Köpråd: Amazon

Funderar på en amazon 66a, kommer den vara dyr att äga? kommer att pedla med den varje vecka i vinter tills sommaren innan man får sätta slipen i den. vad ska man ha för krav på en amazon som kostar ca 15-20tusen?



Svar på inlägget: Köpråd: Amazon



Angående ägandet, Tycker du 170 kr trafikförsäkring är dyrt så. Du ska kolla det du alltid kollar på bilar, Rost, Läckage, Däck osv. Men en Amazon för 20000 då ska den vara grann...


Kolla rost framförallt. Jag pendlade till örebro (8 mil tur och retur), varje dag med min 142 förra vintern, låg på 0.85 så speciellt dyr i drift var den inte. Dock låg jag inte i 110 , utan mer 90-100. Så ska du pendla motorväg var berädd på att den varvar endel (om du nu inte köper en med OD , kanske du har råd med i den prisklassen?)


Okej låter gott, men för 20tusen så får det inte vara några rosthål någonstans?


Nej det tycker jag absolut inte..


för 20 000 spänn bör du få en rostfri och nybesiktigad amazon ja. Du får fina brukisar för 10 000 med, kanske inte lika vackra eller välskötta dock.


Plus att den är skattebefriad. Vad kan det vara, 1500? som man tjänar där. Rätta mig om jag har fel men att jämföra en 142 och amazon går väl sådär beroende på motor. En amazon kan väl ha ända ner till B16? 140 nerifrån B18?


Jo visst, fast nu syfta jag på en amazon med b20 B18 är väll inte alltför stor skillnad på tänkte jag..


B18 och B20 är ganska snarlika, B16 då är det nästan en helt annan bil, och definitivt en annan motor. Kolla på en nyare än 65 om den ska vara billig att äga, eller nyare än 68 om du ska köra den som brukis.


Det är denna jag tänkte åka och kolla på ihelg, nu råkar jag vara helt färgblind men jag ser ändå en vit nyans i dörren http://www.blocket.se/lulea/Volvo_Amazo . amp;last=1 känns som han ett för högt pris fast nog klarar man pruta en 2000kr ännu på den.






Ja att värmen inte fungerar kan du ju trycka ner priset på, Och som det stod i annonsen, Rost i skärmar, Rosthål eller ytrost?


Byta värmeventil gör vilken svensson som helst på en halvtimme, sitter i två skruv i torpedplåten. Eller om det bara är vajern som är trasig till den , oxå lätt att fixa. Men 20 000 är lite mycket för den där enligt mig, även om den ser bra fin ut, försök få ner den till runt 15 iaf


Är alla det 6volts system på alla amazoner? ser att någon enstaka konverterat till 12volt men inte så vanligt.


Kollade lite på Wikipedia. Verkar som från 1961 gäller 12-volts elsystem. Likströmsgeneratorn lär ju vara utbytt vid det här laget! Hoppas den inte är 3-växlad. Lite jurassic park över det... Köp inte bilen om det är ett 6-voltssystem. Snälla. Min gamla hyresvärd på 90-talet körde alltid Amazon tills han krockade. Inga nackstöd gav en whiplashskada som pensionerade honom i förtid. Tänk på det. "Det händer inte mig" Eller? Amazon:http://sv.wikipedia.org/wiki/Volvo_Amazon


"Det händer inte mig" Det sa jag innan jag åkte till Afghanistan också se så rätt jag hade Edit: Tack för svaret.


Skön kommentar.


Det är så att alla med B16 är 12 volt och fyrväxlade, eller till och med med överväxel. Som jag skrev däruppe, B16amazoner är egentligen en helt annan bil, knappast något du vill använda som bruksbil faktiskt. Problemet är att Volvo var inte överens med dåtida Vägverket om årsmodellerna, så just 61-62 är det lite konflikt. En -61 kan egentligen inte ha B18 utan har B16, men samtidigt står det -61 i regbeviset. Kontrollera helt enkelt optiskt om det är B16 eller B18. Om jag skulle köpa en Amazon idag skulle det bli en nyare än -65. Bättre bil rent konstruktionsmässigt vg hjulupphängning, bromsar och inredning, och lättare att hitta delar till. Samtidigt har de äldre bilarna mer charm med annan grill, andra fälgar och vita däcksidor.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka