Köpråd: Vardagslyx?

Hej! Så, köpråd på vardagslyx! Bilarna jag har kollat på hittils är:Mercedes W126 Jaguar XJ40 BMW 5 och 7 serien Volvo S90 Ska gå att få tag i för under 30 tusen. Så modern som möjligt. Helst inte 6 liters tolvor, men verkligen inte nån 1.8 liters trumsolo... Bensin. Automat. Tipsa på, vilka bilar är dom vettigaste vardagslyxarna?Svar på inlägget: Köpråd: Vardagslyx?jaguar xj40 alt. x300 går att hitta de senare för de pengarna, speciellt om man kan tänka sig köra högerstyrd. funderar på att sälja min x300 (ska regga den först, men inte haft tid att göra det ännu)


w126:an är riktigt skön och bra bil du får en w140 för dom pengarna också !men w126 har ett så skönt gangsterstuk tycker jag och kvalitetsmässigt överlägsen man sparade inte på krutet när denna bil byggdes.den bilen med sexan är att föredra om du inte äger en oljeplattform i östersjön .dom andra bilarna vet jag inte så mycket om men 7-serien är väl den som kommer närmast.jaguarerna är väl jävligt opålitliga som alla engelska bilar men dom ser schyssta ut.och volvon är ju bara en volvo det kommer man ju inte ifrån!


skriv en vettigare rubrik så slipper vi låsa tråden. gör även en sökning efter köpråd


Nej S90/960 kommer ju inte alls in i matchen mot S-klass och 7-serie men det är nog ändå den bilen jag tycker är vettigast som vardagsbil med lite extra utrustning. Tyskarna kan helt enkelt bli lite för dyra att äga, iaf MB. S90n är ju betydligt modernare än tyskbilarna också. Kvalitetsmässigt känns det ju inte tiptop och fjädringskomforten är inte MB klass men annars är den definitivt en trevlig bil och skön motor. Jag skulle också titta på 5-serien med sexorna eller E-klass (w124), 260/280/300/320e. Där har du bra bilar, lagom stora och med fin prestanda.


Bmw 728i E38, 2.8l-sexan är en mycket trevlig och stark motor men gör förstås ingen raket av tunga 7-serien men räcker till väl. Enkelt och vettigt byggd ger inga dyra driftkostnader, undviker du den värsta utrustningen undviker du också de svåraste och dyraste felen. Nu vet jag inte hur S-klass är uppbyggd, men Mercedes gör bra och vettiga bilar de med så finns W140 lite mer "snikutrustad" som 7an ovan kan jag tänka mig att den bjuder på lyx utan större räkningar den med. Volvon hade jag inte ens övervägt, jag tyckte du sa lyx?


varje modell av S-klass som har presenterats har blivi utnämnd till världens bästa bil .det säger ju en del om mercedes S-klass


Det gäller Bmw 5 och 7-serie med de senaste åren, men vad du hängde upp dig på förstår jag inte? Har jag någonstans skrivit att S-klass är annat än en bra bil? Däremot finns Bmw 7-serie med en vettig motor i form av 2.8an, och utan de värsta tillbehören i utrustningslistan är det en bil byggd på samma pålitliga grund som mindre Bmw utan all dyr teknik som kan orsaka dyra reparationer. Allt jag skrivit är att jag inte vet om detsamma gäller S-klass, inte att en sådan inte kan vara ett vettigt köp.


Nej du missförstår mej ville bara tillägga att min röst ligger hos mercedesen.bmw är säker en utomordentlig bil.jag har själv en bmw m3 och den är fantastisk på alla sätt och vis men min mercedes har komforten och "lyxen"till sin favör


Förstår dig, Mercedes är mycket trevliga bilar det är bara synd att kvalitén varit så låg de senaste 10-15åren. Sedan beror det på vad man jämför med, idag tycker jag inte en större Bmw är mindre lyxig på något vis än en större Mercedes men det är jag det...


96-01 var katastrof för mercedes.jag personligen gillar dom gammla säg 80-95 när kvalitet betydde någonting.idag är både bmw och mercedes jämnbördiga i kvaliten.fast å andra sidan har dom väl igentligen alltid följts åt sida vid sida.det är bara att vissa hjärtor dunkar mer för Mercedes och vissa mer för Bmw.


Skulle snarare säga 1994 i och med nya C-klass till och med 2005 då E-klass facelift kom. Hur nyare modeller än så klarar sig får väl tiden utvisa men det ser positivt ut!


http://www.blocket.se/landskrona/Audi_a . =7&w=3 Här har du vardagslyx i massor. Finns även några 4,2l oxå men du höjs priset några tusen.


Så S90 är inte lyx? Varför inte?


Jag vågar knappt gå in på det för varannan Volvo-RWD entusiast kommer ge sig in i diskutionen. Men en 960(hette den va?)/S90 har långt ifrån samma upplevda kvalité och rullar framför allt långt ifrån lika "tungt" på vägen, är lika bekväm eller är lika kompetent på vägen som motsvarande tysk. Motorn är inte lika trevlig och framför allt växellådan växlar hårt och ologiskt (jämfört med tyskarna) Verkligen ingen dålig bil, men spelar inte i samma liga som en E-klass eller 5-serie och att den inte bör jämföras med 7-serie, S-klass, A8 etc borde väl vara självklart?


Jag hade valt S90. Det är både en bekväm och driftsäker bil, och skulle något gå sönder så är den relativt lättmekad och delarna överkomliga


Det har lite att göra med vilken generation man väljer också... W126an är egentligen inte mycket mer än en uppskalad W123 rent tekniskt, grejer som de flesta bakgårdsmekar fattar. Delar många grejer med 123an också. En fin W126 behöver inte innebära några stora överraskningar (köper man ett dåligt exemplar kan till och med en Volvo 142 bli en affär som tömmer plånboken pga. reparationer, så man ska ju inte tro att det bara är att köpa en rishög till W126 och tro det ska bli ett problemfritt bilägande). W140 är en ny generation, ny filosofi, med betydligt mer elektronik och datateknik, mercedes siktade högt med den modellen, och visst, det är en kvalitetsbil men den är också oerhört komplicerad och någonting som kan tömma plånboken i snabb takt om man har otur.


Hur kan ni rekomendera en volvo glorfierad volvo 940 (ja grundmässgt iaf) till en person som kolla BMW 7a eller Jaguar? Volvon är helt OK för att vara en volvo, men E38 tex spelar ju i en helt annan liga.


Håller med det du säger, men S90'n är ändå en "lyxbil", även om den absolut inte går att jämföra med MB/BMW...


Jo i en vanlig ointresserad persons ögon skulle den nog klassas som lyx, inget illa menat men det är förstås skillnad på lyx och lyx och Volvo S90 är mer "Volvo med extra allt" än en lyxbil om man slår i min ordbok. Men nog med att förvränga ord, vi verkar syfta på samma sak i alla fall.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka