Köpråd ST220, 9-3 aero, bmw e46 coupe m.m

Ju mer jag kikar på blocket ju större beslutsångest får jag Har en budget på 65000:- är ute efter en rolig bil med skapligt stor motor som inte är alltför dyr att äga och serva. Helst inte över 20000mil men beror iofs på hur den är skött och servad. Och helst inte under -00 Dom jag har funnit intressanta är bla Mondeo st220 -04 och framåt saab 9-3 aero -03 och framåt samt bmw 328ci 330ci Audi TT. Så vad föredrar ni Gorg:are? Har ni kanske nått annat förslag



Svar på inlägget: Köpråd ST220, 9-3 aero, bmw e46 coupe m.m



Kan bara säga, åk ut och prova bilarna du funderar på och känn vilken som passar just dig bäst då alla dessa bilar både ser bra ut,går bra osv. Jag personligen hade valt en E46 bland dessa då den faller just mig i smaken bäst.


Kikar på snarlika bilar själv i ungefär den prisklassen. Finns ganska mycket att välja på. VW Golf V6 4Motion kanske är trevliga, har ej provkört någon själv men de verkar ju vara ok. Finns ganska stort utbud, men en vanlig svennebananGolf i silverkulör kanske inte ser så rolig ut om det spelar roll


Gör du en sökning här under "allmänt" hittar du en stor mängd köpråd kring de flesta av dessa bilarna, är däremot osäker på om TT ingår men du hittar garanterat info om denna någon annanstans. Hade däremot valt bort den på grund av att det skriker "hårfrisörska" kring modellen och den skall inte vara någon höjdare att köra heller. Min favorit i gänget är 330i, en sedan över en coupé eftersom det känns enklare att finna en ok sådan inom budget.


Det där är mer smaksak: Jag säger 9-3 Aero Mer bil för pengarna får du leta efter Finns även 9-3 med FTT på 185 hk, även den är trevlig


Tack för svaren Ja jag får nog som sagt ta och provköra några st och välja ut en favorit Hm Jag har funderar runt golf v6 4motion också men som du däger så ser den faktiskt lite för svenssontråkig ut hehe. isf hellre en leon cupra r Haha nja en "hårfrisörska" vill jag ju försöka att undgå att efterlikna så den kanske går bort. Ja iofs en 330 sedan är inte fy skam heller går att få riktigt snygg med enkla medel Är det samma chassi på aero och FTT?


bilskojarn, Ja precis Leon Cupra, men du har ju även Audi S3 med samma drivlina. Kanske lite högre priser på de senare. En fwd-kompromiss är ju annars Skoda Octavia (I) RS, tycker de ser rätt hyggliga ut ändå. Men många som inte "gillar" Skoda. Saab 9-3 Vector (högsta utrustningspaketet under Aero?) 175hk (också 2liters?) brukar ju ha samma exteriör som Aero och lite andra prylar (stolar?) men kanske ej 6-växlade lådan. Den som har bra koll får gärna fylla i (skriftsvamlar lite efter ett nattskift, kanske skapar lite diskussion om inte annat). Har försökt hitta någon Saab-broschyr i pdf-format om 9-3 SS men har inte hittat någon Lite synd att det inte finns några motorstarkare japanare i samma prisklass, Lexus IS200 och Mitsubishi Galant V6 finns ju (som ser riktigt hyggliga ut). Men det är väl inga "dräpare" prestandamässigt.


Själv köpte jag mig en Corolla T-sport -03 för kring dom pengarna. Egentligen hade jag tänkt att köpa mig en 330 men eftersom rätt bil inte dök upp så blev det lite halvspontant en Corolla istället då jag fick en till mycket bra pris. Fördelarna med Toyotan gentemot de andra bilarna som nämns är att det är en bil utan några direkta svagheter. Ägarna byter sällan något annat än vanliga slitprylar. Eftersom du nämner att ekonomi vägs in så är Toyotan därför ett bra val. Försäkringskostnaden är också förhållandevis låg. Resten handlar ju om tycke och smak. T-sporten ser ju rätt alldaglig ut original men för mig är det bara positivt. Roligt med sleeper Prestandamässigt är jag mycket positivt överaskad. 1.8an är ju såklart inte lika vridstark som exempelvis BMWs 3-litersexa men en väl avvägd utväxling gör ändå att det aldrig känns slö i vardagstrafik. Och håller man motorn där den trivs bäst, mellan 6200-8400 rpm, då både låter det fränt och går fort det vill jag lova Tack vare motorn är den helt klart värd en provkörning bara för skoj skull!!! Lite ljudporr med ett installerat K&N Typhoon filter vilket måste anses vara ett måste om man köper en t-sport http://www.youtube.com/watch?v=Bu1nzC7Q . re=related


Bilskojaren som jag sa i telefon igår ingen fårrrrd, gå på de du ville ha från början 330 cupè eller en 9-3 aero eller Vector snygga bilar men jag hade valt 330


Frågan är om det ens GÅR att köpa 330Ci med en budget på 65. Med 65 i handen kan man ev hitta en 330i med efter lite prut om man inte är för kräsen vad gäller rost, utrustning och mil. 330Ci får man nog räkna med att punga ut minst 80 för en hyffsat fräsch. För jag antar att trådskaparen vill ha en fräsch bil. Vet av egen erfarenhet att i det i dessa prisklasser finns en hel del ytrostiga bilar bland e46orna. Om trådskaparen vill köra fräsch E46 coupe för 65 är det lättare om han direkt satsar på en 328Ci






Jadu Biffen jag har aldrig gillat Ford men med tanke på alla tester jag läst om ST220 och Jeremy Clarkssons uttalande om den så blev jag faktiskt rikigt sugen. Men hade det vart ett annat märke i grillen på den hade jag inte tvekat alls hehe Jo nog lockar en 330 mest av allt, men har kikat runt lite och försäkringen verkar bli lite väl dyr på den Ja kanske ska kika lite ang Vector 175hk också ett + är ju billigare försäkring Lexus is200 är riktigt snygg utanpå men enligt mitt tyckte så är inredningen hemsk, ser lite för mkt 80-tal ut över den. Corolla T-sport har jag kikat lite på också men har inte fastnat för modellen, det är säkerligen en kanonbil men är nog inget för mig. Hade jag haft lite 15000 till så hade jag inte tvekat på denna se länk.. http://www.blocket.se/alvsborg/BMW_3_32 . 15&w=3


Säger samma över 9-3SS Aero som tobee sa över BMW 330Ci, en sån för 65k är säkerligen inget att ha, du bör lägga mer pengar än så. En 9-3SS Arc/Vector kan du nog få ett ganska vettigt exemplar av för 65k dock. Väldigt trevliga bilar som går bra och är sköna att köra. Aeromotorn är dock att föredra om man ska bara ska chiptrimma, har man dock tänkt ta det några steg längre så kan man lika gärna köra på vanliga 1,8t eller 2,0t då det är samma motor i grund och botten. Mellan 1,8t och 2,0t är det bara effektuttaget som skiljer, Aero (2,0T) har även annan turbo och om jag inte mins fel även kam? Vectorn har normalt sett inte Aerooptik men tror det gick att beställa till. I övrigt så finns det samma utrustning oavsett motor.


Ok Ja jag hade inte tänkt trimma den, men ett litet chip skadar ju aldrig Vilket chip (företag) ger mest valuta för pengarna ang chip till saab? Finns en 9-3 AERO i halland som ser ut att vara riktigt fin på bilderna iaf. Men automat jag har absolut inget emot automat men hur saab aero med automat någon som vet? Samt 26000 mil kanske lite för mkt. Se länken:http://www.blocket.se/halland/Saab_9_3_ . 15&w=3


Vi är väldigt duktiga på att dömma ut en bil med långt miltal. Ta istället reda på vilka vägar bilen har gått på. En pendlarbil som konstant gått på motorväg är troligen mindre sliten än en tätortsbil som gått hälften men med 10 gånger fler kallstarter. Det är en svårsåld bil, pruta!


Kan i alla fall rekommendera firman "Lunds bil" där jag köpte min 328i för tre år sedan, kändes som en ärlig och seriös handlare åtminstone då på den tiden. Däremot reagerade jag på den gula reflexen(lampan?) på vänster framflygel, ser inte ut så på vanliga svensksålda bilar utan ser nästan ut som någon sorts usa/positionsljus? Enligt Vägverkets fordonsfråga är den däremot svensksåld med 10ägare, nej känns som om det finns något som behöver en förklaring med den bilen. Behöver inte vara något konstigt med det alls, kan bara vara som så att någon ägare kände för att installera positionsljus. Men man vill "ha" en förklaring, i alla fall hade jag velat så. :)


Saab låter vettigare har kikat på Fåååården visst den såg inte så tokig ut, Men 9-3 tror jag mer på faktiskt en Vector känns billigare i drift du ska ju trots allt ha den som brukis. Får du för dig att kika på nått i helgen så ring jag hänger gärna på.


Den gula lampan på listen fram är inte original, det är USa-positionsljus som av någon för mig helt oförståelig anledning är populär att montera på, ska inte vara särskilt svårt heller så dom är garanterat eftermonterade. Men 65k för en 9-3SS Aero är inte fel! Har visserligen gått en bit men som sagt, är det mycke landsväg så är det ingen fara ändå, du bör dock kolla så att kamkedjan är bytt annars kan det bli dyrt.


ST220 är en trevlig bil. haft min i 3 år och jag är supernöjd. inte haft några problem med den och gått 9500mil. Visst den är ju inte lika värd att trimma. Finns ju lite grejer men det kostar mer än det smakar. Så där saknar man att ha turbo. Då blir det ju lite lättare. Men annars är det en trevlig bil.


Var har motorn för karaktär? Kraftfull från botten och jämnt hela vägen eller finns det någon "topp"?


Tycker det är bra drag från botten. jämnt hela vägen. kör man och drar på så brukar det kännas som det ger en liten extra skjuts när man kommer runt 4000varv och uppåt. Så 3L V6an tycker jag är rätt frisk som sitter i. Har hängt på ett par av polarnas saab bilar som dom har diverse chip i och det är alltid skoj.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka