inte riktigt vad den drar men tror inte det blir överdrivet mycket. Hade du något bra förslag annars:)?


Många köper just Audi just för deras interiör samt utséende i övrigt... men de böhöver inte vara fel i de! Tvärt-om, man ska köpa en bil man själv trivs med, inte låta sig intalas av statistik och andras bedömningar Gör så att du köper de du suktar efter innerst inne istället, som fallet verkar (Audi) Jag skulle satsat på en A3 Sportback med lite krut! Denna är perfkt tycker jag http://www.blocket.se/vasterbotten/Audi . amp;last=1


Ja, du har nog rätt. Det känns lite som jag redan har bestämt mig för det när jag läser mina egna inlägg;) Men det var väl mest om det fanns någon mer modell som jag inte riktigt tänkt på som skulle kunna fungera som substitut! Men en sådan som du länkar är rätt fin faktiskt. Dock hade jag velat ha s-line och den lite fräckare fronten, men man kanske inte kan få allt här i livet;) Så till det här med chiptrim, hur fungerar detta och är det skadligt för bilen? Hur blir det med garanti osv på en relativt ny bil?


Ja, du mister garantin om de hittar chippet vill säga men det ska inte skada motorn vad jag har förstått!


Men kan inte de se så kallade "frysta värden" om de kollar lite mer ingående? Att de ser att man trixat med bilen?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka