Köpråd: Volvo 855 Glt/Turbo

Tjenare! Tänkte sälja min Volvo 745 SE och köpa en Volvo 855 glt/turbo, vad ska man speciellt kolla efter när man ska köpa en 855 ? Vilka fel brukar förekomma hos denna Volvo modell? Så jag inte går och köper nått härk.. Tacksam för svar



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 855 Glt/Turbo



Hade det suttit en manuell låda i så


Oljud i framvagnen från länkarmsbussningar och kränghämmarstag. Oljeläckage från motorn, speciellt bakre vevaxeltätning (den som många av nån anledning kallar packboxen mellan motorn och lådan) med även läckage relaterat till vevhusventilationen som ägarna praktiskt taget aldrig servar efter rekommendationerna. Oljeläckage från oljereturröret är vanligt på turbo.


Tackar för infon, verkar vara rätt vanliga fel med att de läcker olja lite här och där ?


Jo, det är vanligt. Men det böjar bli gamla bilar och då kommer också läckagen. Men sånt där hänger ihopluite med hur bilen skötts och hur intresserad tidigare ägare ar varit.


Att den läcker olja mellan motor och låda beror ju på att vevhusventilationen inte sköts, som Marlboroman påpekade ovan. Oljereturens packning mot turbon brukar också kunna vara en klassiker. Otätt oljelock, eller om det är högt vevhustryck kan det komma lite olja genom oljestickshålet. Men bortser man från det mellan motor och låda, så är det bara bagateller. Däremot är det en del arbete att byta bakre vevaxeltätningen, om det läcker mycket där.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka