Köpråd: Bmw 525 diesel-01

hej är det någon som kan dela med sig av erfarenheter om denna modell? har den kamkedja? hur ofta ska den bytas? komforten? bränsle förbrukning ? jag vill alltså ha både bra och dåliga erfarenheter om denna så dela med er av vad ni har. MVH Johan



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw 525 diesel-01



Modellen har kamkedja och den skall hålla hela bilens livslängd, sedan beror det på hur man sköter bilen med. E39 är en trevlig bil, inbjuder till att köras men är även mycket bekväm. Personligen anser jag att stolarna är i den absoluta toppen, standardstolarna ger ryggen det stöd den behöver utan att stolen upplevs som en parkbänk. Bäst är sportstolarna med sitt justerbara lårstöd, rätt inställd sitter man som en kung i dessa och kliver ur bilen opåverkad även efter långresor. Dessutom har modellen i sig visat sig höra till de billigaste i storleksklassen i underhåll, med bensin-sexa var E39 den billigaste men jag tror inte dieselmotor bör göra någon större skillnad? Du slipper byta stift men har å andra sidan ett par speciella filter att byta. Nackdelarna är som för alla moderna bilar, elfel och rost. Jag upplever inte E39 som särskilt drabbad, med tanke på mängden elektronik har E39 trots allt klarat sig väl. Däremot är den lite känsligare än genomsnittsbilen mot rost, men då är det dörrar och bagagelucka som drabbas. Har med dåligt tätade skarvar att göra, skyddet i dessa lossnar och släpper då in skit. Det har alltså även en del med skötsel att göra, på en välvårdad bil finns där inte skit och fukt i samma omfattning. På Autopower.se finns en mer specifik begagnatguide för modellen, samtidigt som du kan hitta vad befintliga ägare tycker om sina bilar. Är du sugen på något att läsa kan ett besök rekommenderas, där finns hur mycket som helst av både positiva och negativa erfarenheter. Lycka till!


tack för denna resention, låter som en bra bil, är det tätningslister runt dörrarna som kan bli otäta och släppa in skit?


Nej, jag tänkte på rostskyddet. Man tätade skarvarna till själva dörren, alltså plåtarbetet, med någon sorts kitt som inte höll måttet. När det ger sig släpps det in fukt och skit i dörrarna, och risken för rost ökar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka