Behov av tips om billig vinterbil!

Hej! Jag är i stort behov av en vinterbil! Mina krav är att den ska vara billig i drift och ha vinterdäck! Den ska kosta under 5000 kr. Gärna besiktad och skattad. Men går även bra med en med något småfel som ska fixas innan besiktning. Så min fråga är om någon vet någon som vill bli av med en skruttbil? Blir glad för alla tips jag kan få! Mvh Miranda



Svar på inlägget: Behov av tips om billig vinterbil!



Saab 900 84-93 om du gillar framhjulsdrift och Volvo 240/740 om du föredrar bakhjulsdrift. De svenska bilarna från sent 80-tal tidigt 90-tal har några fördelar gentemot sina utländska konkurrenter. De kan betraktas som säkra i olyckor gentemot t ex en Golf eller Fiesta -87, de har snabb och bra värme i kupén och det dräller av reservdelar till og900 eller 740. De är ju ganska tysta och bekväma jämfört med småbilar av samma årgång också. Halva bilen kan köpas på Biltema, resten har skroten eller folk på diverse forum på garagehyllan billigt.


Du kan köpa min omega a 2.0gl, nyskattad, besiktigad till juli. går felfritt, med bra vinterdäck. Dock så kommer tråden tas bort för det här är inget köp o sälj forum....


Köpråd får man väl fråga efter? Förresten, ska du ha en bil som du skrotar om den inte klarar nästa besiktning är det ju kanon om den inte behöver besiktas förrän tidigast i sommar och har bra vinterdäck som DusanMandicks och betald fordonsskatt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka