Köpråd: Saab 9-3 Aero ss

Hej! Någon som kan dela med sig av erfarenheter och tips på Saab 9-3 Aero SS -04 bilen har gått 17 700 mil.. Vad är viktigt att tänka på och kolla efter när jag köper denna bil ? det är firma som har bilen så man tycker ju dom kan vara rätt så pålitliga.. eller? Mvh Quillet!



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-3 Aero ss



Rent spontant när jag ser miltalet skulle jag begära att få den servad, storservice kommer vid 18000 mil. Om den nu inte redan är det men kolla 18k stämpeln i så fall. Då Aeron inte har stänkskärmar kan det va värt att kolla lacksläpp/påbörjan till rost i anknytning till hjulhusen. Allmän historik såsom antal ägare, servicehistorik osv. Generellt intryck, välskött? osv.


Bilen har 4 ägare vet jag.. ska kolla på den imorgon så kan återkomma med bättre information då.. men du kan itne säga på rak arm om att det är massa problem / strul med denna modell Mekaniskt sätt annars ?


knakande/plastig inredning, gnällande bussningar/stag är det jag kommer på som typiska minus på rak arm. Är den sänkt så ta det lugnt den här årstiden, plogat en och annan väg med fronten. Men riktigt härlig bil att köra, lätt att trimma och är supernöjd själv. Rent mekaniskt har inte jag haft problem alls. men finns säkert nån annan som kan uttala sig.


Okej tack för svar aldrig kört en aero hur går dom ? typ 0-100 och topphastighet.. Saab allmänt är vell kända för sina NM vad jag vet alltid blivit lika förvånad när jag tryckt på med en Saab.. dock aldrig kört Aero


Dom går riktigt bra faktiskt, har steg3 i min och tycker det piskar på bra, men mycket vill ha mer. 0-100 km/h kommer jag inte ihåg faktiskt.


Jo man tröttnar(vänjer sig) rätt fort vad som gäller motoreffekt vet att Audin vi har gick som fan ett tag sen vande man sig och det blev inte lika kul längre men varje år när man inte kört/åkt på ett tag då vi startar upp den så blir man rätt chockad vad den går asså.


Har haft min bil sedan september -10 och har inte stött på några konstigheter förutom just att det knarrar i någon plastdetalj vid höger högtalare fram i rutan. Annars är den intressant att smeka om bilar med på motorvägen då vridet ibland kan vara obehagligt för en bil som inte ser ut som batman äger den.


Glöm inte att ta en titt på fjädrar fram o så, dom går sönder stupikvart på dessa.. Bromsar bak ger sig ganska lätt också. Annars är just SS/SC en rätt så problemfri bil.. (Är saabmek) mvh


Kan medela att jag nu äger bilen, kända fel och brister som skall åtgärdas är lacksläpp där det inte finns stänkskärmar vid hjulhusen + kopplingen är slut + skivor bak ser inte så fräsha ut annars är bilen jättefin och så, allt detta åtgärdas av föregående ägare och han fixar 18k mila service och fixar papper på allt det. och priset hamnade på runt 70 000 för min del vilket jag tycker var helt okej, tack för alla tips och råd MVH q. mod kan låsa tråd om den inte skall andvändas för fler personer som vill köpa denna bil.






Jag tycker gott den kan vara kvar! Förövrigt fick du ge ett rätt schysst pris för den, jämför med 179k som jag gav för min i sept. Grattis förövrigt.


Har haft en Aero SS -05a, mkt bra bil må jag säga men ni nämner ju nackdelarna - Avsaknad av stänkskärmar, kan göra kjolen ful b.l.a - Knarr i inredningen - Sen får man se upp för ärjade handtag och backspegelfötter. Men för att säga det positiva, hög komfort, mkt bil för pengarna, snygga!


Ett annat litet vanligt fel på dessa är att packboxen i servopumpen blir dålig, vilket resulterar i att de trycker olja ur behållaren.. Alltid värt o hålla ett öga på.


Kom på ett till fel, expansionskärlet till kylaren spricker om det är den vanliga svarta med orange hatt på, värt att hålla koll på. Bytte min i samband med montering av motorvärmare. Det är inte en billig del att få utbytt.


Stämmer bra det.. Tror dock inte det finns många kvar med dessa längre, men de är en bra punkt!


Min är importerad, därför hade den inte fått kärlet utbytt vid saab's kampanj för ett par år sedan.


Grattis till köpet av en otroligt fin/bra bil!


hehe jo knarr i inredningen har jag märkt på lite skumpigare vägar dock inget jag stör mig på, har annat expansionskärl, och som föregående skrev att kjolen blir ful det har jag också märkt faktiskt den plogar rätt bra denna vintern faktiskt, ska dock inte bli körd andra vintrar! MVH q.


Haha har plogat lite jag med med min, sprutade upp så mycket snö på vindrutan så man inte såg nånting. Tur att man köpt sig en vinterbil


Tyckte jag läste att någon motorjournalist var lite kinkig över att den 6-växlade lådan kärvade lite (dvs lite segare att växla jämfört med vanliga 5-lådan), när de kom åtminstone. Inget man lider av några år senare kanske?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka