Köpråd mitsubishi evo3-4

som rubriken lyder söker jag. köpråd ang evo 3-4 vad ska man kolla efter? kända fel? japan import el englands import? u name it. ni som har evo skriv vad ni tycker om dem. för och nackdelar. blir första för mej så skriv.



Svar på inlägget: Köpråd mitsubishi evo3-4



Vad har du för planer med bilen? Det är olika typer av motor i dom 1-3 är samma 4-uppåt så vände dom på motorn


har inga större planer än. mer bara sugen på att skaffa en o sen utveckla efterhand. väldigt trevlig bil. det lutar mer åt 4an men är även intresserad av den tidigare modellen.


5-6 har bättre motor och lite mer värt att ligga till lite pengar å köpa en sådana


det är så att en kille är intresserad att byta sin evo 4 mot min bmw 530 och pengar emellan för min del., och den är ganska fräch så jag funderar på det men vill ha lite kött på benen när jag ska kolla på den. vissa säger att englands importerade är bara skit gentemot japanimport är det sant vad är skillnaden....


Köpte min Evo 4 2007 england import och har nu kört med den sen dess, pendlat med den till jobbet, kört med den på semester genom europa, hårdkört den osv osv. Bilen har i nuläget gått 9700mil och har aldrig haft några som helst problem förutom en koppling som jag fått byta, men det är ganska vanligt på Evo bilarna att orginal koppling inte räcker till. Sköter man service intervallen, dvs oljebyte var 500mil så håller dessa bilarna väldigt länge! Nu vet jag inte om du hade tänkt o trimma men självklart medför det alltid risker när man trimmar. Överlag tycker jag evon är en riktigt bra allroundbil och har trivs mycket bra med bilen även fast den också ska säljas nu! Tycker folk förstorar upp det här med t.ex crankwalk. När någon läser det på ett forum nånstans ja då får helt plötsligt alla Evo 4 crankwalk. Så är inte fallet.


ingen fyra för guds skulle köp en 5- om du ska ha någon av den karossen, ser bättre ut och betydligt bättre motor som inte lider av crankwalk. sen det absolut viktigaste en evo 5 är betydligt lättare och sälja än en evo 4, den dagen du vill bytta bil


vad är crankwalk? jag har märkt att det spelar ingen roll vad man säljer för bil alla bilar är svårsålda privat om du inte ger bort den tack för tipsen ska kolla runt lite mer. men ös på med mer tips


Crankwalk är när veven börjat vandra i godset, dvs glappar. På evo 4 och nyare så se till AYC:n är fungerande, kolla så att AYC lampan lyser när du har på tändningen, och slocknar när bilen startat. Evo 1-3 har inte AYC. Ja importbilar kan vara svårsålt när man "sitter på fel sida", så ska du ha en sådan här bil se till att du köper det du verkligen vill ha och sedan gå "all in" och kosta på det du vill ha och ha roligt. Så se till att det blir en bil du verkligen vill ha, som har det rätta utseendet/färg som har en någorlunda påkostad spec som coilovers, diverse motor/drivlina/bromsar gjort för det är dyrt att börja med en originalare, och lika lågt andrahandsvärde även om du plöjt ner flera hundra tusen i bilen. Bättre att låta någon annan ta den smällen. Skulle jag köpa en Evo skulle jag välja mellan Evo 3, 5 eller 6. 5an och 6an är mest rally, ska du ha en bil för mest skojs skull och inte ska finåka till och från jobbet, försök hitta en RS modell av Evo.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka