Köpråd: Volvo 2,4D/D5 vs. Saab 9-5 1,9Tid årsmodeller 06-08

Ska byta bil och vill ha en kombi med dieselmotor, vilken av Volvon eller Saaben ska jag välja?



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 2,4D/D5 vs. Saab 9-5 1,9Tid årsmodeller 06-08



Någon nyare Volvo med D5a helt klart, ganska bra pulver, extremt bra bottendrag, låter gött, jag hade definitivt satsat på en sådan. Saaben vet jag inte så mycket om, hade inte dom lite bekymmer med sina dieslar?


Jag har bara hört vad folk tycker om volvos dieslar men jag har aldrig hört nåt om saabs motorer, därför vill jag ha hjälp.


Volvomotorn går bättre än 1.9tid och drar mindre bränsle. Saabens växellåda känns halvtrasig mot Volvons. Sen kan man ju alltid diskutera karossernas utseende till döddagar, men drivlineronden vinner Volvon. Det tror jag till och med Saabfolket håller med om.


Så med andra ord så ska jag leta efter en Volvo?


Ska kolla på en V70 D5 -06 på tisdag, nåt särskilt man ska hålla ögonen på?


volvo diesel kolla med infoknappen om nå motorlampa osv lyser. kolla plastarmen som styr virvelspjället. om den gått av. fast de märks för då går bilen skit dåligt.


Bra fråga, har själv en v70 -07 D5 som rullat långt och där är det främst hjulupphängningen som klonkar lite. växellådan och motorn går kanonfint fortfarande.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka