Köpråd Saab 9000 cde turbo

hejsan Jag går i tankarna om att köpa en saab efter jag krockat min "nuvarande" ford, så ja har scannat blocket lite i dom närmaste regionerna och fått upp ett lite öga för en saab 9000 cde turbo, så nu kommer jag till er kunnigt folk o frågar om råd angående denna bil.. Är det ett bra köp? Saaben i fråga är års modell 94 som gått 24000 mil typ, ser rätt fräsch ut på bilderna och är skattad,besiktad, och försäkrad en tid framåt.. 1. Dyr i försäkring o liknade ? 2. Bra omkörningsegenskaper? 3. Svår mekad? 4. Kända fel, sjukdomar? Mina frågor är hur är den/brukar dom va o köra ni som har haft dom innan ? Samt kan ni berätta lite mer då ja inte hittar så mkt info om denna modell. P.s Jag har redan sökt på både Google, Garaget samt Saab sidan.. men hitta bara om cse och liknade.. så säg va ni tycker har en budget på max 15 papp för tillfället .. Mvh Emil



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9000 cde turbo



vänd dig till saab9000.se på en gång istället annars låter de bra, kolla rost innanför dörrar, framskärmar och vindrutans ram! relativt bra pris på förs. går bra, enaståeende omkörningsegenskaper med tanke på storleken och vikten, slå till och kör de svaga e växellådorna om du ska börja trimma!


En nackdel enligt mig som lastar mycket är att det går inte och fälla sätena, dock går det lätt och bygga om. Men omkörningsegenskaperna är utmärkta, samt att det är en -94 dvs med styrsystemet trionic 5.5 med MAP sensor, så du slipper LMM-problem. Den är vääääldigt lättmeckad, inga problem what so ever. Kända fel: rost på undersidan av dörrarna, farthållaren, c-lås relät kan vara dåligt på vissa, vilket endast kräver en omlödning på kretskortet eller byte till annat relä. Några mer sjukdomar vet jag inte direkt. Stabila bilar och motorer är det i alla fall. Min saab 9000 cse är fint servad osv. den hade gått 30600 när jag köpte den, vid 31000 steg 3 trimmade jag den, och har gått utan problem med det till 32000, och nu i vinter blir det mer, så allt har hållt perfekt för mig. Vad är priset på den bilen du kollar på?


Tack så hemskt mkt för så snabb feedback bilen ligger ut för 13500 kr men de går nog pruta ner lite.. ska ja länka ?


behövs nog inte länkas provkör och fråga vad han släpper den för, säljarna brukar komma med bra förslag om de vill bli av med bilen! har aldrig betalt fullt pris hittills


haha de ska ja göra jag tänkte ringa te:n i morgon o se tror de är en gammal gubbe som kört den så den lär ju inte vara helt sönder.. En fråga till hur ligger det till med ljud i dom bilarna ? hur många ? är det svår bytt? samt vart på vägverket kan man kolla upp regg nr ?


ljudet e relativt lätt att byta ut, 6,5'' bak och 4 '' fram https://www21.vv.se/fordonsfraga/?epslanguage=sv


aha okej va bra.. tack så mkt ! skriv gärna mer om ni kommer på något


Cde är ju inte så snygg.Annars är Saab 9000 riktigt härliga bilar. Hade själv en 9000 A50 för några år sen. Nackdelen med dom är väl att dom rostar, gärna i framskärmarna och i nederkant på skuff luckan. Motorerna är nog en av dom bästa Saab har . Hade jag varit du hade jag satsat på en Cse.


Bra tråd om vanliga fel och brister på Saab 9000: http://forum.saabturboclub.com/viewtopi . mp;t=79987



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka