Köpråd Passat 1,9TDI -04 Automat

Ska titta på en passat i slutet av veckan. Har aldrig kört en sån förut, vad ska jag tänka på? Hur säker är automaten och vad ligger den på i förbrukning? Bilen har gått 19000 mil och är en highline. Ös på med tips och erfarenheter om denna modell.



Svar på inlägget: Köpråd Passat 1,9TDI -04 Automat



Jag skulle personligen låta bli automat. Den blir ganska mycket mer törstig än en manuell.


Den manuella lådan är Riktigt skön i dom passaterna, och motorn är en pärla. Aldrig provat en automatväxlad Passat TDI dock. Jag tror annars att en Passat 01-05 är ett riktigt säkert bilval, inte mycket strul med dom vad jag hört - det var däremot problem innan faceliftet, med framvagnen.


Problemet med den värdelösa framvagnen fanns kvar -01.. Automatlådan går som en dröm. Känns mycket likvärdig som automatlådan som sitter i SantaFè. I jämförelse mot den manuella så är automat väldigt givet. Just dieselmotorn som sitter i Passat går lika snålt både med automat och manuell. Är man ingen raceförare med vardagsbilar så väljer man automat hela veckan.


Enda fördelen med en dålig framvagn är ju att det finns hur många eftermarknadssatser som helst till riktigt bra priser



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka