Köpråd Första Bil

Tja! Det börjar nu bli dax att köpa bil å jag vill gärna ha en snygg bil men oxå några hästar under huven jag har då kollat in Volvo 960 95 eller nyare för vill ha den låga fronten. Men när jag har har kollat runt värkar dom inte finnas med Turbo å det ä ganska ovanligt med Manuel oxå, det vill jag gärna ha båda dom. så har funderar på att bytta till en 850 t5'a men va behövs då göras med ombesiktning osv? Man behöver en annan låda å antagligen bygga om motor fästena? Annan alternativ ä ju att stoppa på en turbo på motorn som sitter i, vad för "pappers jobb" behöver man göra då? vad tror ni?



Svar på inlägget: Köpråd Första Bil



Varför inte köpa en turbobil istället? Finns massor att välja på Mvh


varför inte köpa en 940 turbo med 960 front????


Trodde aldrig jag skulle rekommendera en Saab någonsin men varför inte en Saab 900/9000 2.0 turbo? Dom är billiga och du verkar inte ha något emot framhjulsdrift. Men väghållningen på Saab 900 kan ju diskuteras. Vet inte hur illa den är på Saab 9000 men min 9000 har inte bra inte dålig. Har kört bilar med mycket sämre väghållning.


Gör som turboforssen skriver, bara massa problem om du ska byta motorer/turbokonvertara! bättre att ha en motor som är godkänd med turbo från start, och sen trimma


Jao det går ju Hur pass pigga är B230 motorerna med turbo å kanske ett trimchip då?


Jo du nämde 850 och trodde du också funderade på en sådan bil men det var bara motorn du var ute efter! My bad Och bra inställning, bakhjulskrafs ska det vara


Japp det håller jag med om Men om man nu hittar en väldigt bra 940 som har allt man vill ha utom just 960 fronten hur pass svårt är det att bytta?


Jag har en Saab 9000 som min första bil, det är en -90 men med -94:ans 2,3t ( 200hk) som dessutom är chippad! det är en riktig rolig bil:) jag har haft problem med den med rost undertill(resulterade i lännkarmsras) har även fått byta vattenpump och hjullager. Men om du köper en saab får du en välutrustad bil för sin ålder. Min saab går dessutom som ett skott och ser och låter diskret tills man trycker ner plattan.... det är rätt kul då folk som sitter i bmw och andra coolare bilar oftast blir frånåkta och lämnade med en snopen min:D mitt råd är 2,3:an ist för 2,0 så du får lite mer vrid det ska tilläggas att bilen bara dra 0,9 vid blandad körning. Den är bekväm även för 5 personer då den är så stor, Lycka till med bilköpet!


Ojjsan, hade inte sett att Saab inte var ett alternativ!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka