Köråd - Billig pendlarbil som passar en tjej(Köpråd)

Tror faktiskt det finns Toyota priusar i dessa prisklasserna? billig å bra att köra http://www.blocket.se/goteborg/Fullutru . 13&w=3 Kanske på gränsen på att vara för dyr men dom pengarna sparar du nog in på bensinen osv



Svar på inlägget: Köråd - Billig pendlarbil som passar en tjej(Köpråd)



Tack för bra svar:)! Jag förstår vart du vill komma. Det är klart att det kanske är bättre med en större och rejälare bil. Dock känns det som diesel är rätt uteslutet om man går upp ett snäpp i storlek då pendlingsavståndet inte är så långt, 5mil per dag. Men vad är vettigt att välja för bilar? Känner jag damen rätt duger det nog inte med en bmw-låda ala 90-tal;) Dessutom blir det en rätt markant skillnad om man väljer en bil som drar nästan dubbelt så mycket:/ Men det är väl en balansgång mellan ekonomi, nöje och säkerhet. Mina föräldrar har haft en clio från 95 samt en nyare från början av 2000-talet och den har fungert väldigt bra. Men det kanske är annat när den används som 1:a bil? Det är ju dumt att ha en pendlarbil som inte är helt pålitlig.


Okej, det kanske kan vara ett alternativ. Det är inte den där comact modellen du menar? Men den drar väl i mesta laget kanske? Eller hur tycker ni den fungerar?


Fundera också på vad det är för väg hon ska åka. Om det är motorväg/trafikled så är det högre hastigheter och då drar en mindre motor mer för den måste orka hålla sig uppe i fart men om de är landsväg så är det bra med en mindre motor för de är mer gjorde för 70-90km/h


En prius är väll inte speciellt snål på långfärd då går den ju ändå på bensin det är ju i stan när den går på el motorn som den blir snål


Det är nylagd 80-väg hela vägen utan stop kan man säga. Så det blir väl hastighet på 70-100 km/h ungefär. Kanske kan ge en indikation på vad som kan vara värt att köpa:) Finns ju även Citroen c3 hdi, den motorn ska väl vara rätt snål? Har en jobbarkompis som kör en ny c3 picasso som är rätt nöjd över sin pendling iaf:) Men sen vet jag inte hur kvalitén är på de som har några mil/år på nacken?


Ja då kan du ju inrikta dig på en lite mindre motor typ 1.2 - 1.6L


Ja det kanske är så. Jag kör ju en Volvo S40 1,8 idag, det är väl 122hk men som är rätt slö och drar ca 0,77. Det känns som det kanske vore bra o ha en mindre som ligger närmare 0,5-0,6. Dieselhästar är dessutom lite mer starka o antagligen roligare att köra.... Svårt det här:P


kolla på en golf/honda/Mazda kanske?


Ja min s40 2.0t drar omkring en 0,9. blandad körning men på landsväg får jag lätt ner den till 0,6. har även legat under de men då va det mycket luft i däcken och nylagd väg.






Bilen finns som Compact men om du kikar på hans sida är det en Coupé han menar i just detta fallet, och 0.7L/milen är ingenting att klaga på när det gäller en drygt 15år gammal bil med 140hp (160 har det visat sig i diverse bänkningar). Jag syftade dock på nyare Bmw, kanske 2002-2003 eller nyare i det jag skrev. I dessa dricker bensin-4orna ännu mindre. Kom dock ihåg att 4cyl. bilar ofta är lägre växlade och får jobba hårdare än större motorer, tar du en Bmw 3-serie eller liknande bil i landsvägsfart är en 330i snarare snålare än en 318i trots att den är dubbelt så starkt på pappret. Detta gäller bilar generellt, plus att bilen blir mindre surrig med lägre varvtal. Diesel har en stor fördel här då de brukar ligga bra mycket lägre i varvtal än de flesta bensinare oavsett motorstorlek.


Ja det är väl en grej att ta med i beräkningarna också. Exempelvis en clio 1,2 får man ju pina rätt bra om man ska hänga med i lite högre landsvägstempo o då är det väl inte säkert att den går så snålt heller? Man kanske rent utav får räkna med ca 0,7 l/mil för en bensinare och 0,4-0,6 för en diesel beroende på bil o effekt? Men det är klart, den bmw du beskriver ovan drar väl iväg något i pris?


Finns det någon statistik man kan komma över lätt o smidigt angående besiktningsstatistik av vissa modeller? Kan ju vara bra o se när respektive modell "har gjort sitt"


det är bara att gå in på svensk bilbesiktnings hemsida så står de mesta där:) fanns iallafall förut



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka