Köpråd volvo xc70

Tänkte skaffa en ny bil och snubblade över en xc70 -98 att ha som andrabil, är dock inte så bekant med dessa och undrar om det kan vara ett bra köp eller om jag drar på mig en bil som bara krånglar. Och om någon oxå kan tro sig veta vad som säger "klonk" nån gång ibland ifrån bakvagnen. troligtvis nån bussning eller så.... jättetacksam för svar:D



Svar på inlägget: Köpråd volvo xc70



Dem dricker en hel del. Och bakvagns problemet är vanligt på dessa årgångs bilar.. (S/V70) Det är mycket riktigt någon bussning.


ok, är det kostsamma reparationer eller byter man det enkelt själv?


Det är samma motor som i min och vid blandad körning runt litern för min del, men sen har du ju fyrhjulsdrift i den men när du kör så fördelas bara 5% av kraften till bakhjulen så det borde inte bli så mycket mer. Men om den är fin, har bra service historik osv. Så köp! Jag ångrar inte en sekund att jag köpte min! Mvh Joakim


ja den e mkt törsdig... jag vet en som har en -98 awd,och den tar vid mkt lugn körning 1.2 l milen.... mitt råd e att inte köpa ngn awd........ köp en volvo-diesel och 2 hjulsdriven....är fasiken mkt mera driftsäker.... lycka till........


hmm, tackar för era åsikter! lite kluvet, alla bilar har väl sin akilleshäl antar jag...hur mycket soppa den drar bryr jag mig inte om så mycket om. (bil som dra lite=tråkig bil, hehe)vill hellre ha en driftsäker bil.


köp då en riktig 4 hjulsdriven,som driver på alla 4 hela tiden,som audi,ford,subaru.....


Kör du som en vanlig människa gör och inte som en rally förare kommer fyrhjuls driften på volvon hålla. Riktigt bra bilar, och sköna att åka i!


jo det gör den,men om man vill leka mera på ex ngn bra skogsväg....


Den största akilleshälen är föraren. Följer man inte instruktionsbokens råd om att byta däck fram och bak emellanåt för att jämna ut slitage, m.m. så kan mellandiffen luras att bilen spinner konstant, och då bränner man lamelldiffen. Problemet är då om t.ex. första ägaren på bilen struntar i instruktionsboken, och sen kommer problemet flyttas vidare till nästa ägare... Är bilen bara skött av föregående ägare, så borde inte problemen vara särskilt stora. Drivlinemässigt är vinkelväxeln och kraftöverföringshylsan mellan växellåda och fördelningslåda de stora problemen, kraftöverföringshylsan var gjord i för mjuk legering, och splinesen kan mattas ut. I vinkelväxeln är dreven bara limmade och pressade på axlarna - utbytesvinkelväxlarna är svetsade dessutom t.ex, annan design på dem, ny packning mellan halvorna och sådant. Nya kraftöverföringshylsor är tillverkade i bättre materialval. Vet inte hur många gånger jag skrivit detta i olika trådar, men en vän i NordicR med en V70R -00 har gjort en stor renovering på sin bil, renoverat motorn, bytt hylsa och vinkelväxel mot original utbytesgrejer och preppat automatlådan. Han kör bana med slicks utan problem, händer även att bakänden far iväg emellanåt i rejäla bakhjulssladdar. Det är ju inte säkert att det blir problem med drivlinan, men som sagt, mycket hänger på hur bilen blivit skött innan.






Funkar kanon då med om du menar att sladda lite osv?


Subaru använder ju dom viskokoppling dom med. 5 procent är det som bakaxeln "har hela tiden" sedan när de behövs så överförs betydligt mer till bakaxeln. Så när de behövs dvs blir varvtalsskillnad mellan fram och bakaxeln så driver bakhjulen med fast de kan ta en stund om bilen är kall men när man har kört en bit så har de inte nån längre väntetid på att bakaxeln driver. Permanent fyrhjulsdrift vid backning så när man fastnar så kan man ta sig lös iaf __________ Funkar bra enligt mig trevligt att ha på vintern.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka