Köpråd: komfortbil mellan 10-20 tusen

Nu är jag på köpet igen. Denna gång så ska tjejen min och jag skaffa oss en bruksbil av en bra komfort. Men vilken? Den ska vara tyst i kupén och dörrstängningen ska vara som ett kassaskåp. Jag hade en W123 först, men funderar nu på en W124. Eller är det värt med en w124? Finns det bättre? Bilen ska inte vara en sportraket eller soppaslukare. Nöjer mej med 100 hk typ. Kombi går bra. Vad rekommenderar ni?



Svar på inlägget: Köpråd: komfortbil mellan 10-20 tusen



Vilka krav har du på utrustning?


Inget speciellt. Blir nöjd med något som kyler (eltaklucka, elhissar, AC något av dom iallafall), sätesvärmare, eluppvärmda elspeglar och bakruta. Typ det som finns i volvo 740.


Peugeot 406 kombi/sedan det kan man få en relativt ny bil för de pengarna sen säger folk att den bilen krånglar endel, mina föreldrar hade en kombi och det va aldrig något med den..


saab 9000 ! turbo får sjukt mycket utrustning för pengarna


Måste hålla med om det. Eftersom de står så jävla lågt i pris så får man riktigt mycket lull på köpet. brutalt sköna stolar också..


w124! Lite partiskt i detta fallet... Har en själv och haft MÅNGA genom åren. Bara går och går. Ingen 300 eller ännu värre: 24v. Både manuell och automat håller bra. Föredrar auto då lådan är tråkigare än bilen. Fast har manuell just nu :-) Diesel är riktigt bra men då sjukt slö och en skattekostnad från helvetet. Kör diesel ändå. Gillar ljudet och pålitligheten. Kolla rosten och att värme/kyla fungerar på bägge sidor. Gärna ett steg från max på bägge lägena så att du ser att klimatorn fungerar. Vanligt fel. Kan tjuvkoppla en fungerande sida till att styra bägge på 10 minuter om man vill dock.


lägger en röst till där, lättrycks 2,0an är relativt bränslesnål också!


Håller med rakt av men en som rullat 20-25000 börjar väl närma sig "övertid" på många komponenter? Lådan är jag lite tveksam till också. Håller automaten bättre? Var riktigt sugen på en maxad griffin för ett tag sedan för 12 lappar men kompisar som kör SAAB sa i kör: Nej.


jag har en 2,3T automat smed all utrustning och den lådan är tiptop bilen har rullat 37000mil men sen är det ju mycket hur man sköter sakerna . hellre en välskött bil som rullat 40000mil en en misskött som rullat 15000mil ! min är tillsalu också om du är sugen






Ja 0-100 på 8 sekunder eller 20 sekunder. Det är en viss skillnad på körbarhet. Men klart det blir ju billigt. Har själv haft 200a och 220. Bra motorer hela bunten.


Chevrolet Caprice 1991+ är ett trevligt USA-alternativ.


Ford Scorpio Cosworth. Grymt sköna bilar och med en Cosworth har du all utrustning som du räknade upp plus en del till.


Bmw eller annan tysk bil skulle jag rekommendera. Opel, ford, audi, volkswagen, mercedes...finns hur många som helst...


10-20k ska det hela kosta.. hittar du en sån billig så tar jag expressflyg dit och klipper den direkt.


Ford mondeo -97 kanske? Är ju trevliga bilar med lite former samt ok utrustning


inga problem att hitta en Scorpio Cosworth för dom pengarna. Nu fanns de tyvärr inte en enda på blocket men ändå


Då blir de ju lite problem kanske


Brukar finnas ett par stycken. Men de är inte dyrare än så


En Audi 100/A6 C4 (92-96) kanske? Jäkligt sköna bilar. Är du ute efter komfort, tänk då på att inte smälla på lågprofildäck på de största fälgar som får plats i hjulhuset och slänga på -40 mm sänkfjädrar. Kör på vanliga 195/65 eller liknande. Däckprofilen tycker jag gör en hel del för komforten.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka