Köpråd: Att gå över till tyskt?

hejsan tänkte be om lite råd . De är så att man tänkte gå över till tyska bilar har mer kr mindre bara haft Volvos så less på dom nu tänkte därför prova nått nytt Men vet inte riktigt vad man ska ha skall helst va rwd eller 4wd i pris klassen 10-20 De ja kollat efter hitils är Audi 100 quattro BMW 525 och merca 190 så vore skoj och få lite åsikter om dessa bilar och ev andra jag inte nämnt Så är lite klyven just nu //Ericsson



Svar på inlägget: Köpråd: Att gå över till tyskt?



Frågar du mig så hade jag köpt 525:an e34.Kan bli oerhört feta och det e väldigt mkt bil för pengarna tycker jag:P Kolla in min Gammla vet jag!


tyska bilar is the shit! men! tänl på att reservdelar brukar vara väldigt dyra till ex, bmw & vag


Har själv ägt en BMW 525i från 1995. Kommer aldrig mer att köpa BMW. Trög, obekväm, tror fan att vartenda stag i framvagn var löst och när man bytte nästan hela framvagn så var det fortfarande skit som var löst. Väghållningen var medioker, har åkt i en 77'as Chevrolet Malibu som hade betydligt bättre väghållning. Hände ingenting när man tryckte på gasen, sladdrig växellåda enligt mig. Det enda som var plus var väl att det var skinn inredning.. dock så var det obekväma stolar utav bara fan, så där gick ju ett plus i graven. Har dock inte haft någon erfarenhet med Audi, har hört att de är roliga så satsa på det i mitt tycke.


Rent skitsnack! vid en jämnfrörelse med volvo 740 gl som alla tycker är så billiga, låg både audi 100 och vw golf 3 Gti 8v, billigare..


Måste peka ut lite självklarheter här, jag fetstilar dem. -Om varenda stag i framvagnen är löst kan man självklart inte förvänta sig någon väghållning. Uppenbarligen var din bil riktigt dålig eftersom till och med en jänkare gick bättre. -Sladdrig växellåda är inte direkt ovanligt på Bmw och hör ihop med både ålder och hård körning, om den nu var totaltslut undertill som du indirekt påstår ovan är det högst sannolikt att även länkaget var slut. -Prestanda beror på vad man jämför med, 525i är ingen raket men å andra sidan vilken tung bil med under 200hp är det? -Även komfort är högst subjektivt, det du anser är obekvämt anser jag vara de bästa stolarna på marknaden. Alla är vi funtade olika, och varken du eller jag vet vad TS tycker. Lösning: Köp en bil i ok skick alternativ skött om den som sig bör.


Dock så var Malibu'n rejält mycket bättre i kurvorna än 3-serien dessutom. Bilstein dämpare och Hotchkiss fjädring samt gröve krängningshämmare så den var riktigt äckligt bra i kurvorna. Dock så hade min BMW dessutom 40/40 sänkning och i princip sprillans nya däck och fälgar, men det var bara skit. Har inte åkt i en BMW där jag har varit imponerad av väghållningen, då enligt mig så har de inte märkvärdigt bra väghållning som alla verkar tycka. Men efter all hype man hör om BMW så förväntar man sig en närmare religiös upplevelse när man sätter sig i bilen. Min BMW var en sådan sjuk jävla besvikelse att det går inte dit en till. Min nuvarande Sierra är ju bättre på alla punkter enligt mig och den kostade mig endast 6000kr, då BMW'n gick för en bit över 20kkr. Prestandan jämförde jag med liknande bilar som man har varit i och då var det verkligen inget att hurra över. Växel länkaget var funktionabelt och i rätt bra skick, efter jag hade bytt nästan varenda stag i framvagnen och satt fast dem, så var det ingen märkbar skillnad på väghållningen före eller efter. Bilen hade varit vårdad med 3 ägare. Och givetvis är komfort väldigt subjektivt, och jag gav min åsikt om det.


Jag är ingen Fan av BMW, och fattar inte heller var alla pratar om(förutom m-modeller), men dina inlägg låter överdrivna.


Sen finns det ju måndags ex av alla bilar o smaken e som baken trots allt:) prova dom bilarna du e sugen på e nog lättast det e ju du som ska köra den inte jag


De är inte överdrivna överhuvudtaget, det är min egen erfarenhet av BMW. Jag förstår inte att alla verkar tycka att BMW är överlägsen då man jämför med alla andra märken i världen verkar det som om. Nu menar jag givetvis inte superbilar eller dylikt men då man jämför en personbil mot en personbil, så är det 70% BMW som nämns. Jag tycker att BMW har ett bra antal snygga modeller, motorerna har bra kvalité, men det är ingen bil för mig då jag tycker att dem är rent ut sagt mediokra. Det är som sagt det jag har upplevt, och om någon annan tycker att det är guds gåva till bilvärlden så får dem ju givetvis tycka det, alla har olika smak. Men jag blir lite lack när jag ser personer som bara har kört och ägt BMW, som automatiskt nedvärderar alla andra bilar och har en "min bil är bättre oavsett" attityd.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka