Köpråd: Volvo S40 -04 vs Audi A6 -04

Jag fattar mig kort: vilken av dessa 2 bilar skulle ni köpa om ni fick välja?:http://www.blocket.se/ostergotland/Volv . 11&w=3 http://www.blocket.se/kristianstad/Audi . 11&w=3



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S40 -04 vs Audi A6 -04



Jag hade köpt volvon bara för att jag inte gillar sedan modellen av just den a6:an... Men i det stora hela så är ju audin större bekvämare osv... Smaksak helt enkelt... Liten volvo eller stor audi. Inte alls samma typ av bil... a4 och s40 hade varit lättare att jämföra...


Så det är alltså en utseende grej för dig. Jo jag vet att audin är större och bekvämare etc.. Jag funderade mellan A4 och S40 ett tag också och jag kom nog fram till att jag gillar S40 bättre, A4 har inte så enormt mycket bättre komfort än S40, och A4 är tråkigare och sävligare att köra. S40 vs A6 handlar mest om komfort vs köregenskaper, A6 piskar S40 i komfort (speciellt i buller, S40 av den årsmodellen är bullrig), och S40 piskar A6 i kör och vägegenskaper, S40 är roligare och kvickare att köra. Och det är just detta som jag har svårt att välja mellan.. Hmm jag kör ganska mycket motorväg varje dag (har ganska långt till jobbet), och A6 är i princip gjord för motorväg.. Men en till nackdel som A6:an har är att den är törstig.


hade tagit audin alla dagar speciellt om du åker massa motorväg, audin går som på räls i alla lägen


Ja volvon kanske piskar audin men den är ju ändå ingen racer... Då får du ju skaffa dig en t5a för att ha skoj när du kör... Men jag hade nog satsat på nån snål japanare om jag skulle ha den till pendling... Bara min åsikt... Bägge bilarna är mkt trevligare men jag är lite allergisk mot just den modellens bakparti. O ja kanske är ytligt av mig men tror att alla bilintresserade är ytliga just i deras egen smak. Alla tycker ju olika. Annars hade ju alla bilar sett likadana ut. Lycka till iaf! Tror inte du blir missnöjd med någon av dem!


Hmm.. frågan är hur dyrt det blir med bensinen till A6:an.. dessutom dricker den en massa olja, 2,4:an är ingen bra motor. Angående S40 T5: finns inte så många såna till salu, de flesta T5:or är över min budget..


a6an alla dagar!! automatarn till 2,4i i S40in är inte snål den heller. jag vet att du kommer ångra dig stort om du tar S40in..


Aha ;P Nu börjar vågen tippa över till A6:ans fördel


men grejen är att a6an ligger på 100.000:- och 2,4an är ju inte billig i drift den heller. för 100.000 papp kan du få en mkt vassare bil. Longshot: kommer snart ut en m5a nyservad för 110.000:-


tips: http://www.blocket.se/stockholm/Audi_a4 . 11&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Saab_9_ . amp;last=1 http://www.blocket.se/malmo/Volvo_s80_0 . 11&w=3 http://www.blocket.se/helsingborg/Volvo . 11&w=3






Fina bilar men jag kanske borde ha sagt att det måste vara automat, och bra stereo och xenon ljus är nästan ett krav, har fått för mig att jag bara måste ha xenon ^^ M5 är nog för törstig. Jag gillar inte Saab 9-5 alls av nån anledning, den känns gammal och mossig på nåt sätt.. (har dock aldrig kört en). Är S80 (facelift) en vassare bil än A6 -04?


Haha, S80 facelift är ljusås före Audi A6. men tung, ligger på 0.9 L /milen..


Aha.. hur är S80 utan facelift i jämförelse med A6 -04 då? http://www.blocket.se/blekinge/Volvo_s8 . 11&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Valv . 11&w=3 Men fasiken vad lite info de skriver om bilarna.. Om jag köper S80 så kommer jag nog vänta och se om det dyker upp en med laminerade sidorutor.. för det drar ju ner ljudnivån en hel del.


kan inte rekommendera S80 automat före facelift, och kolla gärna på växellådan. min växellådan på min S80-99 rasade 5 mil efter att jag köpt bilen. gick på 53000:- som bilhandlaren fick stå för. den bilen var kanon efter att den fått en splitterny växellåda. sen min S60 2,4T med automat geartronic ... någon kolv blev krökt tydligen... =S.. men gick på 18000:- att laga. fick betala 6000kr i självrisk. nu har jag i min S80N en geartronic 6växlad automat med manuell möjlighet , den fungerar kanon men återstår att se hur den ter sig efter 8000mil. Laminerade rutor äver överskattade och tycker inte att du ska basera ditt köp på "laminerade rutor".. basera köpet istället på miltalet, service, pris, SKICK... hitta en bil som har HU-803 orginal (PremiumSound paketet) + Navi. piskar skiten ur jävligt många ljudanläggningar! du lär inte behöva bygga ljud alls! Sen har bilens färg stor betydelse, jag hade en petroleumgrön S40, den fulaste färgen i historien. FY FAN! men i den bilen fick man sexa en hel del. Fick mer bazz i den fula bilen än i S60in, S80in och BMWn. kanske för att man satsar mindre men det är en annan femma.


obs ingen av dessa s80s du postade har HU-803 med dolby prologic oh inte heller navi


DENNA är FULLSMETAD! http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_S8 . 11&w=3 EXECUTIVE ÄR OVANLIGA! denna har både telefon, navi, HU-803 dolbyprologic och enmassa annat!' att framhjulet tar i skärmkanterna är ganska normalt och fixas enkelt med styrutslags-begränsare. HU-803 prologic ser du ganska lätt genom att hu803 har 3st knappar ovanför CD-eject knappen på stereon.


annars är även detta ett jävligt bra och billigt alternativt. http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A4 . 11&w=3


Okej. S80:n ser fin ut, dock inte bra att framdäcken tar i innerskärmen vid fullt styrutslag.. vet inte så mycket om bilar så har ingen aning om hur man installerar en styrutslags begränsare etc. A4:an är frestande men har den ens farthållare..? OBS. förlåt för att jag inte skrev i tråden på så länge, jag var på jobbet Så du inte tror att jag slutade läsa tråden. Jag uppskattar ditt hjälp något enormt. EDIT: läste inte S80 annonsen tillräckligt noga (kom precis hem från jobbet), såg nu att S80:n har T6 motorn, oj oj vad törstig den verkar vara, jag baserar det på blockets koldioxid utsläpps grej, den drar t.o.m. lite mer än Audi A6 2,4 V6 automat Quattro, så den går tyvärr fetbort =/ Skulle bli ruinerad efter några månader pga. bränslekostnaderna, haha.


Haha, undrar vad för fel det är på den här då: http://www.blocket.se/jamtland/AUDI_A6_ . 11&w=3 Undrar om nån är dum nog att "köpa" bilen.


Hon kanske vill ha ut någon 1000-lapp mer än vad bilhandlaren betalar. Ibland kan man faktiskt hitta guldkorn. Titta på den, testa den . Den e förmodligen import. Men testa o se. D va äckligt billigt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka