KÖPRÅD: Audi

Tjenare! Är lite sugen på en audi, en förstabil är det för mig. Men jag har kollar lite på dedär a4, a6. Jag skulle nog villa ha stora motorn 2,0L eller 2,4L och inte äldre än 97-98. Sen ingen kombi utan ick-kombi vad det nu heter. Vilken är det man skall kolla på i prisklass -> 35000. Om man tar hänsyn till billigare delar, försäkringar osv. Vilken motor är slit starkast?



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Audi



2,4:an har väl rätt ofta problem med oljeläckage vilket kan bli svindyrt att fixa. De är också rätt törstiga trots den klena effekten. Jag skulle satsa på en 2,0T istället.


A6 känns väl lite stor som förstabil? Beror iofs på vad du ska ha den till. Men om jag var du skulle jag satsa på en A4 1,8t, den motorn är rätt snål och bra. "Sedan" heter det förresten. Försäkring kan du kolla på de olika försäkringsbolagens hemsidor. Tror inte det skiljer så mycket mellan motoralternativen.


Har haft en 98as a6 2,8 automat. En otroligt bra bil och skön bil att åka och köra. Tar sig fram som en bandvagn. men drar mycke bensin och sjukt dyra att serva. Byta kamrem 15-17k. Byta olja i tomatlådan närmare 4k. Så i mina ögon är det ingen bil man ska ha om man inte har lika mycke pengar att slänga ut som man köpt den för. Men har du bestämt dig för en så kolla den noga.


A4 drar ju lika mycket soppa trots att den är mindre, så varför inte satsa på en A6 direkt? Att ha en rymlig bil för samma milkostnad är ju ganska praktiskt ibland.


Klart A6:an drar mer, den är ju både tyngre och större. Drar typ en halv liter mer per mil enligt Audi. En tyngre bil känns ju dessutom inte lika pigg, vilket kanske är något man prioriterar när det gäller förstabil.


A4 avant 1,8t quattro manuell 2003: Tjänstevikt 1660 kg, blandad 0,93 l/mil A6 avant 1,8t quattro manuell 2003: Tjänstevikt 1630 kg, blandad 0,95 l/mil Regnummer från blocket, data från Transportstyrelsen. Hoppsan, A6'an var visst lättare och drar inte mer än 2 cl mer. En skillnad som knappast märks i praktiken. A6 an bör ju också vara rappare, något som inte heller lär märkas i praktiken. En hel halvliter mer/mil:rolleyes:Du får köra 25 mil innan A6'an dragit en halvliter mer med samma motoralternativ och växellåda. Kupéutrymmet är det dock en väldig skillnad på. Som att jämföra en V70 med en Saab og9-3 ungefär i rymlighet. Var fan får du dina uppgifter från, du sitter väl inte och hittar på?!


Min Audi A4 1.8Ts Quattro (180 hästar) drar då inte mer än 0,7-0,85 l/mil blandad körning. Fast går att komma upp i en bra bit över litern om man har en gasglad högerfot..


En A6 är inte så svår att komma ner runt 0,8-0,75 med 1.8t sen får du väl slå på ca 1dl om du ska ha med fyrhjulsdrift. Detta gäller då motorvägskörningar samt landsvägskörningar dvs farter mellan 70-120. Sen självklart drar det iväg vid tätort men det får man ju räkna med. Om jag hade köpt en a6 hade jag nog förmodligen valt en 6a då motorn känns mer rätt för bilen. Ett annat tips kan ju vara att du kikar även på VW Passat då dom ligger prismässigt bättre till. Men självklart så är ju en A6 exklusivare men Passaten ligger inte långt ifrån. Sen som sagt vad är du ute med när du ska köpa bilen? Kan även säga att man sitter bekvämt i en A4 men som sagt vill du ha mer utrymme och mer komfort, köp A6. Sen är det bara att syna om du ser något oljeläckage under huven, kolla om det finns tendens till rost vid skärmkanter, baklucka, andra veck i karossen. Kolla igenom alla funktioner från förarstolen så allt fungerar som det ska. Vet inte hur pass berörd A6an är men vet att vissa A4or med projektorstårlkastare dvs med lins har en tendens att dom samlar på sig fukt innanför dessa vilket resulterar i dåligt ljus. Ta en provkörning så allt känns okej och inga missljud finns. Samt lita på magkänslan!


Haha aja, menade 5 cl. Skumt att de väger lika mycket, trodde jag inte. Nu var det dock årsmod. runt 98-00 det handlade om, och då är a4an lättare, fast ändå inte särskilt mycket. Kikade här för att kolla fakta: http://www.audi.se/se/brand/sv/tools/na . ablad.html Såg förresten nu att det inte skiljer mycket här heller, 2-3 cl. Då hade jag fel ändå alltså, skyller på att jag missat kaffet idag






ta en audi a4 1.8T tror jag passar dig bäst


Så lite kräm i 1n 1,8 liters motor ju...


150 hk, 0-100 på typ 10-11 sek. Hur mycket effekt tror du att du har råd att försäkra om det nu är din förstabil? Annars är det väl bara att slå på stort med en 2,7T eller något åt det håller, men du lär få sälja ena njuren för att ha råd med försäkringen, och de lär stå högre i inköpspris och soppakostnad. Skiter du inte pengar och vill ha effekt kan jag rekommendera en 1,8T som du sedan chiptrimmar för att få en sisådär 50 hästar mer.


de va de jag också sa men men alla gör som dom vill o kan


Jo, och en 2,4i har ju bara runt 170 hk, vilket inte är så mycket mer än en 1,8T. Chippar men en 1,8t kan man hamna runt 200 hk med bara chip, men en sugis går inte att trimma lika lätt...


Menar du att 1,8T är en sugmotor, eller menar du att 2,4an e det? Lutar nog mot en 1,8


T som i turbo


är det bara "quattro" modellerna som är 4wd? Jag läste i flera annonser där det stog 4wd fast det inte var quattro


Quattro är Audi's benämning för fyrhjulsdrift


Haha, vilka frågor! Quattro = 4 på spanska = fyrhjulsdrift = 4wd Tonimakaroni va före såg jag nu



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka