Köpråd: Sony systemkamera

Hej. Sambon pratar om att hon vill ha en systemkamera i julklapp för att lära sig ta lite bättre bilder. Hon har nu en vanlig digital kompaktkamera, men den hänger inte med när det blir mörkt och om tex hunden springer. Har hittat en på elgiganten nu, men jag har noll koll på vad som ska finnas och hur bra det ska vara. Vad bör finnas? Har hört att man inte ska stirra sig blind på Megapixel, men om man jämför 10 och 14 så borde det väl vara någon skillnad? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=637892 Kostar 3490 och då ingår ett 18-55mm objektiv. Är detta en vettig nybörjarkamera? Tycker den ligger i en bra prisklass.



Svar på inlägget: Köpråd: Sony systemkamera



Sonys kamerahus är bra och prisvärda, men deras objektiv är tyvärr inte av samma klass. Många som köper just Sonykameror påvisar detta. Just nu är väl Nikon D3000 (från 3800kr) och D3100 (från 5100kr) de mest prisvärda nybörjarkamerorna i dagsläget. Största skillnaden är väl att D3100 har videoinspelning, vilket D3000 inte har. Även Pentax och Canon har kameror i de prisklasserna men jag har aldrig använt dem så jag kan inte uttala mig om hur de är. Angående megapixelracet så kommer ni inte märka skillnad på 10 och 14 Mp såvida ni inte tänker förstora upp bilden alt. zooma in en viss del vid t.ex. utskrift. Var inte rädd för att köpa en kamera begagnad sålänge priset är rätt, men många som säljer sina kameror hoppas på att någon idiot kommer och betalar ett pris som inte skiljer sig mycket från nypriset. Sen kan jag varmt rekommendera några böcker av en författare som heter Scott Kelby. Digitalfotografens hemligheter del 1 och Del 2 oavsett vilken kamera det blir. Det finns även en del 3 i samma serie.


Okej. Fick ett tips av en jobbarkompis att gå in på cyberphoto.se Hittade denna: http://www.cyberphoto.se/?http://www.cy . 0D1855noIS Kan det vara nåt? Såg att man fick med: UV-filter, väska, mikrofiberduk och 4gb minne för 4500:-


Ja en Canon eos 1000d är en väldigt bra kamera , se bara till att ni får 18-55 IS objektivet istället för det som sitter på från början . Då det andra 18-55 saknar bildstablisering . Gick själv på den niten då jag inte visste att det fanns 2 stycken och dom inte sa något i affären jag köpte den i .


Canon ef-s 18-55 is linsen . Kan starkt rekommendera den som första objektiv http://www.cyberphoto.se/?http://www.cy . 0D1855noIS


Beställde en eos1000D. Hoppas bara på att kunna få den innan jul. Man fick även med en dvd-kurs och en bok och det känns riktigt bra. Det där med objektivet kände jag inte till tyvärr.


Helt rätt där. Sony gör riktigt bra kamerahus. Men objektiven är sådär. Även om det finns bra optik, så är utbudet ändå rätt snålt, i och med att de är rätt nya på kameramarknaden. Kit-objektiv brukar ALDRIG vara att rekommendera, då det är typ det sämsta man kan få, bara för att. En rekommendation är istället att lägga lite extra och hitta ett objektiv separat. Vad det gäller Canon så har kamerorna i de prisklasserna utvecklats otroligt också. Mycket stöd för både stillbild och video (HD 1080p). Canons optikutbud är dessutom helt otroligt och spöar även Nikon på alla fronter (om jag får säga det själv). Säg t.ex Canons EF 50 f/1,8 för ca 1.200 kr. Fantastisk optik för de pengarna...


Bra att du köpte något från Nikon/Canon. Sony grunkorna är säkert riktigt bra dom med men det är större marknad för Canon och Nikon här i Sverige och troligtvis hela världen. Bättre att välja något som det finns marknad för! Du kommer bli stört nöjd! Kör själv Canon!


Fick ett mail idag om att paketet är skickat så det kommer komma innan jul! Jag började bli lite orolig...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka