Köpråd: Honda Prelude 97-01

Hej! Har blivit sugen på en Honda Prelude av årsmodell 97-01. Motorvalet är VTI Vtec 2.2L, då den verkar vara piggast och mest stryktålig. Det finnes däremot ett par frågor som jag inte fått svar på genom att söka, förhoppningsvis kan någon besvara dessa. 1. Vanliga fel, barnsjukdomar? 2. Serviceintervaller, är kamrem svårt att byta själv? 3. Är den automatiska lådan något man skall akta sig för ? 4. Vad bör man kolla upp vid eventuellt köp? 5. Lätt att få tag i reservdelar? Biltema hade väldigt begränsat utbud, kanske mekonomen som gäller? Skriv gärna lite övrig info som kan va bra och veta, egna erfarenheter etc. Tack!



Svar på inlägget: Köpråd: Honda Prelude 97-01



1. Folk som köper med automatlåda. annars inga direkta fel att passa sig för om den varit välskött innan. 2. Service kan man göra själv, inte svårt. Kamrem går att byta själv, är lätt så länge man vet vad man ska göra. men är dock förjävla trångt och aboslut inte det roligaste. Dock ska man även byta vattenpump samt att det sitter hydralisk spännare till spännrullen som också måste bytas. som sagt, trångt och riktigt jävligt, men det går relativt lätt om man har koll på läget. 3. Automatlådan är skräp. den pallar inte "rolig" körning och kommer senare att börja slira. då e den fucked! köp 5spd direkt. 4. Rostiga bakskärmar. annars inte mkt annat. det är en bra och pålitlig bil. dock kan du se över utrustningen som t.ex defroster, ev A/C, spegelvärmarna, stolsvärme osv osv. standard saker. 5. Biltema suger när det gäller denna bil. reservdelar, vill säga t.ex bromsbelägg, skivor, filter osv? finns på mekonomen. resten går att få hem från US annars om det nu är nått special. så jag säger att det är lätt.. Övrig info. Dom brukar få för sig att knacka lite från bussningarna, framförallt höger bak när dom blir sänkta mer än 40mm. Har du framtidsplaner på överladd, SKIPPA en VIT-S med ATTS. Dom få 5th gens som finns med 4ws är upp till dig dock, men jag säger att det är helt onödigt. Annars är H22an en kanonbra stryktålig motor med bra potential. (egen erfarenhet) visst väger den en del dock. men men...


Tack för bra svar! Hade planerat att hålla den relativt orginal i motorn, så några större trim kommer inte än på sikt. Angående 4WS, är det något man bör välja bort? Gissar på att det har en hel del elektronik bakom sig, som kanske inte är så rolig när den börjar strula.. Eller är det ett säkert system? Edit: Var får man tag i projektorlampor? Såg att låg inne med ett par sådana! Grymt fin bil du ligger inne med förövrigt


Okej. men ska den va orginal "I" motorn så är de lugnt så länge den varit välskött. dom låter lite "knackigt" eller hur ja nu ska förklara det. ganska högljudda faktiskt så det behöver du inte oroa dig för direkt. Om du nu är orolig ska du göra en ventiljustering. behöver en 10a hylsa och en plattmejsel samt ett bladmått. bara en "heads up".. 4ws brukar småkrångla. men inte alla dock... själv tycker jag att det är onödigt. väger en hel del också. men det är en smaksak! Projektorlampor finns i US, samt ebay worldwide. bara o kika runt! Och tack så mycket!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka