Köpråd: Bilbatteri till Jeep

Köpte som tidigare sagt min Jeep Grand Cherokee Limited 1996 i förra veckan. förra ägaren har satt i ett Biltema batteri i det, något som är extremt opålitligt. har hänt två gånger under den här veckan att batteriet laddat ur sig själv, har hatt liknande problem med biltema batteri tidigare, speciellt nu då det börjar bli lite kallare under kvällarna. Kan någon rekommendera något bra bilbatteri till Granden som fungerar bra under vintern? samt var man kan köpa det.



Svar på inlägget: Köpråd: Bilbatteri till Jeep



Har du kollat att generatorn verkligen laddar som den ska? Är det möjligt att tex någon dörr har varit "halvstängd" så att någon dold belysning har varit igång? Om ett batteri laddar ur sig helt plötsligt så är det nog antingen i dåligt skick (fabrikationsfel eller många djupurladdningar) eller så har bilen dragit ström fastän den har varit avslagen, att det står Biltema på batteriet behöver inte betyda att det automatiskt är dåligt. Varta och Tudor/Exide är ju exempel på kända fabrikat, men visst finns det flera.


Börja du med att göra en vilströmsmätning, finns många mer eller mindre exakta metoder för detta, jag och herr "batterinörd" kan förklara detta ganska ingående för dig En koll av vad generatorn presterar kan vara en ide. Ger den tillbaka någon ström alls till batteriet eller är det bara precis så mycket som bilen förbrukar? Hur ser strömförbrukningen ut? Dieselvärmare en timme innan avfärd, stolsvärme, fläkt, extraljus och mycket korta körningar? När underhållsladdades batteriet senast? Kan tillägga att de batterierna från biltema har tålt oerhört mycket stryk utan att krokna så vill verkligen inte påstå att de har dålig kvalitet!


kan också instämma i vad bumpe's säger! Kört några biltema batterier och de har varit rejält stryktåliga jämfört med många andra. ! Har haft den gråa modellen


Jag lät batteriet stå på laddning i 20 timmar här om natten, märkte en tydlig försämring i morse då jag skulle starta upp jeepen. och bilen har inte rullat något. Då man kör bilen så laddar generatorn, det kan man se på el mätaren som vid körning visar 14v


Har du gjort någon vilströmsmätning? Ca 50mA är tillåtet för en bra driftsäkerhet!


Har jag inte gjort, vet inte hur man gör häller =/ vet inte ifall detta är viktigt i diskutionen, men bilen har tidigare ståt orörd i 5månader (under sommaren) kan detta ha påverkat batteriet negativt? EDIT:även värt att nämna att Generatorn fungerar super bra, då batteriet var slut en morgon fick jag ta startkablar till fars volvo, startade lätt och fint, lät den stå på ett tag, stängde av och startade utan problem. stänger man dock av den under natten därpå så är batteriet slut på morgon. upptäkte även en grej då jag var hemma hos en polare idag, batteriet blev riktigt svagt under natten å då jag kom ut till bilen i morse hade klockan å det nollställt sig, så ställde in det å körde till min polare, då jag körde där ifrån ikväll så hade klockan å det nollställt sig igen, batteriet var fortfarande mycket svagt.


Står det biltema på batteriet, BYT! Jag känner flera som haft problem med helt nya batterier från biltema, dels dålig kapacitet och så har något exploderat. Ett bättre 60-70Ah batteri kostar från ca 800-900 och det är det värt, Global och Tudor brukar vara säkra kort till ett bra batteri. Ett batteri blir däremot fort dåligt om det inte får full laddning och bara står.


riktigt svårt att förstå vad du menar med ditt sista inlägg, vad menar du med batteriet *nollställt* sig? laddats ur? Däremot måste jag säga - Mät viloströmmen, låter som att någonting tjuvar..


ok, men vid regelbunden laddning nu, kan man inte få tillbaka kapaciteten?






Är det slut så är det slut, förvisso finns det vissa laddare som ska "rekonditionera" batteriet men ett biltemabatteri blir aldrig bra. Köp ett nytt kvalitetsbatteri och spara på svordommarna


känns som dåliga skrönor, dels är det alltid bekanta som har haft problem med detta. sen måste jag fråga, dessa batterier som exploderat? Tror säkert det är handhavande fel.. Usch låter nästan som att jag jobbar på biltema, men så är absolut inte fallet. så jävla tråkigt när folk smutskastar ett märke totalt bara för att någon vän har haft problem. bara haft bra erfarenheter från feltema Hoppas du inte tar det som ett angrepp mot dig, bara allmänt irriterad mot hysterin mot biltema.


ok, kan du rekommendera något märke? och var kan man köpa det?


precis som TenZor skrev, Tudor t:ex, riktigt bra batterier. Vill du vara säker kan du ju satsa på det, levererar alltid. Jag skulle dock köra biltema, men det är ju jag det.


alltså Biltema är säkert jätte bra för priset, däremot har jag bara hatt problem med biltema batteri och övriga produkter, så kommer nog investera i ett riktigt batteri ist


Köper man ett biltema silvercalcium (dom där gråa batterierna) så är ju dom kanonbra! + att man får 5 års garanti på dom, vet ingen annan tillverkare som lämnar så lång garanti på bilbatterier? och ett batteri som aldrig blir fulladdat tar stryk, men det låter iallafall som att det är din bil som tjyvdrar ström nånstans.


upptäckte precis en grej, batteriet har laddats ur under natten igen då jag försökte ta av plus kontakten till batteriet så kom det lite gnister osv. eftersom bilen är avstängd osv så ska det väll inte hända så? rätta mig ifall jag har fel?


detborde det inte hända nej, då är det nånting som ligger och drar ström, mest troligt därför batteriet laddas ur också. Du får mäta tjuvström och dra säkring för säkring och se när det slutar.


hmm ok, har ingen mätare hemma just nu dock =/ hur ska jag mäta detta och hur mycket får den max dra då den står?


såg att du skrev och frågade hur man gör; om du har tillgång till en multimeter/eller om en kompis har en, så sätt den på ampere och ta bort minuspolen ifrån batteriet, sen mäter du ampere/milliampere mellan + polen och - polen medans du har den borta ifrån batteripolen. obs! Slå ej på lysen osv medans du mäter, då kommer du förmodligen blåsa säkringen i multimetern.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka