"Köpråd", köpa en bil i Stockholm

Hej Jag är i behov av att byta min bil (en honda civic 93a) eftersom att den är för liten(2 dörrars, litet bagage) Behöver en familjebil. Har titta mycket på en ford foucs kombi flexifuel(min pappa har en 03a) av årsmodell 02 och nyare. Hur är dessa bilar, är det allmänt mycket problem med dem och hur mycket service kan man göra själv/komma åt utan att ta bort halva motorn (glödlampor enkla grejer osv)? Eftersom att jag bor i Stockhom så tänkte jag att det kanske skulle vara smart att köpa en trängselskattsfri bil när jag lika byter därför flexifuel. Hade tänkte att lägga mellan 55-80000 kr för en bil. Ett par frågor: Kan det löna sig att köpa någon annan bil än flexifuel för dem pengaren dvs finns det någon annan bil som är bra mycket prisvärdare(kanske kostar 75000 så har jag 5000kr kvar till trängselskatten) Vill ha en mindre kombi bil(dvs ingen v70) som har en ok motor(1,56-1,8L), bränsle förbrukning ska vara ok men inte det superviktigaste eftersom att jag inte kommer att köra så många mil om året (500-1200mil) Angående bilar körda i Stockholm med kö/krypkörning och kallstarter, Vad är det man ska se upp med mer specifikt där? Finns det någon "formel" för att räkna ut dem egentliga milen(slitagemilen) på en stockholmskörd bil? T.ex 500mil stockholmskörning motsvarar 2000mil landsbygs/landsvägskörning med motorvärmare. dvs någon grov multiplikator på milen eller något dylikt. Eller är det bättre att köpa en bil i Norrbotten där jag har familj, där är det bara landsvägskörning och motorvärmare som gäller generellt dock är prisnivån mellan 5-10000kr högre för många bilar Hälsningar Daniel



Svar på inlägget: "Köpråd", köpa en bil i Stockholm



Om 2 år, eller snart 1 år vid årsskiftet så kommer även "miljöbilar" börja betala trängselskatt i Stockholm så det kanske inte är den mest lönsamma investeringen just nu om man vill undvika trängselskatt? bättre att köpa en genomskinlig skärm till registreringsskylten som förvränger skylten uppifrån Vet dock ej vart man kan få tag i en sådan. Dom är troligtvis inte lagliga men vad ska polisen säga om man ändå ser skylten framifrån och lite uppifrån Dock finns det privatpersoner som stör sig på detta så jag vet ej vad dom kan hitta på för dumt


Finns på blueride.se, dock gör den skylten alldeles för mörk så man måste modifiera den själv genom att klippa upp den och ta ut en av linserna. OnT så borde du strunta i en miljöbil då trängselskatten snart börjar gälla för dessa med som Slash påpekade. Kolla in Toyota Corolla!


OnT finns det några spec köpråd gällande köp av bil i stockholm.


Är ju lite svårt igentligen med bilar i stockholm. Tar mig själv som exempel. Åker Södralänken och Essingeleden varje gång jag ska till/från jobbet. Så det är ca 7 mil, dock jobbar jag udda tider så jag hamnar väldigt sällan i kö så det är marsfart 70 hela tiden. I kö så beror det lite på vad det är för bil. En automatare har ju ingen koppling som slits ned. Men är det en manuell bil så kolla kopplingen. Annars se över bromsar. "Eco" driving är inge vidare för bromsarna då dom kärvar fast.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka