Köpråd 965a 3.0

Hejsan. Jag går i tankarna om att köpa en 965a 3.0 på 204 hk och automat. Hur är dom bilarna igentligen? Går dom friskt? Går det att bygga om till manuell låda? Tänkte på det med dom äldre innan 95. Hur är deras lådor osv? Mycket problem med dom? Är ute efter helst än äldre. Är det någon som har en sådan å sugen på att sälja så hör av er MVH Adam



Svar på inlägget: Köpråd 965a 3.0



jag tycker dom är helt underbara . det går att bygga om till manuell men det är problem med elen . motorn tändinställningen 3grader när den är kall för att snabbt få upp en bra oljetempratur i lådan ( har jag för mig ) och om du sätter dit en manuell så kommer tändningen alltid va 3 grader fel. vad jag vet så har ingen löst det än. + att automatlådan ger lite andra signaler till motorstyrningen. lådorna är riktigt bra så länge man ser till att man har fin olja i den och byter då och då ( spolar ur dom). det är samma lådor som supra har i sina + lexus v8 som dom håller bra. dom vanligaste problemen på dom är el problem typ att vevaxelgivaren , kamaxelgivaren eller tempgivaren går sönder. men bilarna är ganska gamla så det är ju förståligt att givarna går sönder.


Okey de låter bra Ska försöka hitta än då ja är riktigt sugen på en sådan


låter bra det jag blir nöjd med mitt 960 köp varje gång jag sätter mig i min har haft den i snart 2 år


De låter bra


Här finns lite info om just Volvo 960 om du pallar läsa igenom:http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=183620 Var inne på att skaffa en själv för ett tag sen. Verkar vara en trevlig bil tycker jag!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka