Köpråd: körglad bruksbil runt 125 000

Äger för närvarande en Alfa Romeo 156 TS -99. Suget efter att byta bil börjar bli för stort - jag vill helt enkelt ha en nyare bil med lite mer krut! Har några generella kriterier att gå efter: - Min 2002 - Max 10 000 mil - Max 125 000 kr - Sedan/coupe - Bensin - 6-växlad manuell - FWD/AWD/RWD Jag radar upp mina tänkbara alternativ och vad jag har för preferenser, så kan väl ni ge lite råd eller köptips... Alfa Romeo 156 - V6 - Facelift - Turismo Internazionale - Röd Audi A4 - V6 - Quattro BMW - 325/330 - M-sport Jag har blivit riktigt sugen på fyrhjulsdrift, fråga mig inte varför. Det optimala hade nog varit en 330xi, men de verkar ju vara svåra att hitta, i alla fall med E46-karossen. Som ni ser vill jag begränsa mig till europeiska tillverkare...



Svar på inlägget: Köpråd: körglad bruksbil runt 125 000



Kör på Alfa Romeo eller Bmw, A4 är framtung och sävlig och inget roligt ens med 4x4. Fastnar du trots allt för fyrhjulsdrift hade jag letat efter en 330xi eller Alfa Sport/Crosswagon som finns med fyrhjulsdrift dock tyvärr endast med diesel om jag inte minns fel. Hittar du inga i Sverige finns alltid alternativet att importera en bil, visst är det lite jobb men kom ihåg att den mesta skiten kring importerade bilar sker i Sverige. På kontinenten är det allt för stort redovisnings och lagligt ansvar för att bedrägerier skall förekomma i någon större mängd. Tex så är man ansvarig att berätta om eventuella skador.


Tack för snabbt svar! Ja, jag har tänkt precis som du. En Audi är per automatik mindre körglad än en BMW eller Alfa. Hade det funnits en 156 V6 Q4 hade jag redan köpt den, diesel och sportwagon går fetbort. Men inte ens i Tyskland kan jag hitta en manuell 330xi. Har letat på både autoscout24 och mobile. Hittar du nåt?


Ok förstår dig, jo hade Alfa byggt 156 med V6 och rwd eller eventuellt 4x4 hade jag förmodligen haft en. Jodå, hittar ett par stycken bla denna:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD . geNumber=1 Söker på BMW-->330-->och modellbeteckning "xi" upp tom 13.000 euro.


Ja, men då har de gått så långt. Visst finns det 330xi i Tyskland. Men jag vill att de ska ha gått lite kortare. Behöver man gå upp i pris då? Ska kolla om jag hittar någon med lägre miltal...


13.000 mil är väl ingenting för en tio år gammal bil?! I alla fall inte för E46, den klarar av 30-40.000 mil utan några problem.


Det verkar bara vara den här: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD . geNumber=1 Men den är lite väl dyr


Jag är ju van vid Alfa, och där innebär 13 000 mil en jäkla massa utgifter Eller säger du så bara för att du är en BMW-tok?


Glömde jag nämna att skinn är ett krav?


Men för de pengarna får man ju en GTA i MYCKET fint skick. Det enda egentligen som talar emot en BMW i allmänhet, 330 i synnerhet är dess stämpel som kebabräcer. (öppet för tolkningar)






Min far är gammal Bmw-man och hade bland annat en 325i E46 som tjänstebil, 40.000 mil rullade den utan mer än vanligt underhåll. Visserligen under en rätt kort tid och andra på firman använde den med. Nuvarande (privata) 330in har rullat 19.000 mil och inte krånglat nämnvärt, en kass bensinpump som ny är det värsta vilken byttes på garantin. Har fler exempel när det gäller Bmw, men ovan tycker jag räcker för att visa att jag inte skriver checkar jag inte kan lösa in. Kan vara kul att nämna att samtidigt som tjänstebilen hade han en 156 V6 privat, och det var ingen dålig bil men som du nämner krävde den en del underhåll med tiden. Notis två: GTA har en fruktansvärt mysig motor, men 330i är fruktansvärt trevlig den med så det är ett svårt val. Däremot är det klart att Bmw-sexan är mycket snål medan Alfa-sexan är riktigt törstig


Hur upplevs skillnaden mellan en 330i och 330xi?


Mycket liten, men fyrhjulsdriften tar lite av styrkänslan men en xi är samtidigt lite lugnare längs vägen framför allt i halka. xDrive är mycket effektivt, du märker inte att det arbetar och bilen upplevs bakhjulsdriven. Skillnaden märks istället i halka, en 4x4 är klart lite snabbare iväg där en bakhjulsdriven bil tänder en orange lampa* mellan mätarna. Men kort och gott, minimal skillnad där fyrhjulsdriften bara märks i vissa situationer. Det spelar i mina ögon inte så mycket roll, det är mer en smakfråga. *Orange lampa anspelar alltså på Bmw´s stabilitetssystem (Antisladd och spinn) som låter en varningslampa blinka när det arbetar.


Subaru impreza då? http://www.blocket.se/stockholm/Subaru_ . 11&w=3 Ej skinn, men fina bilar tog denna som ett ex..


Efter att ha varit Alfa-ägare i snart ett halvår har jag fått upp ögonen för det officiella forumet. Finns det en liknande webbplats för BMW där man kan få lika mycket tips, råd och hjälp?


Nja, riskokare (ursäkta uttrycket) är inte intressant. De må vara helt underbara att köra, både i verkligheten och på PS3:t, men jag vill ha antingen tyska kvalitet eller italiensk passion. Annars ett utmärkt förslag!


www.autopower.se, Sverige´s största märkesbundna forum om jag inte minns fel!


Tja, är medlemmarna lika kunniga och hjälpsamma som på CAR bådar det gott! Nu är det väl bara att testköra liknande exemplar, konsultera plånboken och se vad det kan resultera i.


Tycker jag ochså!Gick på känsla trodde detta vara en bil för dig


..kanske inte lönt att nämna Ford Mondeo ST220 heller då, visserligen bara med 5-växlad manuell men övriga kriterier fylls någorlunda bortsett från att de ligger 40 000 under budget Edit: Ska tydligen finnas med 6-växlad manuell också.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka