Köpråd, Volvo 850/Saab 900 ~450hk

Jag är sugen på att köpa något väldigt trimmat till sommaren, har möjlighet att meka och har kunskap och lär mig gärna mer. Är mest intresserad av följande bilar: Volvo 850 T5 450-500 hk Saab 900ng/9-3og 400hk-450hk Vet att båda är framhjulsdrivna men det gör inget . Saker jag gillar med Volvo: 5ans Motorljud och att det är Volvo Saab: Tycker den är snyggare än volvon.. Volvon känns så stor o klumpig.. Bilen jag kommer köpa kommer kosta en slant och vara byggd så den klarar effekten mer än 1 vecka.. Det jag kan tänka mig med volvon är att turbon spoolar upp snabbare pga motorvolymen, men sen så är det ju så gött med ketchup effekten i saab också För och nackdelar med bilarna? väghållning kommer finnas på dom, bussningar, stag, dämpare osv. Beslutsångest ... hjälp.. MVH



Svar på inlägget: Köpråd, Volvo 850/Saab 900 ~450hk



Saabens väghållning suger orginal. Däremot finns det mycket kul att montera som hjälper rätt bra. Saabens starka kort är väl motorn, den behöver du inte öppna för den effekten. (Gäller ng900 samt og9-3 med T5 motor) Svaga kortetet är väl lådan då. Dock kommer du långt med en riktig diff vilket jag skulle föreslå i vilket fall som helst vid dom där effekterna. Helt klart bästa uppgraderingen jag gjorde på min och då hade jag 260hk....


Det har jag läst, att saabens väghållning inte är en höjdare. volvon är ju framtung också.. quaife diff kommer jag satsa på ifall där inte är någon redan monterad!


Säger volvo, känns mer driftsäker..


Audi-femmans motorljud är oslagbar, de var först med turbo-femma och senare härmade Volvo Audi ska du ha Vill du ha ner hästarna i backen så är framhjulsdrift inte nåt att rekommendera Mvh


jo så känner jag lite också men jag vet egentligen inte, har inte ägt saab innan


äsch jo jag vet att framhjulsdrift inte är optimalt för greppet men det gör inget det är kul ändå.


Saabarna har man ju blivit avskräckt ifrån pga väghållningen original. Volvon har ju fördel av bättre växellåda. Sen låter femmorna fränt. Men det här är en sån där tråd som kommer urarta. Enda rådet jag kan ge TS är att prova olika bilar.


Då menar jag stillastående start som till exempel Där har FWD mkt stor förlust, fyrkrafs är överlägset helt enkelt Mvh


resten då? oftast framför man ju bilen rullandes så att säga.






Valde förövrigt att redigera din rubrik istället för att låsa. Tänk på det i framtiden.


Sen är det ju hur ofta du håller på med rödljusrace? En 4WD bil med motsvarande effekt får det riktigt svettigt mot en FWD-bil när det börjar rulla på.. Till T: hade nog valt Volvon, vet ej varför..känns säkrare och motorljudet är ju mumma


Handlar inte om jag håller på med rödljusrace. Mvh


När jag skrev "du" menar jag personer i allmänhet, en uttrycksform! En original Evo 9a får svettas ordentligt mot en Steg 1 T5a..


Växellådorna i 850 är knappast bättre än i Opel 900/Saab Vectra. Möjligtvis att känslan är aningen bättre men inte hållbarheten. Att väghållningen är bedrövligt dålig orginal håller jag dock med om.


tack


Växellådorna med riktig diff är nog hållbarheten rätt bra på båda.. jag får väl provköra bilarna och se vilken jag gillar bäst. jag vet fortfarande inte vilket håll det lutar..har åkt en saab med över 300 hk men aldrig en volvo med så mkt effekt.. väghållning har jag bara erfarenhet av honda men det kan man väl inte jämföra mot en nästan dubbelt så tung bil.


Utan tvekan saaben. Ganska trevligt att slippa bygga om hela motorn om man vill ligga runt 400-450hk. En ordentlig diff i lådan så äre bara att köra Saabs svaga sidor är väghållningen och lådan. För väghållning finns det hur mycket prylar som helst som ger dig en mycket trevligare bil. Lådan:Oftast är det 3.an som ger sig eller diffen vid ras, en ordentlig diff förhindrar oerhört mycket.


Problemet med FWD är väl mest viktförflyttningen på bilar med mycket tryck i sig. Såvidare man nu inte har mycket vikt över framhjulen så har RWD och fyrkrafs ett rätt stort övertag tyvärr.


9000 är en stabilare och mer lättmekad bil än 900, samt 2,3 liters motor gör den mer rättvisa gentemot t5an. Svårt val helt klart, men mellan de bilar ts väljer mellan hade jag nog satsat på 850n.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka