Hjälp!! Behöver köpråd!

Hej alla glada bil-människor!! Skulle behöva lite tips å råd va de gäller bilköp! Vill ha en rolig å driftsäker bil som inte kostar allt för mycke att äga å laga. Nått man åker skönt i på lite längre resor. Har vart inne på saab 9-5 2,3T -99 -00? Men vet inte om ja e nån saab-människa heller? Har en budget på 28 000:- å känner att ja vill lägga pengarna på nån bra bil men känner mej så vilse! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Hjälp!! Behöver köpråd!



För de pengarna hade man köpt en Audi A4 1.8T Quattro Men, smaken är som baken


hehe oki. Ja hade en audi förut men den va de bara massa skit me den


Då var det slarv med skötseln


Förra Saab 9-3 finns i den prisklassen, inte lika skön på långfärder som 9-5:an, men inte helt tokig heller. Med "gamla" motorn (T5, upp till årsmodell -00) slipper du oroa dig för den stora felkällan på 9-3, oljeproblem i motorn, även om dessa ofta överdrivs. Saab 9000 skulle kunna vara ett annat alternativ, även om jag hellre hade valt en 9-5:a då om jag hittade en fräsch sådan.


Oki. Har ju hittat en del fräscha 9-5:er som ja kan tänka mej. Synd att BMW är så dyra annars hade ja skaffat en sån


Går nog att få en fräsch BMW E36 325 för såna pengar, om du verkligen vill ha en BMW. Men annars så är ju Saab 9-5 väldigt prisvärd då andrahandsvärdet suger något otroligt


9-5:an har ju T7-motorer rakt igenom, så det är viktigt med regelbundna oljebyten osv. Uppdaterad vevhusventilation är en annan käpphäst. Bussningar som slits är också vanligt.


Jo men de tråkiga är att dom e snordyra i försäkring.. får ju sälja röv om man ska ha råd å försäkra en sån hehe..


Ja av tidigare ägare va de nog så Men en quattro finns de ju så mycke som kan gå sönder på






De va nån som tipsade om att oljeläckage tydligen var vanligt på 9-5:an. Så fick ja dessutom höra att 2,3T Va den bästa motorn i dom åxå.. Kan de stämma?


Men hur är de motor å låda0 i 9-3:an då?? Vill ju helst ha en turbo


9-5 är så mycket mer bil än 9-3, både bekvämare, stadigare men framför allt roligare att köra med mycket bättre väghållning. Köp hellre en 9-5 och se till att vevhusventilationen är uppgraderad och bilen skött som den skall istället.


Om du bara ska åka ifrån A till B är Buick Park Avenue 1991-96 ett trevligt USA-alternativ. Ganska typisk amerikansk storbilskomfort, vilket man antingen älskar eller hatar. För 28K kan du få en väldigt fräsch.


Oki tack De lutar ju stenhårt mot en 9-5:a faktiskt Nått mer ja ska tänka på om ja åker å kollar på nån?


Jag gillar 2.3T. 2.0t känns trött, Aero är skitkul men dyr på de flesta sätt. Ibland är lagom bäst och ska man främst ha bilen som ett komfortabelt transportmedel så är 2.3T utmärkt.


Ja jag ska ju bara ha den å ta mej från punkt A till B med. Bara de att man vill åka bra å fort Sen åker ja ofta sträckor på 12-15 mil å då vill man gärna åka bra å kunna köra om som en vettiga människa


2,3T har dessutom mer vridmoment, vilket ju Saabs växellådor rent generellt är förtjusta i. Chippa en 2.0T ifall du får en sådan billigare, är samma aggregat i båda bilarna och 2.0T borde vara billigare att försäkra. 9-5:an är helt klart att föredra vad gäller långkörning versus 9-3 OG.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka