Köpråd: Kia Cee´d 09-2011

Hej allihop. Nu är det som så här att jag och frugan ska köpa oss en Kia Cee´d årsmodell 2009-2011 Tänkte om någon/några här på Garaget.org kan komma med tips och åsikter ang just den modellen? Ska man satsa på en Diesel eller en Bensin? Motor 1,4 eller 1,6?? Alla tips och åsikter om bilen är varmt välkommna. Sålde min gamle räv i veckan och kommer påbörja jakten efter den nya nu i veckan. Så snabba svar är väldans uppskattat Ha det så bra. Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Kia Cee´d 09-2011



1.4 motorn ska vara tystare och mer komfortabel än 1.6 så de e ett tips! Sen är väl diesel att föredra om man kan leva med skatten? Enligt mig iaf! Men KIA Ceed är väl ingen bil att rekomedera tycker jag..... säker på att du ska ha en sådan, plast i mängder och de sista man kan kalla de är kvalité


Har bara hört bra om de. Och de verkar ju väldigt populära då de är väldigt vanliga nu. Och kvalite kan vi ju snacka om, Den kan ju inte vara sämre än en v70 i de årsmodellerna. Snacka med en taxichaffis som hade en sådan och han var väldigt nöjd och har inte haft några problem alls med sin.


Måhända att bilen är plastigare och bullrigare än andra dyrare bilar men den fyller sin funktion som transportmedel, och jag tror inte kvalitén är mycket sämre. Kan man få den 200 000kr billigare än en likvärdig Audi eller BMW så finns inget försvar att inte köpa den, om man nu inte vill betala ett par hundra tusen för ett emblem. Jag fick höra samma saker när jag funderade på en Skoda. Jag är nu inne på min tredje Skoda och är hur nöjd som helst. Blir troligen en fjärde med.


Först och främst är de inte emblemet du betalar för, där kan du behålla din okunnighet för dig själv! Självklart kan man inte jämföra en BMW med en KIA de är ju som att jämföra vatten med Champange ... När man köper bil utgår man från sina behov, har du enbart bilen till att åka till-och-från jobbet så är väl KIA Ceed en bra bil, men det är inget jag rekomenderar för bilentusiaster..! Jag håller med dig om Skoda, dom har betydligt sämre rykte än de borde! Gillar skoda Octavia riktigt riktigt mycket. Skit fin bil Kanske en sådan att rekomendera framför KIA Mvh


Vet varken hur 1.4an är eller Diesel modellerna. Men har kört en Cee'd 07a ett tag och 1.6an är det inget fel alls men har nya Cee'den en 6växlad manuell med samma utväxling som gamla 5an så det mer än värt! Varvar halvdant på motorväg..personligen tyckte jag sätena blev en mardröm efter 1 timmas körning. Skojig gas också, räcker med att man nuddar pedalen lite så blir det en kick.


Tjena Allesammans. Har idag varit iväg med frugan och provkört en specialare=) KIA Ceed 1,6 EX CRDI SPORT Kommer inom kort att uppdatera min sida med lite fina bilder på mig som ny stolt Kia ägare Det var sinnesjukt nice inuti bilen. Pianolackade detaljer (Svart) Och en amssa annat krims krams. Dock så hade vi först satt en budget på 140 000:- Men va fan.. 175 000:- För en sprillans ny bil med nya vinter/sommar däck.. Saken är avklarad=) Tack alla för era kommentarer.- Mvh


Va roligt, grattis då! Huvudsaken är att man är nöjd


Grattis! Alltid kul me ny bil Hoppas du blir riktigt nöjd!


Ja helt underbar känsla=) Vi fastnade direkt för den bilen. Både jag och frugan fick vad vi var ute efter. Jag: Det sportiga Frugan: Den vita färgen:)






Tack tack. Hoppas verkligen vi blir nöjda med den.. Torsdag den 23:e hämtar vi den hos handlaren. Kommer fixa bilder samma dag=) Bumpar tråden då samt uppdaterar min profil lite med;) Mvh


Precis så de ska kännas att köpa bil, inga frågetecken Lycka till och ska bli roligt att se den om du langar upp den på garaget dvs?


Tjenaigen Klart det kommer upp bilder på bilen på Gorg så fort jag fått hem den Bumpar tråden då Ha det gott.


Förväntar mig sanslöst bra bilder med tanke på ditt användarnamn Ha de !


kia??? hör det hemma på ett bil-entusiast forum? hehe. skrattretande. skulle inte ens byta bort min 21 åriga audi mot en 2 år gammal kia...då jag vet att audin är värd mer än kian ändå om 10 år.


Hör den hemma? Är det en bil? Tänk själv. Just Kia Cee'd har fått bra kritik av bl.a. Teknikens Värld. Och nya Sportage är förbannat läcker. Ber om ursäkt till TS för lite off-topic och passar på att gratulera till ett fint köp! Håller själv på att kolla på Cee'd diesel till morsan.


prismässigt är den bra.. men det finns diftkostnader som köparen drabbas av i framtiden...jag tror säkert en audi, merca, bmw blir billigast i längden utslaget på 20 års brukande. får var glad om kian har rostfri kaross och helt chassi om 5 år. förstår inte hur folk tänker när de köper bil. är det skamligt att åka en t. ex. begagnad premiumbil som är 5 år då för göra ett mot exempel i samma prisklass ? man får ju garanterat en mycket bättre bil!


Man kanske vill ha en helt ny bil, och inte en fem år gammal, utan att det har något med skamlighet att göra. Känslan att köra en helt ny bil ur hallen blir ju inte förminskad bara för att det är en billig bil. En ny Kia har väl 7 års nybilsgaranti och 10 års rostskyddsgaranti, det är rätt generöst, så som första ägare ska man väl inte ha så mycket problem.


Hmmm...sportiga, nu förstår jag inte ?


Där har Kia redan fallit av pinnen! Känner en här på garaget (hänger inte han eller bilen för att vara snäll) men hans bil rosta en hel del vid tröskeln på förarsidan, samt min gamle pendlarkompis bil börja rosta rätt bra vid takvingen. Båda var Ceed´s. Dock 08:or. Dock gillar jag Ceed`en som bil i sig, tror det rullar flest Kia i Skaraborg i denna staden, kryllar av dom Pro Ceed´en ser faktiskt rätt bra ut



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka