Köpråd: Tyst/Skön bil för ca 20-30k

Nu när kompisarna kör runt i små högljudda busbilar, tycker jag att det vore passande att ha en skön bil man kan åka längre turer med. Önskvärda attribut: - Relativt tyst - Skön att åka - Låga varv på motorvägen - 4 dörrar / Helst ingen småbil - Pris under 30k - Inget bensinslukande monster Kraften spelar ingen större roll



Svar på inlägget: Köpråd: Tyst/Skön bil för ca 20-30k



bmw 525 e34 92- kanske kan vara något?


E34 lanserades med just högre komfort som triumfkort och är inget dumt val, annars kan du köpa dig en gammal Lexus. Skillnaden är att Bmwn är riktigt rolig att köra medan Lexus inte är ett dugg inbjudande men mycket mer tillbakalutad. Du hittar en gammal LS för under 40.000:-, med prut är de nere i din budget men hur mycket av ett "bensinslukande monster" deras V8 är kan jag inte svara för.


Saab 9-3 (98-02) med turbomotor är ganska högt växlade, drygt 2000 rpm i 90 km/h. Personligen tycker jag att det är trevliga långfärdsbilar, går rätt så tyst och stabilt. Finns ju även lite kraft under huven för omkörningar, vilket aldrig skadar.


En Mercedes W124 med fyrcylindrig motor av någon av de senare årsmodellerna får du nog för de pengarna, kanske i ganska gott skick t.o.m. Gammal kanske, men inte föråldrad bara för det, och köper du en fin bil, rostskyddar och håller efter, så kan du behålla den livet ut (detsamma kan man inte säga om efterföljaren W210, därför jag inte rekommenderar den framför 124an, trots att det så klart är en modernare och bekvämare bil). Bränslesnåla med fyrorna, speciellt de nyare dubbelkamsmodellerna. Snygg, cool och en blivande klassiker känns det som. Dessutom känns varenda detalj så otroligt genomtänkt, så det finns en aura av exklusivitet även på en snikutrustad modell. Man kan ju slänga in elhissar, skinnklädsel, ECC och dylikt i en liten papplåda till bil men det blir ju påklistrat... I 124an är känslan inbyggd, oavsett utrustningsnivå.


Jaa, misstänkte att e34 skulle komma som förslag Är det något speciellt med just 525an? Känns ju som att t.ex. 520 vore ett mer ekonomiskt alternativ. Någon som har koll på varvtalen i ca 120 kmh? Är den stabil i högre hastigheter?


520i upplevs klen, 525i känns däremot lite pigg men kostar samtidigt inte mer att driva och dricker inte mer. Därför brukar den föredras, en frisk E34 är ett riktigt Autobahnlok och varvar kanske... ~3000 i 120km/h har jag för mig. Det viktiga är att ju motorn inte hörs, och E34 är tyst på både den biten och vind/vägljud.


alla saab från -80 och uppåt dom få saabar jag haft köptes mer eller mindre för komfortens skull


Jag skulle nog hellre leta efter typ en bmw 523 dvs e39 väldigt bra komfort i dem org om inte effekten spelar roll så duger 523 me sina 170hk. Undvik dock 520 de är för liten motor jag skulle väl dock köpa minst 528 men de är ju jag det. Tkr inte att e34 har mkt komfort om man jämför med e39 eller man kan säga e34 har bra för åldern men e39 har mkt bättre http://www.blocket.se/vastmanland/BMW_5 . 19&w=3 http://www.blocket.se/vastmanland/BMW_5 . 19&w=3 http://www.blocket.se/malmo/BMW_523_Sv_ . 19&w=3 finns en hel uppsjö 523-528 under 30 så några bra bör de ju finnas


Nja, jag gillar självklart Saab, men man kör dom inte för att de är tysta. Nu beror det säkert mycket på däck osv men mer vägbuller når in i min Aero än det gjorde i min gamla Audi från -92. I den hörde man knappt motorn under 4000 rpm. Men självklart är en Saab betydligt tystare än en Ford eller Peugeot etc av motsvarande årsmodell. Men någon match för tyskarna i det avseendet är de tyvärr inte. Dock har ju de flesta av oss andra krav på bilar än att de är tysta, många vill ju direkt motverka denna egenskap med tanke på vilka stuprör till avgassystem de hänger under bilen.






Audi 100/a6, är nöjd med min, väldigt mycke bil för pengarna. Bra komfort å ljudnivå, motorn varvar en del, men hörs absolut inte för de... BMW e39 är inte ehller så tokigt, åkte en 528 ikväll å den gick också väldigt tyst å fint, å varvade ganska lite i motorvägsfart... Under lite kraftigare acceleration hördes lite ljuva toner från 6:an, men inget störande... Va lite mycke däckljud kanske, men å andra sidan satt de 255 lågprofil bak, så inget konstigt där heller.


En volvo 960/S90 kanske skulle vara nåt?? Visserligen en automatare (Finns med manuell men de har slöare motor och de drar inte mycket mindre än den stora sexan med automat!) med rak sexa, men de går fint och tyst och det är en otrolig komfort i den! Mvh Bolin


Tycker det är helt fantastiskt att ingen nämnt Volvo S80. En av de mest bekväma bilar jag någonsin kört och de lite äldre går att finna runt 30k-strecket.


S90, S80 eller V70 första karossen då.


Saab 9-3 98-02. En fulltryckare och i bästa fall Aero kan du få för 30-40k


Buick Park Avenue 1991-96, 3.8 V6, 0.9 landsväg. Bekvämt alternativ till europabil, väldigt tyst innuti och mjukt gående på vägen.


Har en Saab 95 2.0T tycker faktiskt det e en under bar bil att köra dock va min lite dyrare än 30k men har en 02a borde hitta en lite äldre för rimliga pengar "Kanske inte den snålaste bilen att köra men tycker inte den dricker så mycket soppa om man jämför med andra bilar i den klassen så att säga


Haha, Rover 827 såklart!


Opel Omega!


Mercedes 230 / 300 ce w124.. säger bara komfort, bränslesnål kunde ligga på 0.68liter milen, underbar bil. Ägde själv en i 5år. Byte endast slitdelar aldrig några problem bara tuta å köra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka