Köpråd: Dessa bilar (länk finns)

Hallå, Funderar på nån av dessa bilar. 9-3an är ju nyast men har oxå haft flest ägare. Silvriga 9000 är automat o gått mindre Svarta 9000 är manuell o gått en bit längre men kostar oxå halva det silvriga priset.. Vilken tycker ni jag ska satsa på? 9000arna finns båda i sthlm så dom skulle man kunna kolla på under samma dag.. Tips o råd önskas varför ska jag välja respektive bil? Bilarna i fråga är dessa: http://www.blocket.se/ostergotland/SAAB . =9&w=1 http://www.blocket.se/stockholm/SAAB_90 . =9&w=1 http://www.blocket.se/stockholm/Saab_90 . amp;last=1



Svar på inlägget: Köpråd: Dessa bilar (länk finns)



9000 är en bättre bil än 9-3 så valet står mellan automat och manuell. Automaten i 9000 är en tråkig, trött historia som ingen blir glad av, dessutom är den bilen för dyr. Den blå manuella är nog den bästa, om den är fräsch. Den har ju bara haft två ägare.


Okej, vill ju gärna ha lite drag i bilen oxå så därför väljer jag en bil me dlite klös.. Kan förstå att automatlådan snor en del hästar men hade gärna velat ha automat faktiskt. varför är 9000 bättre än 9-3? På vilka punkter är den bättre?


Tja, en 9-3 har du ju haft förut. Det är ju en bil som känns betydligt mer modern än 9000. Några saker jag tycker talar till fördel för en Saab 9000 är ju storleken. Den lastar ohyggliga mängder i skuffen och är betydligt mer rymlig än 9-3:an på alla platser. Nackdelar med 9000 är ju främst rosten och att de börjar komma upp i ålder. Att få tag på en 9k som gått mindre än 20 000 mil och inte har rostbubblor på skärmar och dörrar lär vara jäkligt svårt, men att hitta en 9-3 i fint skick med få mil är ganska lätt fortfarande. De drar ungefär likvärdigt med soppa, och jag tror en 2,3t är lite roligare för vardagskörning än en 2,0T då den har lite bättre bottenvrid men naturligtvis tråkigare när man drar på. 9000 har ett så stabilt chassi från början att det känns tråkigare att accelerera. Inredningen i 9000 har ju heller inte förändrats så mycket sedan -84. 9000 har även gott om ställen att lägga mobil, snusdosor och sådant i, vilket 9-3:an saknar. Vill du ha en 9-3, köp den. Vill du hellre ha en 9000 skulle jag ta den för 14 500 då den andra ligger för högt i pris och den svarta ändå verkar vara rätt OK för priset. Men det var ju lite skillnad, 26k mot 14,5k.


9000 är en mycket stabilare bil än en 9-3:a. Dessutom har du stora motorn som enkelt chippas till samma effekt som aeron har. Är den manuella 9000 rostfri så är den ett bra köp.


Efter -94 så är ju alla 9000 betydligt bättre rostskyddade då nästan hela karossen är galvad. Detta tog nästan död på den klassiska saab-rosten helt. Så jag skulle nog allt säga att det är ganska lätt att hitta fina 9000 från -94 till -98 idag. Men som alltid så är det ju så att ju finare exemplar desto högre pris och alla kanske inte vill betala så mycket för en "gammal omodern" bil.


Ramlar in med nyttigheter här märker jag.. Ni får gärna länka till andra bilmärken. Kravet är ju attd et ska vara lite klös i den och med körglädje (då jag förmodligen kommer o pendla 10mil om dagen..) automat skulle inte vara dumt, drag är bara plus i kanten. ja, ju mer utr desto bättre självklart. Betalar upp till 30k ungefär beroende på bil så är miltalet 25k, mer får det ej vara..


Jag skulle inte valt någon av dom utan letat upp en 9000 2.3T/Aero 96-98. Så jäkla trevliga motorer med mysigt bottenvrid


Verkar ej finnas många 9000 Aero.. hittar du så länka gärna


Jag har tidigare haft en 9-3a. Funkar rätt så bra men 5dr rostar alldeles för mycket i plåtskarven i bakskärmarna. Finns det minsta rost / rostbubblor vid plåtskarven så väl en annan bil. Det kan vara kex på insidan där det ligger 3 plåtar överlappande. Tror att 9000 är en betydligt mer pålitlig bil. Är själv sugen på att köpa en 9000.






http://www.blocket.se/vasternorrland/Vo . 20&w=3 Känslig växellåda vad jag hört men mycket krut och bekväm bil, och det förstnämnda har den gemensamt med Saab så det kan den knappast lastas för. Finns billigare T6 och även S80 med 2.4t, men tänkte att 39´och lite prut så är den i rätt prisnivå. Edit: Annars finns 9-5, modernare än 9000 och uppträder bättre än 9-3, kanske vore något?


Inte nyare volvo tack. tycker dom e för gubbiga!


Nej, inte heller 9-5 tack. volvo 850/854 9-3, 9000 etc etc..


http://www.blocket.se/stockholm/SAAB_90 . =9&w=2 Vad tycks om denna?? Billig pendlarbil? 8 mil om dagen..


Bra bil, bra pris, mycket låga mil. De börjar bli svåra att hitta i låga mil nu. Motorn är skottsäker. Hittar du inte för mycket jobbig rost i skärmar och dörrar måste du fan ta och köpa den, annars gör jag det! Edit: Nej förresten, den har ju mongolåda, men kan du leva med det så ta bilfan! Med handikapplådan drar den 0,9 eller så landsväg, strax över litern blandat. Med bensinen är det billiga i ett bilägande. Är den väl skött kommer du inte att behöva lägga en massa pengar på reservdelar, 9000 bara går och går, och det mesta man kan behöva finns på skroten. Köp en bensinsnål bil du får byta turbo på så kostar ju bara det ett års bensin... Spolarvätskan är säkert burken som spruckit, men det är fortfarande ett mycket bra pris om det inte finns så mycket rost.


Hittade denna: http://www.blocket.se/orebro/SAAB_9000_ . =9&w=1 ???


Dåliga skärmar fram står det. Det är svårt att få tag på fina rostfria. I övrigt är den ju både en del dyrare än den förra och har gått mer än 5k mil längre. Jag skulle titta på den förra lite närmare om jag vore du, trots att den har handikapplåda. 15k mil och 15 tusen spänn verkar vara ett riktigt kanonköp förutsatt att den är hel och ren.


Okej. Är själv sugen på den i örebro iomed att den i sthlm har automat (osäker på dom..) men miltal o pris på den i sthlm är ju nästintill oslagbar.


Mongolådan ska växla knappt märkbart, utan att "slå" i växlarna. Har den gått varm någon gång luktar oljan bränt, det ska den alltså inte göra. Växellådsoljan ska även vara bytt enligt servicebokens program och gärna oftare. Om den inte har alltför mycket oljud för sig och växlar som den ska är den antagligen i helt OK skick. Kola även så att den inte går att starta i någon annan växel än P och N och att den slutar driva när du lägger i P eller N. Automatlådorna på 9000 är inte lika kända för att gå sönder som de manuella lådorna utan brukar klara sig bra. Brorsan har en 9000 automat som gått strax under 40k mil. Däremot gillar inte automatarna trim så mycket då det finns en gräns för hur mycket vrid de klarar av. Men jag är rätt säker på att Aeron har precis samma låda, och den ligger ju rejält högre i vrid så upp till Aero-nivå (225hk/342nm) bör ju gå att chippa utan problem. Den stora nackdelen är väl egentligen att automatlådan bara har 4 växlar framåt, vilket ju är minst 2 för lite jämfört med moderna automatlådor, men den tidens bilar t ex Volvo 850 hade ju också bara 4-växlade automatlådor. Däremot tycker jag att lådan är ganska följsam med trafiksituationen, dvs att den växlar mycket efter hur du använder gasfoten för att hela tiden ge dig bästa möjliga vridmoment. Gasar du på lite mer kuggar den ned en växel, och släpper du av på gasen växlar den snabbt upp för att spara soppa. Så även om det är lite gammal teknik växlar den liksom inte bara efter vissa varvtal. Jag tror att på en -95:a ska de även ha Sport- och Vinterläge på lådan. De äldre har i alla fall inte det.


http://www.blocket.se/orebro/Saab_9_3_2 . =9&w=2 Va tycke rni om denna? Har alltid varit anti-trim/chip iomed att bilen KAN få efterföljandeproblem. Speciellt Saabarna är ju kända för sina motorproblem. Denna verkar fräsch, gått lite o har haft få ägare. Tips o råd tack



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka