Köpråd: V50 privat eller som tjänstebil?

Går i köptankar! Sålde min nuvarande bil i fredags och lämnar den i slutet på veckan. Kör ca 2500 mil/år varav ca hälften i tjänsten. Vårt avtal ser ut som följer:Privat bil: ca 30 kr/mil efter skatt Tjänstebil: ca 3000 kr/månad efter skatt dras från lönen. 6 kr/mil (diesel) får man för tjänstemilen och kör de privata fritt utöver bränslekostnaden. Vi är personligt ansvaraiga för bilen så slutar man måste man köpa ut bilen för restvärdet. De bilar jag funderar på är: Privat: V50 D5 Momentum Automat R-design från 2008 med 10800 mil på mätaren. Vinterdäck ingår och två av sommardäcken måste bytas. Ganska repig i lacken (metallic) som måste rubbas upp! Även invändigt behöver bilen lite kärlek. Ser i övrigt väldigt bra ut. 5200 i skatt, 4500 i förs och drar ca 0,7 liter/mil. Tjänstebil:V50 1,6 Drive Manuell R-design. Kostar mig som sagt ca 3000 kr/månad och sedan bara bränslet. Vilket av dessa alternativ hade ni satsat på och varför? Vad tror ni att man kan få D5:an för som billigast? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: V50 privat eller som tjänstebil?



Jag antar att det är en ny DRIVe som du syftar på? Oavsett känns det som om det är något du enklast räknar på själv, ville däremot påminna om att hybridbilar ger stora fördelar som tjänstebil bland annat 40% avdrag på förmånsvärdet och lite andra saker. Kan du tänka dig tex. en *host* Prius kan det bli det billigaste alternativet med marginal. Som sagt 40% rabatt på förmånsvärdet, men framför allt räknas detta på vad bilen teoretiskt skulle kosta utan hybriddrift! Det tänka priset man utgår ifrån är i fallet Prius 200.000kr! Det tillsammans med ovanstående 40% gör i sig självt en klar ekonomisk fördel som tjänstebil. Även för företaget blir det billigare men minns inga siffror. Kika och räkna på det, senaste Prius (Och det är den som gäller tycker jag nästan, tidigare modeller är inga höjdare och konkurrenterna håller inte samma nivå) är faktiskt en trevlig och välbyggd bil. Inte lika körglad som en V50, men bör vara mer driftsäker än V50 som haft en hel del kvalitetsproblem. Annars har du ett svårt val, det är motor och utrustning mot ekonomi och det brukar alltid bli lite av ett moment 22 när man skall ta ett beslut. Lycka till! *En helt ny Prius kostar från 276.000:-, modellen har funnits i ett år så det bör gå att finna lätt begagnade. Går på bensin och drar på pappret 0.39L/milen blandad körning, miljöbil med alla fördelarna som fri från skatt i 5år etc. *



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka