Köpråd:(1998) Bmw 523 Eller Honda Prelude 2.2vti?

Hej, dags att byta bil för min del då jag äger en bmw 316 1994 och har tröttnat på dess 102hk, jag är sugen på en bil med större motor och 5-serien har en 2,5liters motor med 170hk medan Honda Prelude har en 2,2vti med 185 hk bägge är runt 98 års modellen. Bägge ligger på tangerande prisklass. Men jag kan inte bestämma mig ifall jag vill ha en 5 dörrars sedan BMW 523 eller en 3 dörrars coupe Honda Prelude. Kan också tillägga att jag är en student och kör omkring 7-800km/månad. Så snälla hjälp mig med råd, gärna för- och nackdelar samt varför jag borde införskaffa mig respektive bil? Tack på förhand Ungefärlig prelude...lite smått stylad kanske:http://www.lips-kit.com/images/prelude- . -oem-3.jpg Ungefärlig 523...utan angeleyes vilket är ett måste för mig:http://www.scorpioautosales.co.uk/Images/bmw523.jpg



Svar på inlägget: Köpråd:(1998) Bmw 523 Eller Honda Prelude 2.2vti?



Hade själv en prelude -97 vtec förut och äger en 525 E39 nu. Jag hade valt Preluden om jag varit studerande. Mycket billigare i drift, mycket roligare att köra än en 523:a (stor, tung bil) med för liten motor anser jag. Enda nackdelen är väl fwd. Jag tröttnade ganska fort på det. Men mellan dessa två hade jag lätt valt preluden. Otroligt rolig att köra trots sin fwd förvånansvärt pigg och otroligt ljud när vtecen kickar in dessutom helt okey väghållning orginal. Dricker runt 0-7 liter milen. pålitliga motorer, japarna har alltid varit duktiga på el:en brukar inte krångla osv. Säkerligen billigare i försäkring också (kommer inte ihåg)


Okej 1-0 Honda-BMW ... Men du som också kör rwd...var det inte jobbigt att köra en fwd?...Går det att köra en orginal Prelude under vintern?


Någon annan som vill ta BMW´s sida? eller har något annat att tillägga?


Prestandajämförelse: http://www.zeperfs.com/en/duel595-1895.htm


Honda i all ära men varför en Bmw 5-serie som alternativ, en Bmw 318is kan troligen utmana Prelude på alla punkter utom prestandan? En 323i eller 325i hänger även med men kostar troligen mer att försäkra. Inget ont om japanen men det är lättare när det jämförs med en motsvarande Bmw istället för en stor 5a.


I och med att du är student hade jag köpt den bil som är billigast att äga, tror nog de blir hondan. Sen tror jag nästan att man har roligare i en prelude med vtech än en bmw 523 men det är så olika bilar så de ska inte direkt jämnföras


Jag har redan en 3 serie och är därmed inte intresserad av en ytterligare med en lite skarpare motor... därför hade jag 5-serien som ett alternativ...


Jo dessa är verkligen helt olika bilar men jag tänker såhär--> 5-serien: Med läder och träinredning, väldigt mycket lyx för pengarna Honda: sportig coupe och ett lyft från min stackars 316


Nice...prestanda mässigt så är preluden bättre....Tack!






va själv ute efter en 528 som brukis för det är grymt fina bilar ! och riktigt goa att köra är de med men det blev en berlingo som brukis billigare på alla plan det tror jag även att preluden är samt att det är en roligare bil, lyx behöver man inte som student men roligt behöver man alltid !! vill även klar göra att jag inte säger att 523an är tråkig men inte lika rolig... (har iofs aldrig kört en 523 men en 528 samt 540 + 525tds)


Försöker inte tala för någon av bilarna men ser såhär på saken: Om du tänkt behålla din 316i, varför köpa ännu en liten kärra? Då hade jag istället satsat på ett landsvägslok som tex. en Bmw E39 som komplement. Alternativet hade varit att sälja din 316i, och istället köpa en motorstark E36. Dels är modellen en bra kombination av sport och komfort, men framför allt är jag rätt säker på att en bil, med fasta kostnader och underhåll medräknat, blir billigare än två bilar. Inte kostar tex. en 325i dig så mycket i försäkring att det blir dyrare än försäkringen på en 316i och en Prelude? Är kravet att din 316i stannar förstår jag däremot varför du inte vill ha ännu en E36.


Om du ska ha kvar din 316 röstar jag för 523an ... men som jag förstog skulle din 316 bort ?


Jobbigt och jobbigt, gick ju inte busa längre. Annars ingen skillnad mer än att det gick rakt fram med fullgas i 2:an när man svängde Går absolut att köra den på vintern.. köpte min prelude i november och sålde i april så använde den mest på vintern..


Jo men jag har en granne som äger en sådan (523), lädret och trä inredningen ser verkligen frestande ut haha:P


Jag har inte tänkt att behålla min 316...och preluden är inte minsann liten...det finns inga krav på att behålla en E36


Du förstod alldeles rätt


Jo det verkar vara det enda Minuset på Preluden hittills, att det är en fwd...


Jag kan tillägga att jag tog körkortet för 2 veckor sedan men har haft bilar de senaste 2 åren...bilen innan min nuvarande BMW 316 var en Nissan Primera 1.6 optima också den en 1994... så för mig var den en "bra" upgrade hahaha..och jag har inte råd att ha 2 bilar på en stackars CSN-lön ....Min BMW är väldigt trogen och krånglar nästan aldrig....det är en evighetskärra. 5-serien i drift kan nog vara dyr att äga men är inte reservdelarna till Preluden också dyra i.o.m.a dom inte har tillverkar någon Prelude efter 97-karossen? Och är det likvärdig "kvalite" på preluden som E36 överlag?


Den lilla tiden jag ägde min prelude så märkte jag inte att delarna var dyrare. Kvaliteten kan man väl inte riktigt jämföra med bmwn. Hondan är såklart lite plastiga. Men mycket fina invändigt för det. Trivdes bakom ratten på den lille rackarn. Dock blev suget efter bmw för stort efter att haft 4 förr. Men preluden var ingen dum bil. Riktigt snygga i rövarna, dock synd att det inte var rwd då hade jag nog haft den fortfarande. Går väl nästan att jämföra kvaliteten i motorerna dock. Är det något japanarna kan så är det att göra pålitliga motorer som bara rullar på och på...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka