Köpråd : Mazda RX-8 ( 2004 )

Jag har haft ögonen på en Mazda RX-8 väldigt länge ( http://www.bytbil.com/bilar/mazda/rx-8/ . T4AxMDgA_! ), och jag är helt kär. Jag tänkte kolla mer er angående ett par saker dock: - Kända fel? - Hur är körkänslan? - Hur är baksätet? - Förbrukning? - Är bilen värd pengarna? - Vad ska man akta sig för vid köp? Rost? Speciella kännetecken på allvarliga fel? Ifall det finns någon som har, eller har ägt, en RX-8 får ni gärna dela med er av positiva såväl som negativa upplevelser och erfarenheter. Jag undrar även vad det finns för andra bilar runt 100'000 kronors klassen? RX-8:an ( ~130'000 före prut ) är mitt absolut max pris. Uppskattar all hjälp! / Theo



Svar på inlägget: Köpråd : Mazda RX-8 ( 2004 )



Hej Theo, ser att du haft lite tunt med svaren så jag tänkte tipsa om denna FAQ:n på Svenska Wankelregistret.se - FAQ RX-8 MVH /Tobias Levinsson


Rx-8 är en väldigt pålitlig bil från förra rx-7 då man måste kunna sin sak om den. Jag satt mellan valet och kvalet om en Supra eller en Rx-8 och det blev en Supra. Rx-8an tycker jag är positiv för sitt ljudsystem Bose och den sköna interiören men känns lite beige utvändigt då den känns att det är ett "dött lopp" om man ska "styla" den. Men slänger du på ett schysst avgassystem så har du en komplett stadsräser, vad det gäller förbrukningen drar den som alla andra förutom det att motorn suger olja som attan. Satsta på en rx-8 för max 115 inte mer!.


Tack för svaren. Jag stod och valde mellan RX-8:an som skulle kosta skjortan men som är helt underbar att dels köra och att titta på. Jag föll dock för en Golf 1.6 FSI så den drar mindre än hälften så mycket och kostar halva priset på försäkring och skatt. Kanske ingen bil man direkt kan leka med, men den funkar då jag är student! Men som sagt, tack för svaren och jag hoppas att få hjälp i framtiden då jag kanske vill experimentera då En sista fråga: Har ni någon bra sätt att lära sig lite? Jag kan i princip inget som bilar, men jag har ett stort intresse. Har ni några tips eller dylikt som kan hjälpa en på traven? Trådar, böcker eller ska man bara skita ner händerna och försöka?


Det beror på vad du väljer för bil. Olika märken har ju olika "hem" forum. Jag lär mig mer o mer ju mer jag arbetar med min bil. Ett tips på bil om du gillar golf. Satsa på en golf r32 from 00 så har du en rx-8 i golf tappning ^^ men med mer hästar (250hk).



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka